Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Στο τραπέζι τρία όρια ηλικίας για την ΕΟΕ

Published

on

Καλησπέρα! Να ευχηθώ καλό μήνα, έστω και με καθυστέρηση! Ξέρω ότι πολλοί ανησύχησαν εξ αιτίας της απουσίας μου. Αλλά είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα.

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Για να καταλάβετε, άρχισα να γράφω την Πέμπτη και τελείωσα το κείμενο την Παρασκευή. Έπαιξε, βέβαια, ρόλο και το γεγονός ότι προσπαθούσα να βρω κόσμο στο τηλέφωνο, για να μάθω τι συμβαίνει με τον κορονοϊό. Διότι είχα ακούσει ότι στην ολομέλεια της ΕΟΕ είχαν εντοπιστεί δύο κρούσματα.

  • Το ένα, βέβαια, στις αρχές του προηγούμενου μήνα και δίχως συμπτώματα. Πέρασε ο ασθενής σχετικά χαλαρά, με μοναδική επίπτωση την καραντίνα στο σπίτι του. Το άλλο κρούσμα, όμως, ήταν πιο βαρύ και ο άνθρωπος ταλαιπωρήθηκε.

Η ιστορία με τον κορονοϊό στην ΕΟΕ συνέπεσε με την έναρξη της συζήτησης για τη θέσπιση ορίων ηλικίας και θητειών. Η πολυπρόσωπη επιτροπή πραγματοποίησε ήδη την πρώτη συνεδρίασή της. Προγραμματίστηκε και δεύτερη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα. Με τις πρώτες διαφωνίες να αποτυπώνονται στις τρεις διαφορετικές προτάσεις για τα όρια ηλικίας, που θα απαγορεύουν την εκπροσώπηση στην ολομέλεια. Λεπτομέρειες, προσεχώς!

Οι άμεσα θιγέντες

Για να θεσπιστούν όρια ηλικίας, βέβαια, απαιτείται η έγκρισή τους από τα 2/3 της ολομέλειας. Πόσο εύκολη είναι η συγκέντρωση τόσο μεγάλου ποσοστού; Εξαρτάται από τη στάση των όποιων τάσεων εκφράζονται στην ΕΟΕ. Κυρίως, όμως, από τα στηρίγματα που μπορούν να ‘χουν οι άμεσα θιγόμενοι. Διότι μαθαίνω ότι με βάση τις τρεις προτάσεις, εκείνοι που κινδυνεύουν είναι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Δημήτρης Γεωργούλης, ο Μανώλης Κατσιαδάκης και ο Γιώργος Λενός. Ο τελευταίος, βέβαια, αποτελεί ειδική περίπτωση και ενδεχομένως να μην τον πιάσουν οι όποιες τροποποιήσεις γίνουν. Α, μην ξεχάσω ότι εφόσον σχηματιστεί μία συγκεκριμένη πρόταση και εγκριθεί από την Ολομέλεια, θα ισχύσει από την επόμενη σύνοδο. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα!

Κι άλλη συνέντευξη

Ομολογώ ότι δεν αντιλήφθηκα τους λόγους, για τους οποίους έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης τη συνέντευξη Τύπου με θέμα την επιτυχία των παράκτιων μεσογειακών αγώνων της Πάτρας. Έχουν περάσει 15 μήνες από τη διοργάνωση. Προσωπικά, περίμενα ότι ο υφυπουργός αθλητισμού θα παρουσίαζε και τα οικονομικά δεδομένα, για τα οποία έχουμε ακούσει πολλά. Ακόμα και στην πρόσφατη συνέντευξη, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής έκανε αναφορές σε κακοδιαχείριση.

  • Ρωτώντας, πας στην Πόλη, που έλεγε και ο λαός. Με αυτή την τακτική, λοιπόν, έμαθα ότι ο Αυγενάκης θα δώσει και άλλη συνέντευξη Τύπου για τους αγώνες. Όταν πάρει στα χέρια του το πόρισμα με τα οικονομικά στοιχεία. Αλλά, σαν πολύ δεν καθυστέρησε η ολοκλήρωση του ελέγχου;

Πιέσεις στον Σεβαστή

Ομολογώ ότι τόσους μήνες, μού έλειψε ο κυρ – Βασίλης! Να ‘ναι καλά ο άνθρωπος, αν και μαθαίνω ότι περνάει δύσκολες ώρες. Ακούγεται στην πιάτσα ότι έχουν αρχίσει και τον πιέζουν ακόμα και συνεργάτες του επειδή δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι πηγαίνει σε μετωπική «με την κυβέρνηση που φαίνεται ότι θα παραμείνει άλλη μια πενταετία». Κι επειδή κάποιοι μπορεί να παρερμηνεύσουν όσα γράφω, να σας κάνω σαφές ότι μιλάμε για καθημερινές πιέσεις. Από άτομα που δεν θέλουν να ‘ναι κόντρα στον Λευτέρη Αυγενάκη και κατ’ επέκταση στην κυβέρνηση, η οποία στηρίζει, πλέον, ξεκάθαρα τον υφυπουργό αθλητισμού. Αυτά, για σήμερα και λέω να επανέλθω στη δράση, διότι διάβασα δεξιά και αριστερά διάφορα αποκυήματα φαντασίας, που λένε και οι γραμματιζούμενοι…

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες