Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

ΣΕΓΑΣ: Ενοχλημένος με τις κινήσεις Πομάσκι ο Μελαχρινός, η Σακοράφα παίζει… καθυστερήσεις

Published

on

Επηρεασμένη από τους διαιτητές του μουντιάλ ποδοσφαίρου που κρατούν 8-10 λεπτά καθυστερήσεις τραβώντας τους αγώνες από τα… μαλλιά, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ στο χθεσινό ΔΣ έδωσε παράταση στην παράταση για τον εκπρόσωπο των προπονητών, με τον Παναγιώτη Μελαχρινό και τον Αλέξη Αλεξόπουλο να καταδεικνύουν παρατυπίες.

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρέθηκε η Σοφία Σακοράφα στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ που συγκλήθηκε μετά από επιστολή 9 μελών του ΔΣ και θέμα το αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού για την εκπροσώπησή της στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ όπως ορίζει ο αθλητικός νόμος.

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας του στίβου παρά τις πιέσεις που δέχθηκε αρνήθηκε να φέρει προς συζήτηση το αίτημα της ΠΕΠΚΑ προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία και επέλεξε να λειτουργήσει κόντρα σε κάθε καταστατική λειτουργία. Αυτή η στάση προκάλεσε τις ενστάσεις των μελών του ΔΣ, πρωτοστατούντων των Μελαχρινού-Αλεξόπουλου, όμως η πρόεδρος ήταν αμετακίνητη, επικαλούμενη πως υπάρχουν και άλλοι σύνδεσμοι προπονητών που θα πρέπει να εξεταστούν προκαλώντας αντιδράσεις, καθώς τους τελευταίους επτά μήνες (μετά την τροπολογία Αυγενάκη) και ενώ έγινε κάλεσμα προς όλους, μόνο η ΠΕΠΚΑ κατέθεσε επίσημο αίτημα στο ΣΕΓΑΣ.

Σε αυτό το σημείο ήρθε η τοποθέτηση του γ’ αντιπροέδρου Παναγιώτη Μελαχρινού, ο οποίος εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του και την διαφωνία του για εμπλοκή ομοσπονδιακών προπονητών που έχουν υπαλληλική σχέση με την ομοσπονδία και ταυτόχρονα διεκδικούν την εκπροσώπηση στο ΔΣ, καταδεικνύοντας τον Γιώργο Πομάσκι, ο οποίος φέρεται να είναι ο πρωτεργάτης των διαβουλεύσεων ώστε εκτός από τομεάρχης αλμάτων αλλά και ουσιαστικός Εθνικός προπονητής του ΣΕΓΑΣ να είναι και μέλος στο ΔΣ, κάτι που ορθώς ο Παναγιώτης Μελαχρινός το χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο.

Εκτός της απουσίας Γιατρουδάκη (λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει), είχαμε και τις πρόωρες αποχωρήσεις από τη συνεδρίαση των Τριαντάφυλλου και Κελεσίδου που προφανώς αντιλαμβανόμενοι την εκρηκτική ατμόσφαιρα επέλεξαν να μην εκτεθούν προφανώς για διαφορετικούς λόγους, οπότε με 20 μέλη στο ΔΣ η πρόεδρος ένιωσε μεγάλη ανασφάλεια για το αποτέλεσμα οποιασδήποτε ψηφοφορίας. Έτσι συνέχισε τον αγώνα της για να πετύχει την μετάθεση της απόφασης για την ΠΕΠΚΑ στην επόμενη εβδομάδα χαρακτηρίζοντας το νόμο Αυγενάκη προβληματικό.

Η εισήγηση της προέδρου που φάνηκε να είναι σε αμηχανία, ήταν να καλέσει η ομοσπονδία όλους τους συνδέσμους προπονητών που υπάρχουν είτε είναι τοπικοί, είτε είναι ανενεργοί, είτε είναι επαγγελματικοί, ώστε να καταθέσουν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα για να εξεταστούν από τη νομική υπηρεσία της ομοσπονδίας και να καταλήξουν στον εκπρόσωπο που θα μπει στο ΔΣ. Μία ενέργεια όμως που είναι τελείως παράτυπη καθώς βάση νόμου η ΓΓΑ είναι αυτή που καθορίζει ποιοι σύνδεσμοι πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας και όχι ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας.

Πάντως, η ένσταση του Μελαχρινού για τον Πομάσκι, αλλά και το γεγονός πως το σωματείο προπονητών που εκπροσωπεί είναι επαγγελματικό, θέτει εκτός το νέο ΣΕΠΚΑ. Από την άλλη ο σύνδεσμος της βόρειας Ελλάδας έχει προβληματικό καταστατικό στο οποίο μάλιστα αναφέρεται πως δεν μπορεί να είναι μέλος του ΔΣ κάποιος εκτός βόρειας Ελλάδας, ενώ επιτρέπει να είναι μέλη του οποιοσδήποτε είτε είναι φίλαθλος είτε είναι δικηγόρος είτε δημοσιογράφος. Με αυτά τα δεδομένα είναι απορίας άξιο τι μπορεί να αλλάξει μέσα σε μία εβδομάδα.

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των νομιμοποιητικών εγγράφων που ζήτησε η Σακοράφα, είναι η 30η Νοεμβρίου…

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!