Connect with us

STORY

«Στοιχειωμένο» ξενοδοχείο

Published

on

Αν λειτουργούσε θα ήταν το πρώτο αθλητικό ξενοδοχείο της Ελλάδας. Λόγω της αδράνειας του ελληνικού κράτους, όμως, παραμένει απλώς ένα άδειο κτίριο.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Το αθλητικό ξενοδοχείο της Μίκρας είναι ένα κλασικό παράδειγμα αναξιοποίητων δυνατοτήτων στον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος καθημερινά βυθίζεται στη δίνη της κρίσης και της έλλειψης χρημάτων.
Το ξενοδοχείο θεμελιώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 2007 από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό. Στις αρχές του 2010, το ξενοδοχείο ήταν έτοιμο, ωστόσο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθυστέρησε την παραλαβή, διότι όφειλε χρήματα στον εργολάβο.
Στις 3 Μαρτίου του 2011 το ξενοδοχείο παραλήφθηκε από το ειδικό κλιμάκιο της ΓΓΑ. Έκτοτε, σχεδόν επί τρία χρόνια, το έργο που μπορεί να εξυπηρετήσει τον ελληνικό αθλητισμό και να φέρει σημαντικά έσοδα στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας (και κατ’ επέκταση στο κράτος), παραμένει ένα κουφάρι. Αυτό συμβαίνει επειδή η ΓΓΑ δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την επίπλωσή του, αλλά και τη στελέχωσή του από υπαλλήλους.

Οι μεγάλες δυνατότητες
Το ξενοδοχείο διαθέτει τριάντα δωμάτια και θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 70 άτομα, καθώς δέκα από τα δωμάτια μπορούν να είναι τρίκλινα. Η κατασκευή καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες όσων θα διαμένουν. Σε αντίθεση με τους περισσότερους ξενώνες αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αθήνα (π.χ. στο ΟΑΚΑ), στο ξενοδοχείο της Μίκρας κάθε δωμάτιο έχει το μπάνιο του.
Όταν κατασκευάστηκε, το σκεπτικό ήταν αφενός να εξυπηρετούνται αθλητές από άλλες πόλεις που γυμνάζονται στη Θεσσαλονίκη και αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, να εξυπηρετούνται οι Εθνικές ομάδες κατά την παραμονή τους στην Θεσσαλονίκη με μικρό κόστος για την κάθε ομοσπονδία, αλλά και παράλληλα να φιλοξενούνται ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με άλλα ξενοδοχεία.
Με τη λειτουργία του ξενοδοχείου η Μίκρα θα μπορεί να είναι ένα από τα πληρέστερα αθλητικά κέντρα των Βαλκανίων.
Στα 80 στρέμματα της συνολικής έκτασής του Εθνικού Γυμναστηρίου λειτουργούν δύο κλειστά γυμναστήρια για μπάσκετ και βόλεϊ (Μίκρα 1 και 2), το «σπίτι του χάντμπολ», το «σπίτι της γυμναστικής», τρία γήπεδα για μπιτς βόλεϊ εκ των οποίων το ένα κλειστό, το γυμναστήριο των βαρέων αθλημάτων (πάλη, πυγμαχία), έξι γήπεδα τένις, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 και ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και χάντμπολ. Τις αθλητικές εγκαταστάσεις συμπληρώνουν οι αίθουσες εκγύμνασης, το φυσιοθεραπευτήριο και το συνεδριακό κέντρο.
Στις αρχές Νοεμβρίου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός ενημερώθηκε για το ζήτημα της μη λειτουργίας του ξενοδοχείου, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Ο καιρός θα δείξει αν θα κάνει κάτι γι’ αυτό…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/