Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Παιχνίδια στην πλάτη του Αυγενάκη και της Δικαιοσύνης

Published

on

Έχεις ένα σωρό θέματα στο κεφάλι σου και ξαφνικά σου προκύπτει το μπάχαλο με τις εκλογές της ΕΟΚ. Εκεί που αναμείχθηκαν και όσοι είχαν να ασχοληθούν με το μπάσκετ από την εποχή του… Θεόφιλου Μητρούδη.

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Άρα, αν τους ρωτήσεις ποιος είναι ο αρχηγός του Άρεως, μπορεί να σου απαντήσουν «ο Βασίλης Λυπηρίδης», διότι γνωρίζουν ότι ο Νίκος Γκάλης έφυγε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και της καρδιάς του. Κάθε τρεις και λίγο το λέει ο Μητρούδης, οπότε το εμπέδωσαν και αυτοί που το αγνοούσαν. Η επανάληψη, άλλωστε, είναι η μητέρα της μαθήσεως. Με αυτό το σκεπτικό έγινε και η αναπαραγωγή της είδησης ότι παραιτήθηκε η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η Σοφία Φούρλαρη. 

  • Το έγραψε κάποιος ως αποκλειστικό. Αμέσως το υιοθέτησαν άπαντες, χωρίς να μπουν στην εύλογη διαδικασία να αναζητήσουν την επιβεβαίωση της πληροφορίας.

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε σε νομικό. Με γνώση όσων συμβαίνουν. «Δεν ξέρω κάτι. Αλλά το θεωρώ δύσκολο. Πρόκειται για εξαιρετική δικαστή, από τις κορυφαίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα και αν είχε παραιτηθεί, θα βούιζε ο τόπος», μου είπε ο πρώτος συνομιλητής μου.

  • Απευθύνθηκα και σε δεύτερο άτομο, που γνώριζε τη Σοφία Φούρλαρη. Κι αυτή η πηγή μου εξέφρασε εύλογες απορίες. Αλλά έπραξε τα δέοντα. Επικοινωνία με την Πρόεδρο. «Δεν έχω ιδέα. Δεν ξέρω πως διακινούνται τέτοια πράγματα. Όχι μόνο δεν παραιτήθηκα, αλλά ούτε καν το σκέφτηκα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γράφονται όλα αυτά», ήταν η απάντησή της.

Το ρεπορτάζ για πρόκληση κόντρας

Η πληροφορία για την «παραίτηση» της Σοφίας Φούρλαρη διακινήθηκε ελάχιστες ώρες μετά από την κίνηση του Λευτέρη Αυγενάκη να ζητήσει από τους δικαστικούς λειτουργούς και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να πράξουν τα δέοντα, για να εφαρμοστεί ο νόμος για τις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών και συγκεκριμένα της ΕΟΚ, στην οποία επιμένουν τη διενέργεια με φυσική παρουσία και, μάλιστα, στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης». Κυρίως, όμως, διακινήθηκε περίπου 48 ώρες μετά από τη δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού ότι «παραπλανήθηκαν οι δικαστές από την ΕΟΚ». Με στόχο, προφανή! Την πρόκληση ενδοκυβερνητικής κόντρας ανάμεσα στον Αυγενάκη και τον Κώστα Τσιάρα, τον υπουργό Δικαιοσύνης. 

Τα έλεγαν από παλιά

Έχω να μιλήσω μήνες με τον Αυγενάκη. Διαφωνώ με κάποια πράγματα και επίσης δεν μου αρέσουν οι αναπάντητες κλήσεις. Αλλά, ρε αδερφέ, δεν μπορεί να φταίει για όλα ο υφυπουργός Αθλητισμού. Δεν γίνεται. Όσα λάθη και αν κάνει, δεν μπορεί να ‘ναι όσα του χρεώνουν. Με αποκορύφωμα την υποτιθέμενη παραίτηση της Σοφίας Φούρλαρη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του Αυγενάκη. Μόνο που οι εμπνευστές της «είδησης» και οι διακινητές της, κάτι ξέχασαν. Ο Λευτέρης και ο Κώστας είχαν πολύχρονη συνεργασία από τα χρόνια της αντιπολίτευσης. Ο ένας, δηλαδή, ο Αυγενάκης ήταν γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και ο δεύτερος, δηλαδή, ο Τσιάρας, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας. Με συνεχείς συνεργασίες, οι οποίες αποδείχθηκαν επιτυχημένες, αν κρίνουμε από την επιλογή και των δύο για καίρια πόστα του κυβερνητικού σχήματος. Χαίρετε! 

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες