Connect with us

TOP

Οι 11 σίγουροι προπονητές για το Ρίο

Published

on

Μετά τους αθλητές που έκλεισαν εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήρθε και η σειρά των προπονητών. Στον στίβο που έχει και τη μερίδα του λέοντος με το 30% των αθλητών στην Ολυμπιακή ομάδα, ήδη μία 11άδα προπονητών έχει εξασφαλισμένο το εισιτήριο για το ταξίδι στη Βραζιλία και ετοιμάζει βαλίτσες, ενώ κοντά στο να ενταχθούν στην αποστολή είναι άλλοι έξι προπονητές με τα σημερινά δεδομένα φυσικά.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Τα κριτήρια επιλογής έχουν μπει από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και έχουν ανακοινωθεί δια στόματος Σπύρου Καπράλου εδώ και αρκετές εβδομάδες. Ο οποίος πρόεδρος της ΕΟΕ μιλώντας στο Sportsfeed, ήταν για άλλη μία φορά ξεκάθαρος: «Στο Ρίο πρωτίστως θα στείλουμε όσο περισσότερους προπονητές γίνεται, οι συνοδοί θα έπονται για να συμπληρωθεί η ομάδα. Όλοι οι αθλητές που έχουν πιθανότητες διάκρισης και καλού πλασαρίσματος στα αγωνίσματά τους, θα έχουν και τους προπονητές μαζί τους. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για έναν αθλητή να έχει σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα, στο πλευρό του το προπονητή». Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΟΕ δεσμεύτηκε πως οι αθλητές με τους προπονητές τους θα βρεθούν εγκαίρως στο Ρίο για να αποκατασταθεί το κορμί τους από το ταξίδι, αλλά και να προσαρμοστούν στις συνθήκες της Βραζιλίας.
Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα που έβαλε η ΕΟΕ, οι πρώτοι 11 προπονητές του στίβου που έκλεισαν το ειστήριο για το Ρίο, είναι αυτοί που διαθέτουν αθλητές με πιθανότητες διάκρισης (συμμετοχή σε τελικό και πλασάρισμα σε 16άδα) και πρόκειται για τους:
– Μίτσελ Κρίρ (1 αγώνισμα – Κατερίνα Στεφανίδη, 2η επίδοση στον κόσμο)
– Μανώλης Καραγιάννης (1 αγώνισμα – Νικόλ Κυριακοπούλου, 6η επίδοση στον κόσμο)
– Γκιόργκι Πομάσκι (2 αγωνίσματα – Βούλα Παπαχρήστου, 3η επίδοση στον κόσμο και Λίλη Αλεξούλη, 16η επίδοση στον κόσμο)
– Ίαν Ντόμπσον (2 αγωνίσματα – Αλεξία Παππά, 20η επίδοση στον κόσμο)
– Γιώργος Τσούγκος (1 αγώνισμα – Κώστας Μπανιώτης, 7η επίδοση στον κόσμο)
– Δημήτρης Κυτέας (1 αγώνισμα – Κώστας Φιλιππίδης, 5η επίδοση στον κόσμο)
– Βαγγέλης Παπανίκος (1 αγώνισμα – Μίλτος Τεντόγλου, 16η επίδοση στον κόσμο)
– Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (1 αγώνισμα – Μιχάλης Αναστασάκης, 15η επίδοση στον κόσμο)
– Γιώργος Παναγιωτόπουλος (1 αγώνισμα – Λυκούργος Τσάκωνας, 30η επίδοση στον κόσμο)
– Μπάμπης Σδρόλας (1 αγώνισμα – Κώστας Δουβαλίδης, 19η επίδοση στον κόσμο)
– Ναπολέων Κεφαλόπουλος (2 αγωνίσματα – Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, 17ος στο Παγκόσμιο)
*Οι επιδόσεις στον κόσμο υπολογίζονται με τον ανώτατο αριθμό των τριών αθλητών που μπορεί να δηλώσει μία χώρα σε κάθε αγώνισμα.

…και οι άλλοι 5 που είναι σε αναμονή
Πέραν όμως από την 11άδα των δεδομένων προπονητών στίβου για την στελέχωση της Ολυμπιακής ομάδας, είναι άλλοι πέντε που βρίσκονται στην λίστα αναμονής (χωρίς να υπολογίζονται οι προπονητές των δρόμων μεγάλων αποστάσεων που θα αναφερθούμε σε ξεχωριστό θέμα) και δεν αποκλείεται να αυξηθούν αν έχουμε κι άλλους αθλητές να πιάνουν όριο. Βάση πιθανοτήτων καλού πλασαρίσματος, ο Τζόν Φρέϊζιερ του Σκαρβέλη είναι ο πρώτος που θα μπορούσε να θεωρηθεί πως είναι κοντά στο να ενταχθεί στην Ολυμπιακή ομάδα, όμως δεν αποκλείεται να έρθει η ομοσπονδία και να δώσει λύση καλύπτοντας τα έξοδα 1-2 ακόμη προπονητών σε περίπτωση που δεν το κάνει η ΕΟΕ.
Πιο συγκεκριμένα οι πέντε προπονητές που είναι αυτή τη στιγμή σε αναμονή είναι:
– Κώστας Ηλία (1 αγώνισμα – Μαρία Μπελιμπασάκη)
– Άρης Βισκαδουράκης (1 αγώνισμα – Ειρήνη Βασιλείου)
– Ιωάννα Σιώμου (1 αγώνισμα – Έλσα Πεσιρίδου)
– Βάσω Παναγιωτοπούλου (1 αγώνισμα – Κρίστι Αναγνωστοπούλου)
– Τζον Φρέϊζιερ (1 αγώνισμα – Νίκος Σκαρβέλης)

Τα εισιτήρια του ΣΕΓΑΣ
Εκτός από την ΕΟΕ που θα καλύψει τα έξοδα της Ολυμπιακής αποστολής, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να κλείσει επιπλέον 10 θέσεις για το Ρίο, δίχως όμως να έχει ξακαθαρίσει για ποιους είναι αυτές οι θέσεις.
Σύμφωνα με τις ημερομηνίες για τις οποίες έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός:
2 άτομα αναχώρηση στις 3/8/2016 και επιστροφή στις 21/8/2016
3 άτομα αναχώρηση στις 9/8/2016 και επιστροφή στις 21/8/2016
2 άτομα αναχώρηση στις 12/8/2016 και επιστροφή στις 23/8/2016
1 άτομο αναχώρηση στις 7/8/2016 και επιστροφή στις 19/8/2016
1 άτομο αναχώρηση στις 7/8/2016 και επιστροφή στις 21/8/2016
1 άτομο αναχώρηση στις 3/8/2016 και επιστροφή στις 19/8/2016
Είναι προφανές πως τα δύο άτομα που θα ταξιδέψουν παραμονές της έναρξης και αναχωρήσουν την επόμενη της λήξης είναι παράγοντες. Πιθανότητα ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, οι οποίοι έτσι και αλλιώς οφείλουν να είναι παρόντες. Για τους υπόλοιπους οκτώ για τους οποίους θα βγουν χρήματα από το ταμείο της ομοσπονδίας, θα αναμένουμε την ανακοίνωση της αποστολής από την ΕΟΕ και στη συνέχεια από τον ΣΕΓΑΣ για να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί.

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!