Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Περιμένουν το Γενικό Λογιστήριο Κράτους για το νομοσχέδιο

Published

on

Καλημέρα! Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να μπει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το αθλητικό νομοσχέδιο.

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Αν και όλοι μιλούν για Πέμπτη, κάποιος φίλος που κινείται πέριξ της πλατείας Συντάγματος μου σφύριξε ότι μπορεί να γίνει η έκπληξη και να δούμε την Τρίτη το κείμενο με τη νομοθετική παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, άλλωστε, έχει δείξει ότι θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Αλλαγή πολιτικής από τον Διαθεσόπουλο

«Εδώ ο κόσμος χάνεται και το αυτό χτενίζεται», έλεγαν τα παλιά χρόνια στα Ταμπούρια, όπως με πληροφόρησε ένας παράγοντας που προέρχεται από τις γειτονιές του Πειραιά. Στον Δημήτρη Διαθεσόπουλο αναφέρομαι. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ έδειχνε τις τελευταίες ημέρες πως έχει αποδεχθεί τις διατάξεις του νομοσχεδίου και επικέντρωνε το ενδιαφέρον τους στις διοργανώσεις που βρίσκονται μπροστά του, κυρίως τις καταδύσεις και τη συγχρονισμένη κολύμβηση. «Έχουμε την πανδημία, τους Τούρκους που αλωνίζουν στο Αιγαίο και εμείς ασχολούμαστε με το ποιος θα βάλει υποψηφιότητα στη μία ομοσπονδία, ποιος θα φύγει από την άλλη», έλεγε σε όποιον συζητούσε μαζί του. 

Αναμονή τη έκθεσης του ΓΛΚ

Για να επανέλθω στο θέμα του νομοσχεδίου, η μοναδική εκκρεμότητα είναι η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει δοθεί. Αν συμβεί μέσα στην ημέρα, τότε ο στόχος της Τρίτης θα επιτευχθεί. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως πάμε μία ή δύο μέρες πιο πίσω, δηλαδή, στο αρχικό πλάνο της Πέμπτης.

Ολομέλεια στις 10 Σεπτεμβρίου

Αν, πάντως, ευοδωθεί η προσπάθεια του Αυγενάκη να εισάγει την Τρίτη το νομοσχέδιο, αυτόματα θα περιορίσει κάθε δυνατότητα αντίδρασης ακόμα και σε επίπεδο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η ολομέλεια της ΕΟΕ ορίστηκε για την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, αλλά μέχρι τότε θα ‘χει γίνει το βασικό βήμα για την ψήφιση του νομοσχεδίου μέσα από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Οπότε η συνεδρίαση μπορεί να αποδειχθεί ανούσια. Αν και μαθαίνω ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από τους παράγοντες, τους οποίους επηρεάζει η νομοθετική παρέμβαση του Αυγενάκη. Με βασικό επιχείρημα το κλείσιμο της ΕΟΕ για 15 μέρες τον Αύγουστου. «Εμείς κατεβάσαμε ρολά όταν το νομοσχέδιο ήταν στη δημόσια διαβούλευση», μαθαίνω ότι θα ‘ναι το βασικό επιχείρημά τους. 

Επιμένει ο Κούβελος

Οι συναντήσεις και οι συζητήσεις, πάντως, συνεχίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Άκουσα ότι ο Αυγενάκης δέχθηκε άλλη μία επίσκεψη του Κούβελου. Ο Λευτέρης και ο Ισίδωρος φέρονται ότι συζήτησαν καλύτερα από ποτέ. Ανεξάρτητα με την τελική εικόνα του νομοσχεδίου, η ουσία είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΟΑ δεν παράτησε τη μάχη για να αλλάξουν κάποιες διατάξεις. Ειδικά εκείνη με τις θητείες. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν πιάσει τόπο η προσπάθειά του, ο Κούβελος θα μπορεί να πει σε όλους πώς το πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν ξέρω εάν συμφωνεί μαζί μου ο φίλος μου ο Διονύσης. Αλλά γι’ αυτόν θα επανέλθω άλλη μέρα διότι έχει μείνει στα… λόγια. 

Τα σκάφη στο υπόστεγο της ΕΙΟ

Εκείνος που έχει χαθεί από το προσκήνιο είναι ο Ζαννιάς. Αλλά έστω και χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του Σπύρου, η ΕΟΕ και η ΕΙΟ βρήκαν έναν τρόπο να συνεννοηθούν για τα χρήματα της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δέχθηκαν το κονδύλιο που είχε υποσχεθεί η ΕΟΕ για τα σκάφη των αθλητών που θα πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αλλά με έναν όρο: τα σκάφη θα μπουν στο υπόστεγο και θα δοθούν στους αθλητές που θα πάρουν οριστικά την πρόκριση. Λες και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αλλά έτσι έχουν μάθει στην ΕΙΟ. 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/