Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Στόχος στο Βερολίνο επίδοση κάτω από 2:14:00

Published

on

Στο Βερολίνο θα ταξιδέψει την ερχόμενη Παρασκευή το δίδυμο Γκελαούζου – Καραΐσκου για να αγωνιστεί στον περίφημο μαραθώνιο έχοντας υψηλούς στόχους.

Μόλις τέσσερις Έλληνες δρομείς έχουν καταφέρει να κατέβουν στο μαραθώνιο το 2:14:00, κανένας μετά το 2003. Ήταν ο Νίκος Πολιάς στο Παρίσι όταν έτρεξε σε 2:13:53 ο τελευταίος που κατέβηκε το 2:14:00. Φυσικά στη λίστα υπάρχουν ο Σπύρος Ανδριόπουλος που έχει και το πανελλήνιο ρεκόρ με 2:12:04 (1988), Βασίλης Ζαμπέλης με 2:13:24 (2002) και ο Παναγιώτης Χαραμής μ 2:13:32 (2000).
Με 2:14:44, ο Κώστας Γκελαούζος είναι το Νο6 στη λίστα όλων των εποχών καθώς την πρώτη πεντάδα τη συμπληρώνει ο Μιχάλης Κούσης με 2:14:36.
Ο αθλητής του Παναθηναϊκού έχει βγάλει ήδη τη τακτική του αγώνα, στοχεύοντας σε πέρασμα στα μισά σε 1:06:30 για να γράψει το ρεκόρ. Όσοι έχουν τρέξει τη διαδρομή του Βερολίνου γνωρίζουν ότι το δύσκολο κομμάτι είναι το πρώτο μισό. Αν αυτό βγει στο χρόνο που έχει μπει στόχος, στο δεύτερο μισό τα πόδια πηγαίνουν… μόνα τους. Για το λόγο αυτό έχουν καταγραφεί πολλά αρνητικά περάσματα σε αυτήν την διαδρομή που έχει καταγράψει τα περισσότερα παγκόσμια ρεκόρ από οποιαδήποτε άλλη.
Ο Γκελαούζος έμεινε για πρώτη φορά στο υψόμετρο τόσο μεγάλο διάστημα (2,5 μήνες) και έχοντας σημαντική στήριξη (και από την ομοσπονδία) έχει ξεκάθαρο στόχο να κατέβει το 2:14:00.
Από την άλλη, ο Παναγιώτης Καραΐσκος που πραγματοποίησε μαζί με τον Γκελάουζο την προετοιμασία στο υψόμετρο του Φλάγκσταφ επέστρεψε στην Ελλάδα με πρόβλημα στο πόδι και θα περιμένει τα αποτελέσματα της μαγνητικής για να αποφασίσει αν θα αγωνιστεί στο Βερολίνο ή θα προστατευτεί για να είναι παρών στο Μαραθώνιο της Αθήνας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/