Connect with us

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

«Σημείο μηδέν για την ενόργανη γυμναστική γυναικών»

Published

on

Από την κίνηση «Ώθηση» της ενόργανης γυμναστικής, λάβαμε και δημοσιεύουμε γραπτή δήλωση την οποία υπογράφει το μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας (ΕΓΟ) Χρήστος Ψαθάς και αναφέρεται στην παρουσία της γυναικείας ομάδας ενόργανης γυμναστικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

Ακολουθεί η δήλωση:

«Στο Ναδίρ δείχνει να έφτασε η ενόργανη γυμναστική γυναικών, ύστερα από την συμμετοχή της εθνικής ομάδας στους αγώνες του Μονάχου.

Η παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο πρωτάθλημα της γηραιάς ηπείρου, αποδεικνύει την αδυναμία της γυναικείας Γυμναστικής να σταθεί στα πόδια της.

Με τη συγκομιδή των επιδόσεών της σε ομαδικό επίπεδο, στην κατηγορία γυναικών, να κλονίζεται σταδιακά τα τελευταία δέκα χρόνια, επιβεβαίωσε τη φθίνουσα πορεία της με την 26η θέση στην ομαδική κατάταξη μεταξύ 27 χωρών που συμμετείχαν στους αγώνες.

Μια παρουσία που δεν περιποιεί τιμή για το άθλημα και δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον του. 

Με τη φράση “συλλογή εμπειριών” να πρωτοστατεί στα δελτία τύπου που εκδίδει και ανακοινώνει η ΕΓΟ σχετικά με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ενόργανης, η ηγεσία της ομοσπονδίας επιχειρεί να αποποιηθεί τις διοικητικές της ευθύνες.

Ειναι προφανές, ότι η νέα ηγεσία της ΕΓΟ και οι υπεύθυνοι του αθλήματος κληρονόμησαν τον τρόπο διοίκησης από τους απελθόντες και δυστυχώς τον υιοθέτησαν.

Είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό, πως οι παράγοντες και παράμετροι για να επιτευχθούν διεθνείς διακρίσεις είναι πολλοί, μεταξύ αυτών ο πιο καθοριστικός είναι ο ρόλος και η λειτουργία της Ομοσπονδίας. Το όραμα της για τη Γυμναστική, το πρόγραμμα της για την υποστήριξη του οράματος, ο σωστός  σχεδιασμός και η οργάνωση για την υλοποίηση του σχεδιασμού,  η μακροπρόθεσμη αντίληψη για τη Γυμναστική, οι κατάλληλες επιλογές στελεχών είναι απαραίτητα συστατικά για να δούμε ξανά μεγάλες διεθνείς διακρίσεις από περισσότερους αθλητές και αθλήτριες μας, στην ενόργανη Γυμναστική, αλλά και στα άλλα αθλήματά μας. 

Ο πρωταθλητισμός έχει απαιτήσεις και σίγουρα δε μπορούν όλοι οι αθλητές να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο. Ο ρόλος της Ομοσπονδίας  και η υποχρέωση της είναι να παρέχει τις καλύτερες συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας σε όλους τους αθλητές της, όπου και αν βρίσκονται (περιφέρεια ή κέντρα) και να διασφαλίσει ότι θα αξιολογηθούν με σαφή κριτήρια και διαφανείς διαδικασίες που πρέπει να αναφέρονται στον τεχνικό σχεδιασμό.

Τα ζητήματα κρίσεων των εθνικών και ομοσπονδιακών προπονητών έχουν να κάνουν με την εφαρμογή του τεχνικού σχεδιασμού υψηλών επιδόσεων, ο οποίος πρέπει να είναι επικαιροποιημένος και ξεκάθαρος και καθορίζει την προετοιμασία του κάθε ολυμπιακού κύκλου και φυσικά  τα αγωνιστικά αποτελέσματα των αθλητών που θα καλύψουν τους στόχους της ομοσπονδίας και από τα οποία κρίνεται το έργο των προπονητών. Κρίνεται όμως και η διοίκηση εάν ήταν συνεπής απέναντι σε αθλητές και προπονητές και παρείχε όλα εκείνα τα μέσα για την προετοιμασία τους για διεθνείς διακρίσεις. Εάν ναι τότε επιβάλλεται να γίνουν  αλλαγές.

Καλούμε την ηγεσία της ομοσπονδίας να πάρει σαφή θέση και τα αναγκαία μέτρα ώστε η ολίσθηση στην ενόργανη γυμναστική γυναικών να μην μετατραπεί σε κατολίσθηση»

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!