Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ο Γκρόσου νικητής στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Ο 23χρονος Ρουμάνος αθλητής κατέλαβε το Σάββατο την πρώτη θέση στον αγώνα αντοχής 134χλμ. του «4ου Διεθνούς Ποδηλατικού Διημέρου» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Λαγκαδά και ήδη από τα πρώτα χιλιόμετρα φάνηκαν οι επιθετικές διαθέσεις των αθλητών. Οι Ρουμάνοι ποδηλάτες έδωσαν το ρυθμό και στη συνέχεια στο ξεκόλλημα βρέθηκαν τρεις Ρουμάνοι, τρεις Έλληνες και ένας Βόσνιος. Περνώντας τις ανηφόρες της Νικόπολης το γκρουπ των αποσπασμένων μειώθηκε σε τέσσερις ποδηλάτες, τους Γκρόσου, Κρίστα Ντάνιελ, Νίκο Ιωαννίδη και Δημήτρη Αντωνιάδη. Εφαρμόζοντας τη δική του τακτική ο Ντάνιελ ξεκόλλησε μετά τη Ρεντίνα και λίγο αργότερα αποσπάστηκε και ο Γκρόσου με συνέπεια να μείνει πίσω ο Αντωνιάδης και ο Ιωαννίδης. Ο Γκρόσου έκανε επίθεση στον ήδη κουρασμένο Ντάνιελ και πέρασε μόνος πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στην πλατεία της Νέας Καλίνδοιας. Δεύτερος τερμάτισε ο Ιωαννίδης αφήνοντας πίσω του στο σπριντ τον Κρίστα.
Στην κατηγορία εφήβων εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιάννης Κυριακίδης που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Τον πλαισίωσαν οι Γιάννης Πανηγυράκης και Δημήτριος Καλλιβρετάκης καθώς τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Στην κατηγορία των μη εγγεγραμμένων αθλητών τη νίκη κατέκτησε ο Μάθιου Μίλερ. Δεύτερος ήρθε ο Τζάστιν Φίσερ και τρίτος ο Δημήτρης Αζάς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr