Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Θέλει να παραμείνει!

Published

on

Καλησπέρα! Αν πω ότι δεν με επηρέασε η είδηση για τον Αλέφαντο, θα ‘ναι ψέμα.

Έχουν περάσει 41 χρόνια από την πρώτη φορά που διάβασα για εκείνον και προσπάθησα με την παιδική αφέλεια να σκιαγραφήσω το προφίλ του, τον χαρακτήρα του. Ο κυρ – Νίκος είχε μαράζι να αρχίσει και να τελειώσει μια σεζόν στην ίδια ομάδα. Να παραμείνει στον πάγκο για δεύτερη χρονιά. Καημό είχε. 

  • Τον ίδιο καημό λένε στην πιάτσα ότι έχει και ο Αυγενάκης. Υποστηρίζουν ότι ο Λευτέρης θέλει να παραμείνει υφυπουργός Αθλητισμού αν και στα σενάρια ανασχηματισμού εμφανίζονται πιθανότητες αναβάθμισής του. 

Το βίντεο του Λευτέρη

Μεταξύ των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν είναι και η διαρκής προβολή από τον Λευτέρη Αυγενάκη όσων πράττει ως υφυπουργός aθλητισμού. Τις τελευταίες 24 ώρες, μάλιστα, ανέφεραν και το tweet με τη δήλωση του Λευτέρη Πετρούνια.

  • Ο άρχοντας των κρίκων δήλωσε ότι ο Αυγενάκης έχει τη μικρότερη ευθύνη για την κατάσταση στον Άγιο Κοσμά και επίσης υπογράμμισε ότι βελτιώθηκε σημαντικά η κατάσταση με τα κλιματιστικά, ενώ και για την οροφή άρχισαν εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς. «Από το 2002 δεν είχε μπει ούτε ευρώ», είπε ο ένας Λευτέρης, ο Πετρούνιας και ο άλλος, ο Αυγενάκης ανέβασε στο twitter το σχετικό βίντεο και το έκανε viral.

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο αυξάνεται η κατασκοπεία και η αντικατασκοπεία από τους υποψήφιους. Όπου υπάρχουν πιθανότητες για διεκδίκηση εκτελεστικών θέσεων από πρώην αθλητές, οι αντίπαλοι αναζητούν κάθε πληροφορία για την επαγγελματική κατάστασή τους. Ψάχνουν κυρίως για εκείνους που έχουν αποκτήσει άδεια πρακτορείου ΟΠΑΠ διότι ο 2725 απαγορεύει την ενασχόλησή του ιδιοκτήτη με αθλητικές ομοσπονδίες. 

Έβλεπαν Λαμία

Ολοκληρώθηκε σύντομα η μάζωξη των τεσσάρων εμπειρότερων παραγόντων τη Δευτέρα. Ψιθυρίζεται ότι πέρα από την άμεση συμφωνία στη γραμμή που θα ακολουθήσουν οι δύο εξ αυτών στην ΕΟΕ, η συζήτηση έληξε σύντομα επειδή ο οικοδεσπότης ήθελε να παρακολουθήσει την αναμέτρηση Λαμία – Πανιώνιος για τα playout της Σούπερ Λίγκας. Τον Βασιλακόπουλο, πάντως, περισσότερο τον ενδιέφερε το ματς Λάρισας – Βόλου.

Το χαμένο στοίχημα

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, πάντως, βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση. Έχασε ένα στοίχημα που για την εμπειρία του και τη γνώση του δεν έπρεπε να χάσει. 

  • «Στον εκτελεστικό πρόεδρο Δ.Σ. εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας μπορεί να καταβάλλεται, πλέον των εξόδων της παρ. 4 του άρθρου 4, και εύλογη αμοιβή, εφόσον: α) μπορεί να καλυφθεί από τα ίδια έσοδα της ομοσπονδίας και β) τα ίδια έσοδα της ομοσπονδίας υπερβαίνουν συνολικά το πενήντα τοις εκατό (50%) της τακτικής επιχορήγησης. Το ακριβές ύψος της αμοιβής καθορίζεται σε ετήσια βάση με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.», ανέφερε η παράγραφος 2 του άρθρου 29 στον νόμο 4603/1999.

Στο άρθρο 7 του νόμου 4639/2019 του Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρεται ότι αναστέλλονται κάποιες προηγούμενες τροποποιήσεις του 2725/1999. «στ) του δεύτερου εδαφίου της παραγράφου 3 του άρθρου 22 του ν. 2725/1999, το οποίο προστέθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 29 του ν. 4603/2019 (Α΄ 48)». Σε απλά ελληνικά πρόκειται για την παράγραφο που μπλόκαρε μεταξύ άλλων την αμοιβή του Γραμμένου. Αυτό το στοίχημα έχασε ο Βασιλακόπουλος.

Η επιστολή της ενημέρωσης

Έμαθα ότι στον ΣΕΓΑΣ έτριβαν τα μάτια τους για μία επιστολή που έλαβαν από την ΕΟΕ με αφορμή όσα αποφασίστηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή για τα έξοδα της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Για τα χρήματα που είχαν ζητήσει από την αρχαιότερη ομοσπονδία για την ασφάλεια των αθλητών υψηλού επιπέδου.

  • Επίσης στον ΣΕΓΑΣ κοιτούσαν με έκπληξη την επισήμανση ότι και από την ΕΟΕ έμαθαν για την επιστολή διαμαρτυρίας από το Sportsfeed. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά του site, αλλά η επισήμανση ότι υπήρξε διαρροή από τον ΣΕΓΑΣ για τις ενστάσεις που εκφράστηκαν. 

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr