Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Ολοκληρώθηκε η ΓΣ της ΕΟΠΕ, στις 19:00 τελειώνει η ψηφοφορία (updated)

Published

on

Λίγο μετά τις 16:00 (κι ενώ η ψηφοφορία είχε ανοίξει από τις 15:00) ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες των υποψηφίων στη ΓΣ της ΕΟΠΕ.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Αυτό καθ’ αυτό το γεγονός (άνοιξαν οι κάλπες γιατί είχε προγραμματιστεί να ανοίξουν στις 15:00) δείχνει κι ένα λειτουργικό ζήτημα της πρώτης διαδικτυακής συνέλευσης στην ιστορία της ΕΟΠΕ (όπως και στις λοιπές Ομοασπονδίες), καθώς το λογικό θα ήταν να ξεκινήσει η ψηφοφορία αφότου έχουν ολοκληρώσει τις ομιλίες τους οι υποψήφιοι και δη οι δύο πρόεδροι.

Σε γενικές γραμμές πάντως και συγκριτικά μ’ αυτά που είχαμε ζήσει από το 2008 και μετά τα πράγματα ήταν πολύ πιο ήρεμα αν και υπήρχαν στιγμές έντασης, αιχμές και κόντρες επί προσωπικού.

Εν(σ)ταση στο πρώρο… σερβίς
Με το… καλημέρα στη γενική συνέλευση της ΕΟΠΕ προέκυψε και το πρώτο νομικό θέμα που αφορούσε τον πρόεδρο της ΓΣ όπου μοναδικός υποψήφιος ήταν ο Θέμης Καλπακτσόγλου.

Ο Γιώργος Διονάς, υποψήφιος με την παράταξη του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη έθεσε θέμα νομιμότητας της υποψηφιότητας του παλαίμαχου διεθνή διαιτητή καθώς δεν ήταν ο εκπρόσωπος του σωματείου του (Διόνυσος) στη γενική συνέλευση. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣ πρέπει να είναι κάποιος εκπρόσωπος σωματείου ο οποίος ψηφίζει σ’ αυτήν, αλλιώς τίθεται θέμα νομιμότητας των αποφάσεων της συνελεύσεως.

Ο Γιώργος Καραμπέτσος ξεκαθάρισε ότι προκειμένου να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες, αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη για την υποψηφιότητα Καλπακτσόγλου δεσμευόμενος ότι σε περίπτωση ήττας του δε θα προσφύγει στη δικαιοσύνη….

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκ των νομικών συμβούλων της ΕΟΠΕ Χρήστος Ηλιάδης, δεν υπάρχει κανένα κώλυμα και ειδικά μετά από νέα χθεσινοβραδινή εγκύκλιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού που δίνει διευκρινίσεις και στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Έτσι με 40 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε η ψηφοφορία για τον πρόεδρο και τον γραμματέα της συνελεύσεως όπου με 161 ψήφους εκλέχθηκε πρόεδρος ο κ. Καλπακτσόγλου και με 156 γραμματέας ο Ηλίας Κακογεώργος (Ηρακλής Αγίου Δημητρίου) ενώ είχαμε και 14 λευκά.

Στις προηγούμενες γενικές συνελεύσεις (ειδικά σ’ αυτές που είχαμε ανατροπή σκηνικού) η εκλογή του προέδρου της ΓΣ ήταν αυτή που έδινε τον… τόνο γι’ αυτά που ακολουθούσαν, ωστόσο επειδή μιλάμε για την πρώτη διαδικτυακή γενική συνέλευση είναι επικίνδυνο να θεωρηθεί ως σαφές δείγμα το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας (υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν 276 σωματεία).

Αντίφαση με Τριανταφυλλίδη
Το συγκεκριμένο «πρόβλημα» προέκυψε και μετά την έναρξη των εργασιών της συνέλευσης με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τον Θέμη Καλπακτσόγλου και τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη.

Λίγο μετά τις 12:00 όταν και ολοκληρώθηκε ο διοικητικός απολογισμός της ΕΟΠΕ, ζήτησαν να καταθέσουν ερωτήματα τρεις συμμετέχοντες κι ανάμεσα τους ήταν κι ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣ, ο κ. Τριανταφυλλίδης δεν είχε δικαίωμα να απευθύνει ερώτημα καθότι δεν είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του σωματείου (Λαύριο) στη συνέλευση. Ότι ακριβώς ίσχυε και στην περίπτωση του κ. Καλπακτσόγλου και την εκλογή του ως προέδρου…

Μάλιστα ο κ. Καλπακτσόγλου απάντησε αρνητικά και στην παρέμβαση του κ. Καραμπέτσου προκειμένου να επιτραπεί το δικαίωμα της ερώτησης στον αντίπαλο του για την προεδρία…

Εγκρίθηκαν διοικητικός, οικονομικός απολογισμός και με τις ψήφους Τριανταφυλλίδη
Από τις 12:30 περίπου ξεκίνησε η συζήτηση για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της προηγούμενης θητείας, όπου υπήρξαν και στιγμές κόντρα κυρίως στα οικονομικά.

Στο δίωρο περίπου που διήρκησε η συζήτηση ειπώθηκαν πάρα πολλά νούμερα (που αφορούσαν τα χρήματα των επιχορηγήσεων που εισπράχθηκαν από την Πολιτεία, τα χρέη που διακανονίστηκαν, αποπληρώθηκαν ή διεγράφησαν), αφέθηκαν αιχμές (κάτι που συμβαίνει εδώ και χρόνια αλλά ποτέ δεν έχει γίνει καμία επίσημη καταγγελία).

Στο διοικητικό απολογισμό τα πράγματα ήταν κάπως πιο ήρεμα με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ να απαντά στην ερώτηση της κυρίας Καλουδιώτη για τις εκλογές σε CEV και FIVB επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος έκρινε ότι δεν εξυπηρετεί κάτι το να έχουμε δύο θέσεις στα ΔΣ των διεθνών Ομοσπονδιών) (επικαλούμενος την προσωπική του φιλία με τους κ.κ. Γκράσα, Μπόρισιτς, επιλέγοντας την εκλογή 4 εκπροσώπων μας στις Επιτροπές της CEV (απόφαση για την οποία θα κριθεί από την πορεία των πραγμάτων, ωστόσο όπως έχουμε τονίσει ως Sportsfeed.gr δεν μπορεί να είναι ισοβαρής 2 θέσεις στα ΔΣ της CEV και της FIVB με τις εκπροσωπήσεις στις Επιτροπές).

Παρά τις όποιες αντιδράσεις όμως, όπως αποδείχθηκε τόσο ο διοικητικός όσο και ο οικονομικός απολογισμός υπερψηφίστηκαν κι από την πλευρά του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Διοικητικός Απολογισμός 2019: 183 σωματεία ψήφισαν, ΝΑΙ 172, ΟΧΙ 11
Διοικητικός Απολογισμός 2020: 185 σωματεία ψήφισαν, ΝΑΙ 172, ΟΧΙ 13
Διοικητικός ΑΠολογισμός 2021: 188 σωματεία ψήφισαν, ΝΑΙ 177, ΟΧΙ 11

Οικονομικός Απολογισμός 2019: 184 σωματεία ψήφισαν, ΝΑΙ 179, ΟΧΙ 5
Οικονομικός Απολογισμός 2020: 183 σωματείω ψήφισαν, ΝΑΙ 176, ΟΧΙ 7
Οικονομικός Απολογισμός 2021: 185 σωματεία ψήφισαν, ΝΑΙ 179, ΟΧΙ 6

Οι τοποθετήσεις των δύο υποψήφιων προέδρων
Μιχάλης Τριανταφυλλίδης
«Δεν μου αρέσει να γκρινιάζω. Βέβαια θα ήθελα τα πράγματα να είναι πιο πρακτικά. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι για τα προηγούμενα, δεν υπάρχει λόγος να το κάνω. Ουσιαστικά μιλώντας για το αύριο γιατί αυτό μας νοιάζει, θα ξεκινήσω λέγοντας με κάτι που το βλέπουν όλοι. Η αλήθεια σε όλους μας είναι πως σαν βόλεϊ δεν πάμε καλά. Πρέπει να το αποδεκτούμε. Οικονομικά προβλήματα υπήρχαν πάντα, ακόμα και την εποχή τον παχιών αγελάδων.

Δεν έχω ακούσει μία φορά να μην υπάρχουν οικονομικά. Η κρίση από το 2010 τα έκανε ακόμα χειρότερα. Πρέπει να βλέπουμε ότι δεν χαίρει εκτίμησης το βόλεϊ. Δεν είμαστε εκεί που αξίζουμε. Έχουμε μείνει πίσω και είναι οφθαλμοφανές. Πρέπει να πάρουν τα γρανάζια μπροστά. Είναι υποχρέωση και ευθύνη. Δεν υπάρχει εγώ και εσύ. Η αυριανή διοίκηση πρέπει να είναι όλοι μαζί, έτσι ώστε όλα αυτά να γυρνάει η ρόδα μπροστά. Έχουμε μείνει στάσιμοι. Δεν θα πω γιατί και να κατηγορήσω κάποιον. Η ομάδα μας δημιούργησε πρόγραμμα με τα δικά σας προβλήματα. Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο.

Το πλάνο που παρουσιάσαμε πρέπει η αυριανή διοίκηση, όποια και να είναι, να το εκτελέσει. Να φύγουμε από τη στασιμότητα και όλοι το καταλαβαίνετε και το νιώθετε. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι πλάνο εσόδων και όχι δημιουργία προπονητηρίων μόνο. Στηρίζετε σε όραμα αλλά είναι πρακτικό και εφαρμόσιμο. Μπορούμε να τα κάνουμε και να φέρουμε έσοδα.

Έτσι διοικείται ένας οργανισμός. Καλό είναι να τα πηγαίνουμε καλά με όλες τις Κυβερνήσεις, αλλά η δύναμη του αθλήματος είναι στην ελεύθερη αγορά. Πρέπει να εξαντλήσουμε τις δυνάμεις μας και μυαλά να μπουν μπροστά. Τα 21 επόμενα άτομα που θα είναι η νέα διοίκηση πρέπει να είναι εργάτες. Οι τίτλοι περισσεύουν. Μεταξύ μας γνωριζόμαστε και παραέξω όχι.

Πρέπει να ταράξουμε τα νερά, όπως τις παλιές εποχές. Μου καταλογίζουν ότι μιλάω μόνο για το 1987. Για το σήμερα μιλάω και αυτό μας νοιάζει. Η σύγχρονη διοίκηση κινεί την ανάπτυξη. Κανένας οργανισμός δεν κόβει μόνο. Ο σοβαρός και σύγχρονος οργανισμός λέει το εξής. Φέρνω και δημιουργώ έσοδα με νέες ιδέες. Έχουμε κατάλληλους ανθρώπους που χτυπούν όλες τις πόρτες και φέρνουν αποτέλεσμα.

Όλο το πλάνο μας είναι χωρίς κόστος γιατί έχουμε την τεχνογνωσία Μπορούμε όλοι να το κάνουμε. Τότε θα κάνουμε ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε. Κάνουμε restart χωρίς να προσβάλουμε κανέναν. Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα και πρέπει να την δεχθούμε. Αν νομίζουν ότι πάνε καλά, τα ίδια θα λέμε και τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Από εδώ ξεκινάμε κάτι καινούργιο με γνώμονα το καλύτερο. Ξέρω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που θέλει κάτι διαφορετικό. Το όλοι μαζί δεν είναι τυχαία έκφραση».

Γιώργος Καραμπέτσος
«Τρεις είναι οι σοβαροί τομείς μίας ομοσπονδίας. Ο διοικητικος, ο οικονομικος και το αγωνιστικό. Όσον αφορά τα δύο πρώτα δεν κρυφτήκαμε από τα σωματεία και μας έκρινε η Πολιτεία με το πρόγραμμα ΧΙΛΩΝ. Η Ε.Ο.ΠΕ. βρίσκεται στη 1η θέση στον διοικητικό και οικονομικό τομέα και στο σύνολο στη 3η θέση. Για το τι έχουμε κάνει στο οικονομικό το ξέρετε όλοι πολύ καλά και χαίρομαι που όλοι το αποδέχεστε. Αυτό ήταν για το χθες.

Δεν θα μιλήσω για το πως θα βελτιωθεί η διαιτησία. Είναι τρομερό να το ακούω αυτό όταν ο απερχόμενος πρόεδρος έχει τόση μεγάλη πείρα στην διαιτησία.

Ένας ηγέτης δεν τον κατεβάζουν, κατεβαίνει μόνος του. Ο ηγέτης δεν πηγαίνει πίσω από μία εκλογική διαδικασία και εξαφανίζεται και εμφανίζεται πάλι μετά από 10 χρόνια. Αυτό δεν θα το δείτε από μένα.

Όλοι είναι επιλεγμένοι με βάση την υπηρέτηση στο σωματείο τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και άλλοι δεν μπορούν να βοηθήσουν. Όλοι είναι χρήσιμοι και εφόσον επανεκλεγώ θα περιμένω όσους σήμερα ανησυχούν να έρθουν και να μου κάνουν προτάσεις και όχι να εξαφανιστούν.

Όλοι οι υποψήφιοι που ανήκουν στη δική μου κίνηση έχουν υπηρετήσει στο πρωτοβάθμιο όργανο. Βρίσκονται σε δύσκολη θέση γιατί με όλους τους υπόλοιπους συνυποψήφιους που είναι στην άλλη παράταξη έχω καλή σχέση.

Εάν με ψηφίσουν πάλι τα σωματεία θα είμαι πρόεδρος στο βόλεϊ γιατί είμαι ένας από τους πολλούς εραστές του βόλεϊ.

Το τρένο έχει ξεκινήσει και υπόσχομαι ως μηχανοδηγός να το πάω στο τέρμα και θα είναι γεμάτο επιβάτες.

Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετέιχαν σε αυτή τη διαδικασία και να είνα ισίγουροι πως θα είμαστε όλοι μία μπουνιά.

Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή και ελπίζω μετά την εκλογική διαδικασία όσοι δεν μπουν να μην εξαφανιστούν και πάλι».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/