Connect with us

TOKYO 2020

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΚΙΟ: Τρομερή οργάνωση, παραπληροφόρηση τα περί ακύρωσης των Αγώνων

Published

on

Τόκιο, τοπική ώρα 21:31, συνάδελφος από την Ελλάδα μου στέλνει μήνυμα: «Ακυρώνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες;». Μάλλον σε λάθος χώρα ήρθαμε λέω στην ομάδα και αρχίζουμε να τσεκάρουμε πτήσεις για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα.

Πάμε να το πάρουμε (πάλι) από την αρχή. Η ομάδα του Sportsfeed είναι η πρώτη (και δυστυχώς η μοναδική) δημοσιογραφική αποστολή ελληνικού μέσου που έφτασε στο Τόκιο για να καλύψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τους πρώτους που θα έχουν καθαρά αθλητικό χαρακτήρα και καθόλου τουριστικό, αφού οι Ιάπωνες έχουν θέσει ως κριτήριο να δεχθούν να σου δώσουν διαπίστευση, πως θα αποδεχθείς να εργαστείς καθαρά και μόνο για την κάλυψη των Αγώνων και όχι για να εμπλουτίσεις τα social media με τουριστικά αξιοθέατα από το Τόκιο. Αυτή η ειδική συνθήκη απέτρεψε μεγάλο μέρος «επισκεπτών» στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.
Φτάνοντας σήμερα το πρωί στις 08:00 στο αεροδρόμιο Χανέντα, βιώσαμε την απόλυτη οργάνωση. Υπερευγενικοί Ιάπωνες εθελοντές, διεκπεραίωσαν τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ. Χαμένες αιτήσεις στις εφαρμογές, πλάνο δραστηριοτήτων που δεν εμφανίζεται στο σύστημα ακόμα και μη εγγραφή στην πλαταφόρμα – ευαγγέλιο OCHA που δίχως αυτήν δεν μπαίνεις στη χώρα.
Πατήσαμε ιαπωνικό έδαφος στις 08:00 το πρωί και στις 11:00 ήμασταν καθ’οδόν για το ξενοδοχείο, έξι άτομα με έξι διαφορετικά ταξί των διοργανωτών καθώς σε κάθε όχημα επιτρέπεται ένας επιβάτης πλην τον οδηγό.
Η ενημερώση από τους Ιάπωνες είναι διαρκής για όλα και κάπως έτσι η Πηνελόπη Γκιώνη αλίευσε από τη σουηδική Ολυμπιακή επιτροπή πως έχουν ενημερωθεί από τους διοργανωτές ότι στην τελετή έναρξης δε θα παρελάσουν μόνοι τους οι σημαιοφόροι, αφού θα υπάρχουν και μέλη των Ολυμπιακών ομάδων.
Έχω βρεθεί σε δεκάδες διοργανώσεις και Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αυτό το πράγμα που βιώνω στην Ιαπωνία είναι εξωπραγματικό, όσον αφορά στην οργάνωση.
Και πάνω λέγαμε πως οι Ιάπωνες κάνουν θαύματα, το ρεπορτάζ από τα δημοσιογραφικά γραφεία στην Ελλάδα, δεν αποκλείει την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ακόμα και τρεις μέρες πριν από την έναρξη τους. Πως γίνεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά κάποιος να γνωρίζει καλύτερα…

Πως ξεκίνησαν τα περί ακύρωσης

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών, για πολλοστή φορά ρωτήθηκαν αν υπάρχει περίπτωση να αναβληθούν εκ νέου οι Ολυμπιακού Αγώνες ή ακόμα και να ακυρωθούν. Για πολλοστή φορά ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Τοσίρο Μούτο απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας και αν χρειαστεί θα επανεξετάσουν τα δεδομένα. Η είδηση αναπαράχθηκε κυρίως από δίκτυα που δεν έχουν δικαιώματα των Αγώνων με αποτέλεσμα ακόμα και έμπειροι δημοσιογράφοι όπως ο Δημήτρης να παρασυρθούν.
Οι Αγώνες θα ξεκινήσουν κανονικά την Παρασκευή με μια ιδιαίτερη τελετή έναρξης και το Στέφανο Ντούσκο στην κωπηλασία να κάνει ποδαρικό στην ελληνική αποστολή.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!