Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

ΟΑΚΑ: Τί παζαρευουν για να (ξε)πουλήσουν Νο4

Published

on

«Έχει πολλούς φίλους το τένις στην Ελλάδα και τώρα που πηγαίνουν καλά στο εξωτερικό η Σάκκαρη και ο Τσιτσιπάς, τόσο περισσότερος κόσμος θα μαζεύεται στα γήπεδα», σχολίασε κάποια στιγμή μία συνάδελφος, η Φανή που έψαχνε τηλεόραση για να παρακολουθήσει τις μάχες του Ρολάν Γκαρός. Η προσέγγισή της ανέτρεψε τη ροή των ρεπορτάζ για τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών. Μας ώθησε στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες εγκαταστάσεις της Ευρώπης, αν και η σκληρή επιφάνεια Decotuff II των 16 φωτιζόμενων γηπέδων παραπέμπει στο US Open και όχι σε ευρωπαϊκό τουρνουά. Τα 10 γήπεδα μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες. Το κεντρικό κορτ έχει χωρητικότητα 8.000 θέσεις και μπορεί να φιλοξενήσει 300 εκπροσώπους του Τύπου. Διαθέτει τέσσερις ηλεκτρονικούς πίνακες αποτελεσμάτων, ενώ συνδέεται μέσω τούνελ με το γήπεδο 1 που έχει χωρητικότητα 3.000 άτομα και 80 θέσεις δημοσιογράφων, αλλά και τους εξωτερικούς αγωνιστικούς χώρους.
Τα υπόλοιπα οκτώ γήπεδα αγώνων έχουν χωρητικότητα 3.400 θεατές. Φυσικά η εγκατάσταση περιλαμβάνει και έξι γήπεδα προπονήσεων.
Στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης πρότεινε η ΚΑΕ ΑΕΚ τη μεταφορά του ποδηλατοδρομίου, ενώ από την πλευρά της πολιτείας έδειξαν διάθεση να δώσουν την εγκατάσταση του τένις για να φτιάξουν οι «κιτρινόμαυροι» την έδρα της ομάδας μπάσκετ. Μόνο που στη μία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με το μοναδικό ποδηλατροδρόμιο στην Ελλάδα, ενώ στη δεύτερη με χώρους που βγάζουν μόνοι τους το κόστος λειτουργίας και συντήρησης. Για να μην πούμε ότι αποφέρουν κέρδη στους διαχειριστές, αν λάβουμε υπ’ όψη όσα υποστήριξε η Φανή για την αποδοχή του τένις.
Εκτός από τα γήπεδα, άλλωστε, οι εγκαταστάσεις της αντισφαίρισης περιλαμβάνουν γυμναστήριο, εντευκτήρια, αίθουσες συνελεύσεων και συνεντεύξεων τύπου. Πάνω απ’ όλα, όμως, βγάζουν χρήματα μέσα από την καθημερινή λειτουργία τους. Τα γήπεδα είναι ανοικτά από τις 7:30 το πρωί έως τις 11 το βράδυ για τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα οι φαν του αθλήματος μπορούν να τις χρησιμοποιούν από τις 8 π.μ. μέχρι τις 10 μ.μ.!
Για να παίξει κάποιος τένις, βέβαια, πρέπει να γίνει μέλος με ετήσια συνδρομή που ανέρχεται στα 60 ευρώ. Από ‘κει και πέρα οι τιμές για κάθε ώρα χρήσης του γηπέδου εξαρτάται από την εγκατάσταση που θα επιλέξουν. Δικαίωμα στο άθλημα έχουν και μη μέλη. Μόνο που για εκείνους η χρέωση κάθε ώρας είναι υψηλότερη, ενώ δεν μπορούν να βρουν γήπεδο όποια στιγμή το ζητήσουν. Το χαμηλότερο κόστος για μία ώρα παιχνιδιού είναι 10 ευρώ, ενώ το υψηλότερο φτάνει το διπλάσιο ποσό. Για τον φωτισμό του κορτ προβλέπεται επιβάρυνση 6 ευρώ ανά ώρα.
Για να αντιληφθεί κάποιος την εξαιρετική κατάσταση των χώρων, θα παραθέσουμε μόνο δυο τρεις πληροφορίες. Αρχικά ότι υπάρχουν τρεις αίθουσες για συνεντεύξεις Τύπου. Η μεγάλη χωράει 120 άτομα, οι δύο μικρές από 30, ενώ ο χώρος για τη δουλειά των δημοσιογράφων μπορεί να φιλοξενήσει 260 άτομα!
Επίσης μπορούμε να βρούμε καθιστικό επισήμων με εξώστη και χώρο υποστήριξης catering, αλλά και εστιατόριο κοινού με ακριβώς τις ίδιες παροχές. Και εξώστη και χώρο υποστήριξης catering.
Με τέτοιες εγκαταστάσεις, μας έρχεται στο μυαλό ένα ερώτημα: πόσο διαχρονικός θα ήταν ο Βασίλης Καζούλης αν αντί για τον Μπίλι προέτρεπε τους κάθε λογής επενδυτές να ξεχάσουν όχι τη Φανή, αλλά το ΟΑΚΑ; Πόσο μπροστά θα έβλεπε;

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/