Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Ψάχνονται με την εκλογή προεδρείου στις ΓΣ πέντε μέρες νωρίτερα

Published

on

Καλημέρα! Μου παραπονέθηκαν αρκετοί ότι τους έβλεπα στον ύπνο μου. Αλλά έτσι είναι η ζωή.

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Ξυπνάς αργά, σου λένε ότι χάνεις χρόνο. Τους τηλεφωνείς νωρίς, σου βάζουν χέρι επειδή δεν τους αφήνεις να πιουν τον καφέ τους. Ήθελα να ήξερα, πώς θα κάτσουν στα θρανία, να εκπαιδευτούν για τη διενέργεια των εκλογών με ηλεκτρονικό τρόπο; Εδώ θα χρειαστούν πολύωρη εκπαίδευση! Η Εφορευτική Επιτροπή θα αρχίσει να μαθαίνει το σύστημα 20 μέρες πριν από τις εκλογές. 

Η ΚΥΑ, πάντως, δημοσιεύτηκε! Και πολλοί άρχισαν να την ξεσκονίζουν. Την έκαναν πενηνταράκια και θεωρούν ότι μπορεί να αποδειχθεί η χαρά των… δικηγόρων. Όταν, βέβαια, επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Άκουσα, για παράδειγμα, ότι δεν μπορεί να ζητάει ο νομοθέτης την εκλογή προεδρείου για τις Γενικές Συνελεύσεις πέντε μέρες νωρίτερα. Εδώ με βρίσκουν σύμφωνο. Δεν νομίζω ότι στέκεται νομικά η ανάδειξη του προεδρείου μίας γενικής συνέλευσης σε προγενέστερο χρόνο από την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής της. 

Η αλλαγή ψήφου και οι πλειστηριασμοί

Μου μεταφέρθηκε επίσης μία άλλη παράμετρος. Η δυνατότητα κάθε συμμετέχοντα στη διαδικασία να μπορεί να ψηφίζει και δεύτερη φορά μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο. Με την εφορευτική επιτροπή, βέβαια, να προσμετρά την τελευταία ψήφο. Συγχωρέστε με, αλλά νομίζω ότι αυτή η τακτική θα αποδειχθεί η χαρά για όσους αρέσκονται στους… πλειστηριασμούς. Από πότε επιτρέπεται η διόρθωση της ψήφου; Η αλλαγή της; Πάμε, δηλαδή, στην κάλπη και αφού βγαίνουμε από το εκλογικό δέντρο συνειδητοποιούμε ότι κάναμε λάθος στο ψηφοδέλτιο. Θα γυρίσουμε πίσω, θα ανοίξουμε το κουτί, θα βρούμε τον φάκελό μας και θα διορθώσουμε το σφάλμα; Εγώ νομίζω ότι θα πανηγυρίζουν οι επιρρεπείς στις λαμογιές. «Θανάση, ψήφισα. Το έριξα στον Κατάσκοπο», θα ενημερώνει άμεσα. «Εγώ θέλω να ψηφίσεις XMAN. Πάρε και ένα χαρτζιλίκι, να πιεις έναν καφέ, για την ταλαιπωρία», θα απαντάει ο άλλος. Και πάει λέγοντας. Χρησιμοποίησα τους εαυτούς μας, για να δείξω το ενδεχόμενο να γίνει διαβλητή η διαδικασία.

Όταν τα… έκοψε ο Μυτιληνιός

Μέχρι τη Γ’ Δημοτικού διάβαζα μόνο περιοδικά. Κυρίως τα τρία που έβγαιναν τότε με τις περιπέτειες του Τζιμ Άνταμς, της Ντιάνας Μόρισον, του Τσιπιρίπο και του Πεπίτο Γκονζάλες. Κάποια μέρα είδα ένα διεθνή αμυντικό της ΑΕΚ με σεντόνι στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Τα Νέα». Τον είχαν πιάσει για μοιχεία σε ξενοδοχείο του Σκαραμαγκά. Ήταν το πρώτο θέμα, που μου τράβηξε την προσοχή. Έπειτα από κάποιο διάστημα είδα πρωτοσέλιδο για έναν  τύπο στη Μυτιλήνη, που έκοψε τα γεννητικά όργανά του και βγήκε στους δρόμους. Κάτι μου λέει πώς θα ζήσουμε ανάλογα περιστατικά και το 2021. Και θα λέμε όλοι κρίμα τη… νίκη!

Η διακοπή της χορηγίας και η σημασία της

Στάθηκαν ελάχιστα τα ΜΜΕ στην απόφαση του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος να σταματήσει τη χορηγική συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Αναφέρθηκε η είδηση, αλλά όχι η προέκτασή της. Θέλω να πω ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από μελέτη. Όχι εν θερμώ. Κι αυτή η λεπτομέρεια είναι σημαντική. Διότι το έψαξαν οι άνθρωποι και διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να εμπιστεύονται τη σημερινή διοίκηση. Χαίρετε! 

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες