Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Σωματεία Πειραιά: «Οι αποφάσεις θα χαράξουν την πορεία της επόμενης 20ετίας»

Published

on

Τα πρώτα σωματεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά τοποθετήθηκαν σχετικά με την ιδέα δημιουργία σταδίου στίβου στο Ρέντη αλλά και την σημαντικές ελλείψεις της περιοχής σε σοβαρές εγκαταστάσεις στίβου.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Για το στάδιο προδιαγραφών που διεκδικεί ο στίβος του Πειραιά σε ιδανική έκταση του Ρέντη μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Ήδη οι ίδιοι οι πολίτες που αθλούνται στο μικρό στάδιο που υπάρχει και οι γονείς των παιδιών που κάνουν προπονήσεις στις ακαδημίες του χώρου έχουν αρχίσει να μαζεύουν υπογραφές προκειμένου να προσαρμοστεί το σχέδιο του δήμου Νίκαιας και της περιφέρειας Αττικής στις πραγματικές ανάγκες των υγιών δυνάμεων του κλασικού αθλητισμού της περιοχής και να γίνει διαφορετική αξιοποίηση από αυτή που έχει ανακοινωθεί (διαβάστε εδώ). Τα 9 σωματεία που δραστηριοποιούνται σήμερα στην περιφερειακή ενότητα Πειραιά προσπαθούν να αναπτύξουν το άθλημα κάτω από δύσκολες συνθήκες, σε ακατάλληλα στάδια και βέβαια με την πληγή του παρελθόντος, το διωγμό του στίβου από το Καραϊσκάκη, να είναι ακόμα ανοιχτή. Ο ΑΟ Ερμής είναι ένα από τα τέσσερα σωματεία στίβου που κάνουν προπονήσεις στο υπάρχον στάδιο 200μ στο Ρέντη και ο Αίολος Κορυδαλλού είναι γειτονικό σωματείο που έχει συνυπάρξει κατά καιρούς στις εν λόγω εγκαταστάσεις.

Σίμος Μιχαηλίδης – αντιπρόεδρος ΑΟ Ερμής

«Ως αντιπρόεδρος του Α.Ο. Ερμή στηρίζω ένθερμα την ιδέα δημιουργίας σταδίου στίβου στο Ρέντη, πίσω από το «Μελίνα Μερκούρη». Θα δώσει άλλη πνοή όχι μόνο στο σύλλογό μας, αλλά σε όλα τα σωματεία του Πειραιά. Είναι ένα έργο που θα βοηθήσει στην γενικότερη ανάπτυξη του στίβου της περιοχής, η οποία μετά από το γκρέμισμα του βοηθητικού του Καραϊσκάκη το 2003 βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση. Αν αξιοποιηθεί κατάλληλα η έκταση των 40 στρεμμάτων η Νίκαια μπορεί να γίνει πόλος έλξης για τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές στίβου αλλά και να γίνει προορισμός για την προετοιμασία ξένων αθλητών. Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις με το στίβο των 200μ δυστυχώς δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες μικρών και μεγάλων αθλητών. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια δημιουργίας ενός τέτοιου κέντρου στίβου που τόσο λείπει από την περιοχή μας, ως αντιπρόταση για το ακόμα ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Παρακαλούμε το δήμο να αναθεωρήσει το προσχέδιο».

Διοικητικό συμβούλιο ΓΣ Αιόλου Κορυδαλλού

«Στηρίζουμε ξεκάθαρα τη προσπάθεια δημιουργίας προπονητικού κέντρου αποκλειστικά για το στίβο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Εφόσον δεν ευοδώθηκε το πλάνο του «σπιτιού του στίβου» στο Σχιστό, είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί λύση στο Ρέντη. Η περίπτωση της συγκεκριμένης έκτασης στον όμορο δήμο της Νίκαιας-Ρέντη είναι ιδανική διότι, λόγω της νευραλγικής θέσης, θα εξυπηρετεί τους αθλητές του στίβου από όλο το λεκανοπέδιο πέρα από τα σωματεία στίβου του Πειραιά που χρειάζονται άμεσα λύσεις από την πολιτεία. Δεν υπάρχει πουθενά στην περιοχή μας ένας σωστός χώρος ρίψεων με εξαίρεση λίγες βαλβίδες σφαιροβολίας και ο στίβος βρίσκεται στο περιθώριο σε σχέση με άλλα αθλήματα. Ελπίζουμε να μην υποσκελιστεί ο ρόλος του στίβου από τις αρμόδιες αρχές στην έκταση του Ρέντη αλλά και στο στάδιο που σχεδιάζεται στο Σχιστό Κορυδαλλού, στο Δήμο μας, και να εισακουστούν τα αιτήματά μας. Κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να αναπτύξουμε τον κλασικό αθλητισμό που όλοι αγαπάμε και που αποτελεί τη μήτρα όλων των αθλημάτων. Είναι κρίσιμης σημασίας η συγκεκριμένη χρονική στιγμή γιατί οι τελικές αποφάσεις που θα παρθούν θα χαράξουν την πορεία του στίβου του Πειραιά για τα επόμενα 20 χρόνια τουλάχιστον».

Καλούμε όλα τα σωματεία της περιοχής να συσπειρωθούν σε αυτή την προσπάθεια.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες