Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Οικουμενικό το «Κολυμπάμε Μαζί» παρουσίασε το πρόγραμμα του

Published

on

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του συνδυασμού αλλά του προγράμματος του «Κολυμπάμε μαζί» που με επικεφαλής τον Κυριάκο Γιαννόπουλο θα διεκδικήσει την ψήφο των συλλόγων για τα ηνία της ΚΟΕ.

Η νεοσύστατη ομάδα του συνδυασμού αποτελείται από ονόματα με βαρύτητα στο χώρο του υγρού στίβου όπως ο Νίκος Ξυλούρης, ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γιάννης Νάτσιος, ο Στέφανος Αυγουλεάς αλλά και ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.
Την προσπάθεια στηρίζει ο σπουδαίος Γιάννης Γιαννουρής με την τεράστια καριέρα στην υδατοσφαίριση, δίχως να συμμετέχει στο συνδυασμό αλλά βοηθώντας με τις εξαιρετικές τεχνοκρατικές του γνώσεις. Μάλιστα παρουσιάσε το σχέδιο «Στρατηγικές κατευθύνσεις 2021 – 2028» που περιλαμβάνει τους δυο επόμενους Ολυμπιακούς κύκλους και έχει οκτώ βασικούς άξονες: 

 • Διοίκηση
 • Σωματεία
 • Κολυμβητήρια
 • Στελέχη
 • Ανάπτυξη
 • Πρωταθλητισμός
 • Marketin
 • Επικοινωνία
 • Αγωνιστική δράση

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής Κυριάκος Γιαννόπουλος τόνισε: «Κολυμπάμε Μαζί με σχέδιο και με το μαζί εννοούμε όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. Όλοι έχουν θέση αρκεί να έχουν διάθεση για προσφορά, η οικογένεια μας μάς χωρά όλους. Από εμάς, τουλάχιστον, δεν υπάρχει η λέξη αποκλεισμός. Το πρόγραμμά μας σέβεται το παρελθόν, οργανώνει το σήμερα και στοχεύει σε ένα καλύτερο μέλλον. Κολυμπάμε μαζί σε απολύτως χαρτογραφημένα νερά. Η κολύμβηση, η μάνα του λόχου, απευθύνεται σε όλους. Το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε από τη μέρα που γεννιόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα είναι να κολυμπάμε. Με αυτό το θεμέλιο λίθο χτίζουμε με στόχο την ανάπτυξη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, θέλοντας να εμπνεύσουμε τα σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές, τους γονείς, όλους. Έχουμε φρέσκιες ιδέες, διάθεση για προσφορά και σκληρή δουλειά. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να δώσουμε νέα πνοή σε όλα τα αθλήματά μας και να ατενίσουμε τον ορίζοντα που εκτείνεται μπροστά μας».

Η κολύμβηση δεν μπορούσε να λείπει από το κάλεσμα με τον Νίκο Ξυλούρη να βγαίνει μπροστά. Κολυμβητής με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και του Πεκίνου το 2008 με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ200μ ελεύθερο δήλωσε στο Sportsfeed για τη νέα αυτή προσπάθεια: «Καταθέσαμε γραπτώς τις προτάσεις μας που θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες γύρω από τους οποίους θα λειτουργήσει το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ, στην περίπτωση που νικήσει ο συνδυασμός μας. Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων για την οκταετία 2021-2028 που αγγίζει όλους τους τομείς και εστιάζει σε αυτά που πάσχει μέχρι τώρα η κολυμβητική ομοσπονδία της χώρας μας. Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι δεν είμαστε η «άλλη πλευρά», ο εχθρός του πριν. Έχουμε ζήσει όλοι μέσα στις πισίνες, έχουμε ζήσει την ομοσπονδία, ξέρουμε τα λάθη και τι πρέπει να αλλάξουμε στην επόμενη περίοδο. Φέρνουμε ένα νέο πνεύμα, μια σύγχρονη οπτική σε σχέση με διάφορους τομείς όπως η επαφή και ο τρόπος επικοινωνίας με τους συλλόγους. Η λέξη μαζί είναι το κλειδί. Θέλουμε μία ανοιχτή ομοσπονδία προς συλλόγους, αθλητές και προπονητές. Θέλουμε να ενισχύσουμε την περιφέρεια που αντικειμενικά έχει βγάλει πολλούς αθλητές και να μην είναι όλες οι διοργανώσεις συγκεντρωμένες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Προσωπικά ως αθλητής ήμουν στις αποστολές μαζί με τους ανθρώπους που ακόμα είναι στα υψηλά κλιμάκια της ομοσπονδίας, και δεν έχω να χωρίσω κάτι μαζί τους. Γνωρίζω όμως εκ πείρας σε ποιους τομείς έχουν γίνει λάθη τις τελευταίες δεκαετίες και είμαι σε θέση να προτείνω λύσεις. Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος στην ομιλία του έδωσε με σαφήνεια τη θέση μας σε κάποια καίρια ζητήματα:

 1. Δεν πάμε να αλλάξουμε όλη την ομοσπονδία για να βάλουμε «δικούς μας ανθρώπους». Υπάρχουν πολύ αξιόλογα άτομα που τρέχουν αυτή τη στιγμή την ομοσπονδία και γνωρίζουμε ποια είναι αυτά.
 2. Θέλουμε απόλυτη διαφάνεια στις διαδικασίες και για αυτό ανακοινώνουμε από τώρα το πρόγραμμα και τις προτάσεις μας.
 3. Η «μάνα του λόχου» είναι η κολύμβηση. Αυτή είναι που τροφοδοτεί τα υπόλοιπα αθλήματα γιατί στις μικρές ηλικίες πρώτα πρέπει να παιδιά να μάθουν να κολυμπούν πριν προσανατολιστούν σε άλλα αθλήματα της ΚΟΕ. Αυτό δε σημαίνει ότι η κολύμβηση είναι βέβαια μόνο για τις αναπτυξιακές ηλικίες.
 4. Η ΚΟΕ πρέπει να αναπτύξει άλλες πηγές ανάπτυξης και εσόδων όπως η κατηγορία των masters, ο αθλητικός τουρισμός και συγκεκριμένα οι αγώνες ανοιχτής θάλασσας που έχουν ιδιαίτερη δυναμική στις μέρες μας αλλά και οι ανάπτυξη νέων μορφών των αθλημάτων όπως π.χ. το πόλο θαλάσσης που προσφέρουν θέαμα και φέρνουν νέα παιδιά στον υγρό στίβο»

Την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο αρχείο:

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/