Connect with us

XMAN

Συνελεύσεις, δικαστήρια, η επιφυλακτικότητα με την ΕΠΑΘΛΑ και τα πριμ στον ΣΕΓΑΣ

Published

on

Καλησπέρα σε όλους. Καταρχάς αποσύρθηκε το Silver Alert για τον Κατάσκοπο. Εμφανίστηκε χθες σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Αποκαλύπτει ο Xman
[email protected]

Είναι πολύ δύσκολη η περίοδος που ξεκινά για αρκετές ομοσπονδίες. Έρχονται έκτακτες και τακτικές γενικές συνελεύσεις, κάποιες ομοσπονδίες έχουν πάρε – δώσε με εισαγγελείς, πρώην στελέχη έχουν δικαστήρια και πάει λέγοντας. Το επόμενο δίμηνο θα θυμίζει το περσινό και οι πρωταγωνιστές, οι περισσότεροι θα είναι ίδιοι αν και τυπικά έχουν αποσυρθεί. Το γεγονός πως οι αναταραχές θα υπάρξουν σε ομοσπονδίες που συνεχίζουν με τα παλιά καθεστώτα στην διοίκηση μόνο τυχαίο δεν είναι.

Νέοι αθλητικοί μετανάστες

Στο Sportsfeed διαβάσατε πως θα υπάρξουν και άλλοι αθλητικοί μετανάστες, μέλη της Ολυμπιακής ομάδας που αγωνίστηκε στο Τόκιο. Θα ακολουθησουν το παράδειγμα της Καραχάλιου αφού άκρη με την ομοσπονδία τους δε βγάζουν και δέχονται και ανηλεή πόλεμο. Θα κάνουν πάταγο αυτές οι απώλειες καθώς κουβαλάνε αρκετά παγκόσμια και ευρωπαϊκα μετάλλια και ηλικιακά έχουν δύο με τρεις Ολυμπιακούς μπροστά τους. Βέβαια στην ομοσπονδία τους δε θα λυπηθούν καθόλου, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Καραχάλιου. Το πλήγμα στο κύρος του προέδρου της ΕΟΕ και του υφυπουργού αθλητισμού θα είναι μεγάλο.

Ενοχλήθηκε ο Σάκης

Έμαθα πως ενοχλήθηκε ο Σάκης (που είναι και κολλητός με τον Κατάσκοπο) για όσα γράφτηκαν ενόψει της συνέλευσης στην ΕΓΟ στις 30 Ιανουαρίου. Κυριακή κοντή γιορτή που λένε και στο χωριό μου.

Επιφυλακτικότητα με την ΕΠΑΘΛΑ

Το καμάρι του υφυπουργείου αθλητισμού, αυτή η φοβερή πλατφόρμα ΕΠΑΘΛΑ που δέχεται καταγγελίες για χειραγώγηση αγώνων, δεν έχει πείσει ακόμα ότι είναι λειτουργική. Από προμόσιον σκίζει. Εκδηλώσεις, τηλεδιασκέψεις, φωτογραφίες και δελτία Τύπου από τις ομοσπονδίες. Με τους αθλητές και τις αθλήτριες τί γίνεται όμως; Η άρνηση παρέμβασης μετά από τις καταγγελίες στην ιστιοπλοΐα, έχει δημιουργήσει μεγάλη επιφυλακτικότητα σε αθλητές και αθλήτριες που βλέπουν τις ομοσπονδίες να ευχαριστούν και να εκθειάζουν την καινοτομία.

  • Στο μέιλ μου, εκτός από τις απαιτήσεις διαφόρων να πάρω πίσω όσα αποκαλύπτω, φτάνουν και δεκάδες καταγγελίες. Στο ερώτημα γιατί σε μένα και όχι στο θεσμοθετημένο όργανο, η απάντηση είναι περίπου η ίδια από όλους: «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Θα μείνουν με την όρεξη

Με την όρεξη θα μείνουν για την ώρα ο Χρήστος, ο Στέφανος και η παρέα των τομεαρχών, που όπως έμαθα μαζεύτηκαν για τα πριμ που ήθελαν να εξασφαλίσουν στους εαυτούς τους από διακρίσεις που θα έφερναν άλλοι προπονητές.

  • Δεν ξέρω αν πράγματι κατάλαβαν πως θα υπήρχε μεγάλη κατακραυγή με μία τέτοια απόφαση ή αν θα κοιτάξουν να το φέρουν άλλη στιγμή, το μήνυμα πάντως πως θα πρέπει να προσέχουν το έλαβαν.

Αλλά και που το έλαβαν αυτό δε σημαίνει κάτι. Χθες έμαθα και κάτι άλλο, πως έβαλαν Θεσσαλονικιούς συνδεσμίτες να θολώσουν τα νερά γιατί έρχεται μεγάλη καταιγίδα. Λίγο ο Ανδρέας, λίγο ο Χρήστος, λίγο ο Στέφανος έπεισαν τελικά το νεοπροσληφθέντα Βασίλη πως για να δικαιολογήσει το μισθό του πρέπει να εκφράσει την ενόχλησή του από την δημιουργία της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού. Γιατί έπρεπε να εκτεθεί ο Βασίλης, αυτό είναι ένα ερώτημα που μόνο ο ίδιος μπορεί να το απαντήσει. Όμως έπρεπε ο άμοιρος να δείξει υπακοή και αφού βρέθηκε σε συμπληγάδες, κατάλαβε πως δεν είχε πολλές επιλογές και έκανε την ανάρτηση γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως με 36 μέλη και καταστατικό τοπικού συνδέσμου, δεν μπορεί να πείσει κανέναν γι’ αυτό που ονειρεύεται η παρέα του Στέφανου για να μπλοκάρει την αλλαγή ισορροπιών.

Χορηγίες σε αθλητές και αθλήτριες

Και κάτι που αφορά τους αθλητές. Κάτι που μπορεί η Κελεσίδου να μην το ξέρει και ας είναι στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, αλλά εγώ έχω μάτια παντού και είδα τις συμβάσεις με Teoren και Dole. Προσφέρθηκαν και υπέγραψαν να δώσουν για το 2022 χορηγίες σε 10 αθλητές και αθλήτριες που θα τους υποδείξει η ομοσπονδία. Έτσι χωρίς κριτήρια και διαφάνεια, θα κάνουν υποδείξεις ο Σωτήρης, ο Χρήστος, ο Λάμπρος, ο Κωστάκης κλπ. Όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!