Στην Τιφλίδα βρίσκεται η Εθνική ομάδα του τζούντο για το γκραν πρι και τη συλλογή βαθμών για την Ολυμπιακή πρόκριση.
της Βαρβάρας Ακριτίδου
Με πενταμελή αποστολή ταξίδεψε η ελληνική ομάδα στην Τιφλίδα. Ο Ηλίας Ηλιάδης θα μπει και πάλι στους αγώνες, ξεκινώντας την προσπάθεια του την Κυριακή κόντρα στον 24χρονο Αζέρο Σαχίν Γκαχραμάνοφ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο83 της παγκόσμιας κατάταξης.
Μία μέρα νωρίτερα (αύριο το Σάββατο) θα ξεκινήσουν οι υπόλοιποι τέσσερις της Εθνικής. Στα 73 κιλά, ο Γιώργος Αζωίδης κληρώθηκε με τον Γκεόργκι Κατσιασβίλι (Νο144).
Στα 80κ. ο Ρομάν Μουστόπουλος (No13) έχει τεθεί επικεφαλής του 2ου ομίλου κα θα κληθεί να αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Σαΐντ Μολάεϊ (No36, Ιράν)-Ζίγια Ναμαζόφ (No133, Αζερμπαϊτζάν). O δεύτερος Έλληνας της κατηγορίας, Αλέξης Ντανατσίδης (Νο56), θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Λούκας Μπλατς (No47, Πολωνία)-Κριστιάν Μποντιρλάου (No63, Ρουμανία).
H Ελισάβετ Τελτσίδου θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 70 κιλών όπου βρίσκεται στο Νο84 της παγκόσμιας κατάταξης και θα ξεκινήσει τους αγώνες της με αντίπαλη την 29χρονη Λιν Μόσονγκ (Νο53) από το Λουξεμβούργο.
Παρουσία στην Τιφλίδα έχει και η Κύπρος με τον Ανδρέα Κρασσά στα 73 κιλά να έχει κληρωθεί κόντρα σε ένα από τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας, τον Γεωργιανό Νουγκζάρι Ταταλασβίλι (Νο5).