Connect with us

ΤΖΟΥΝΤΟ

Η Ρωσία επιστρέφει κανονικά και στο τζούντο

Published

on

Άλλη μια παγκόσμια ομοσπονδία επαναφέρει τη Ρωσία με πλήρη αθλητικά… δικαιώματα. Με τις αποστολές της να φέρουν τα διακριτικά της χώρας και τη σημαία με τον εθνικό ύμνο, να τους συνοδεύει κάθε φορά που θα ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών.

Το τζούντο ήταν μεταξύ των αθλημάτων που επέτρεπαν τη συμμετοχή σε τζουντόκα από Ρωσία και Λευκορωσία, αλλά υπό το καθεστώς της ανεξαρτησίας. Χωρίς διακριτικά της χώρας και φυσικά χωρίς την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Όλα αυτά μέχρι σήμερα που η παγκόσμια ομοσπονδία τζούντο (IJF) πήρε την απόφαση να επαναφέρει πλήρως τις δύο χώρες. Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:
«Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς της πλήρους εθνικής εκπροσώπησης για τους Λευκορώσους αθλητές, η IJF θεωρεί πλέον σκόπιμο να επιτρέψει τη συμμετοχή Ρώσων αθλητών υπό ίσους όρους. Ιστορικά, η Ρωσία υπήρξε κορυφαίο έθνος στο παγκόσμιο τζούντο και η πλήρης επιστροφή τους αναμένεται να εμπλουτίσει τον ανταγωνισμό σε όλα τα επίπεδα, τηρώντας παράλληλα τις αρχές της IJF για αμεροληψία, συμπερίληψη και σεβασμό.
Η IJF παραμένει προσηλωμένη στην ισότιμη μεταχείριση όλων των μελών της, χωρίς διακρίσεις σύμφωνα με τον Ολυμπιακό Χάρτη και τις αρχές του αθλητισμού που επιβεβαιώνουν ότι ο αθλητισμός πρέπει να ασκείται και να εκπροσωπείται χωρίς κανενός είδους διακρίσεις. Ο αθλητισμός είναι η τελευταία γέφυρα που ενώνει τους ανθρώπους και τα έθνη σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και περιβάλλοντα σύγκρουσης. Οι αθλητές δεν έχουν καμία ευθύνη για τις αποφάσεις των κυβερνήσεων ή άλλων εθνικών θεσμών και είναι καθήκον μας να προστατεύουμε το άθλημα και τους αθλητές μας.
Ο αθλητισμός πρέπει να παραμείνει ουδέτερος, ανεξάρτητος και απαλλαγμένος από πολιτικές επιρροές. Το τζούντο, που βασίζεται στις αξίες της ειρήνης, της ενότητας και της φιλίας, δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να γίνει πλατφόρμα για γεωπολιτικές ατζέντες. Η απόφαση για την επαναφορά της πλήρους εθνικής εκπροσώπησης αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη της IJF στις ηθικές της εγγυήσεις, καθώς και στη δύναμη και την ακεραιότητα του αθλήματος.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της IJF ψήφισε, ως εκ τούτου, να επιτρέψει στους Ρώσους αθλητές να αγωνιστούν ξανά υπό την εθνική τους σημαία, με τον ύμνο και τα διακριτικά σε ισχύ, ξεκινώντας από το Grand Slam του Άμπου Ντάμπι το 2025. Αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει τον ρόλο της IJF ως πραγματικά παγκόσμιας ομοσπονδίας και ενισχύει τη δέσμευσή της για δίκαιη, διαφανή και βασισμένη σε αξίες διακυβέρνηση. Το άθλημα του τζούντο προωθεί πάντα τη φιλία, τον σεβασμό, την αλληλεγγύη και την ειρήνη».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr