Connect with us

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Στήριξη στον Πύρρο

Published

on

Ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του και στο πλάνο για το 2016, εισέπραξε ο Πύρρος Δήμας στην ετήσια γενική συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]

Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (24/10) στο ΟΑΚΑ, το κυρίαρχο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η ψήφιση του προϋπολογισμού της ομοσπονδίας για το 2016. Στην διάρκεια της ΓΣ, ο Πύρρος Δήμας, ενημέρωσε το σώμα για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την ομοσπονδία και το άθλημα καθώς επίσης αναφέρθηκε στις προοπτικές του υπάρχουν για το 2016.
Ο ταμίας της ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Κορλός, αναφέρθηκε στα δυσχερή οικονομικά δεδομένα που επικράτησαν το 2015 αλλά και στις δυσκολίες που θα υπάρξουν σε περίπτωση μειωμένης επιχορήγησης από την πολιτεία.
Ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής Βαγγέλης Προκοπίδης, αναφέρθηκε στην υλοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος για το 2015 καθώς και στις βασικές αρχές του νέου αγωνιστικού σχεδιασμού για το 2016. Επίσης, έκανε ειδικά αναφορά στον βασικό αγωνιστικό στόχο για το 2016, που είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και από το οποίο θα κριθεί και ο αριθμός των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.
Ομόφωνα η γενική συνέλευση ενέκρινε το προτεινόμενο σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016 καθώς και τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν, καταγγέλλοντας την προσπάθεια ορισμένων να αλλοιώσουν την βούληση των σωματείων.
Επίσης με εισήγηση των σωματείων της ΕΟΑΒ η γενική συνέλευση προχώρησε στην έγκριση έκδοσης ψηφίσματος στήριξης της διοίκησης καταδικάζοντας ομόφωνα τις προσπάθειες πρόκλησης αναταραχής στο χώρο της άρσης βαρών από μερίδα παραγόντων .
Το ψήφισμα
«Εμείς οι εκπρόσωποι των σωματείων, που μαζευτήκαμε στα γραφεία της ΕΟΑΒ για την ετήσια ΓΣ για την έγκριση του προϋπολογισμού της ομοσπονδίας 2016.
Οι οποίοι εκπροσωπούμε τα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα της άρσης βαρών, σε δύσκολες συνθήκες, προσπαθώντας να κρατήσουνε ζωντανή την ιδέα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, διαπιστώνουμε με θλίψη ότι κάποια λίγα σωματεία του χώρου μας και μερικοί παράγοντες με παλαιοκομματικές αντιλήψεις, προσπαθούν να γκρεμίσουν ότι έμεινε όρθιο από την άρση βαρών. Συγκεκριμένα πληροφορηθήκαμε ότι μετά την αποτυχημένη απόπειρα για ανατροπή της εκλεγμένης διοίκησης που έγινε το Νοέμβριο του 2014, και κατέληξε στην ψήφο εμπιστοσύνης από την ΓΣ προς το διοικητικό συμβούλιο, κάποιοι εξακολουθούν να κάνουν μηνύσεις και αγωγές, προσπαθώντας να παραπλανήσουν την Δικαιοσύνη για να τους διορίσει πραξικοπηματικά στη διοίκηση της ομοσπονδίας.
Αποδοκιμάζουμε τις ενέργειες αυτές:
Α) Επειδή πιστεύουμε ότι οι διοικήσεις πρέπει να εκλέγονται δημοκρατικά από το ανώτατο όργανο της ΕΟΑΒ που είναι η ΓΣ και όχι τα δικαστήρια.
Β) Επειδή στην τραγική συγκυρία που βιώνει ο αθλητισμός στην χώρα μας, πρέπει να συστρατευθούμε με την διοίκηση, αντί να της βάζουμε νέα προβλήματα πέρα απ΄όλα τα υπόλοιπα που έχει να λύσει.
Πιστεύουμε, ότι οι παλαιοκομματικές νοοτροπίες των επαγγελματιών παραγόντων του αθλητισμού πρέπει να απομακρυνθούν από τον χώρο της άρσης βαρών.
Στηρίζουμε το σημερινό ΔΣ στο οποίο για πρώτη φορά συμμετέχουν παλαιοί αθλητές, του αθλήματός μας και το οποίο, παρά την τραγική μείωση της κρατικής επιχορήγησης, έχει νοικοκυρέψει τα οικονομικά της ΕΟΑΒ και τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια την νομιμότητα σε όλες τις διαδικασίες».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!