Connect with us

TOP

Ο έλεγχος της Εθνικής (άνδρες) στο παγκόσμιο

Published

on

H απουσία του Κώστα Φιλιππίδη αφαίρεσε δυναμική από την Εθνική ομάδα στίβου, ωστόσο στους άνδρες ο Γιάννης Κυριαζής αναπλήρωσε ικανοποιητικά το κενό του κορυφαίου Έλληνα επικοντιστή και ήταν αυτός που… έσωσε την παρτίδα για τους άνδρες που σε γενικές γραμμές δεν τα πήγαν καλά σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Λονδίνο Θανάσης Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou
φωτογραφία Νίκος Ζιαγάκης [email protected]
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των φωτογραφιών του Sportsfeed.gr με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς τη προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

Γιάννης Κυριαζής (ακοντισμός) – 6ος
Για τον 21χρονο τα είπαμε και τα γράψαμε όλα. Σε ένα από τα πιο τεχνικά αγωνίσματα με την εμπειρία να είναι σημαντικός παράγοντας και ίσως το πιο ανταγωνιστικό αυτού του παγκοσμίου πρωταθλήματος, μπήκε τελικό και ολοκλήρωσε 6ος με βολή στα 84.60μ. Ένας αθλητής που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς και όλες τις μέρες που ήταν στο Λονδίνο, έκανε θεραπείες. Σαφώς με διαφορά η πιο πετυχημένη ελληνική παρουσία από τους άνδρες και μία από τις καλύτερες των τελευταίων 14 ετών.
Προηγούμενη συμμετοχή

Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ) – 17ος
Μόνο κέρδος για τον 18χρονο επικοντιστή. Πέρασε το 5.45μ., στάθηκε πολύ καλά δίπλα στα μεγαθήρια του παγκόσμιου αθλητισμού και ετοιμάζεται πλέον για το επόμενο. Να σημειωθεί ότι πήγε στο παγκόσμιο έχοντας προηγηθεί δύο αγώνες όπου του έσπασαν τα κοντάρια. Για έναν επικοντιστή αυτό είναι ότι χειρότερο, αλλά ο Εμμανουήλ έδειξε ότι το ξεπέρασε αμέσως και απόλαυσε τη συμμετοχή του γεμίζοντας πολύτιμες εμπειρίες.
Προηγούμενη συμμετοχή

Μίλτος Τεντόγλου (μήκος) – 19ος
Για τον 19χρονο δευτεραθλητή κόσμου και πρωταθλητή Ευρώπης στους έφηβους, ισχύει ότι και για τον Καραλή. Κέρδισε εμπειρίες και στον επόμενο… αντρικό αγώνα από το 8.30μ. δε θα πέσει στο 7.79μ. Από τον Τεντόγλου το μόνο που λείπει είναι η εμπειρία. Όλα τα υπόλοιπα καλλιεργούνται μέσα από την προπόνηση, οπότε μόνο ως θετική εκλαμβάνεται η παρουσία του στο Λονδίνο. Στην επόμενη διοργάνωση όμως, οι απαιτήσεις θα είναι υψηλές και δικαιολογίες δε θα υπάρχουν.
Προηγούμενη συμμετοχή

Λυκούργος Τσάκωνας (200μ.) – 21ος
Πήγε στο Λονδίνο έχοντας τρέξει φέτος σε 20.33. Στον προκριματικό με βροχή έτρξε σε 20.37 δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες. Στον ημιτελικό όμως, το 20.73 δεν ήταν ανάλογο των δυνατοτήτων του και έμεινε 21ος, σε ένα αγώνισμα που όπως αποδείχθηκε (20.09 ο νικητής Γκουλίεφ, όσο και το ατομικό του Τσάκωνα) ήταν ανοιχτό για όλους. Κρίμα για τον Λυκούργο που και ο ίδιος περίμενε πολλά περισσότερα από τον εαυτό του.
Προηγούμενη συμμετοχή Πεκίνο 2015 – 11ος

Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμπόδια) – 28ος
Σε μια χρονιά γεμάτη προβλήματα και χειρουργεία κατάφερε να δώσει το παρών στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση. Σε μία κούρσα όμως με τεχνικά λάθη δεν κατάφερε να τρέξει κοντά στο φετινό του ρεκόρ (13.42) και έμεινε 28ος τρέχοντας στον προκριματικό με 13.62. Αυτή η εμφάνιση τον πείσμωσε για το 2018 και όχι μόνο.
Προηγούμενη συμμετοχή Πεκίνο 2015 – 24ος

Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν) – 28ος
Δυστυχώς για την Ελλάδα, δεν υπάρχει συνέχεια στο αγώνισμα του τριπλούν. Ο πολύπειρος Τσιάμης, εντός ΕΛλάδας δεν έχει συναγωνισμό ενώ και μόνο που έπιασε το όριο ήταν μεγάλη επιτυχία. Σε παγκόσμιο επίπεδο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και το επίπεδο ξεφεύγει. Το 16.06μ. είναι πολύ χαμηλό ακόμη και για τον 35άρη Τσιάμη και λογικά τον κατέταξε 28ο.
Προηγούμενη συμμετοχή Μόσχα 2013 – 10ος

Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία) – 28ος
Έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο Λονδίνο. Πήγε στο παγκόσμιο έχοντας ρίξει 77.72μ. και με στόχο τον τελικό που είναι μέσα στις δυνατότητές του, οι οποίες αναμφίβολα είναι πολύ μεγάλες. Η παρουσία του όμως στο Λονδίνο δεν ήταν η αναμενόμενη και με τον τελικό να κλείνει στο 74.41μ. ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου μπορούσε και έπρεπε να είναι στη 12άδα.
Προηγούμενη συμμετοχή

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (20χλμ. βάδην) – 42ος
Το 2017 ήταν μια περίεργη χρονιά για τον Παπαμιχαήλ, όπως τη χαρακτήρισε και ο ίδιος. Πορεύτηκε χωρίς προπονητή σε μια μοναχική προετοιμασία και ήρθε στο Λονδίνο έχοντας 1:22:46. Η επίδοση του 1:23:56 μπορεί να ήταν καλύτερη από αυτή του 2015 στο Πεκίνο, αλλά και οι συνθήκες στο Λονδίνο ήταν πολύ καλύτερες από ότι στο Πεκίνο. Λογικό λοιπόν που στην κατάταξη βρέθηκε αρκετά πιο κάτω από το προηγούμενο παγκόσμιο (42ος).
Προηγούμενη συμμετοχή Πεκίνο – 25ος

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/