Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στη φάση των «32» έκαναν ΑΕΚ και ΖΑΟΝ στο τσάλεντζ καπ βόλεϊ των γυναικών.
ΑΕΚ – Φόρντε 3-0
Η ΑΕΚ νίκησε στο Ολυμπιακό Χωριό με 3-0 σετ την νορβηγική Φόρντε. Ο επαναληπτικός θα γίνει πάλι στην έδρα της Ένωσης, αύριο Τετάρτη 28/10 στις 19.30. Η ομάδα του Κώστα Ταμπουρατζή για να προκριθεί θα χρειαστεί άλλη μία νίκη, καθώς με το νέο σύστημα της CEV δεν της αρκούν δύο σετ όπως συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές μετά από νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ.
Η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα από την αρχή έως το τέλος και χρειάστηκε μόλις μία ώρα για να πάρει τη νίκη.
Τα σετ: 3-0 (25-10, 25-14, 25-13)
ΖΑΟΝ – Ραμποτνίσκι 3-0
Ο ΖΑΟΝ χρειάστηκε 75 λεπτά για να λυγίσει την αντίσταση της Ραμποτνίσκι. Η ομάδα από τα Σκόπια, της οποίας πρόεδρος είναι ο πρώην προπονητής του Φοίνικα Σύρου και του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλένκοσκι, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στον ΖΑΟΝ που έφτασε χωρίς ιδιαίτερο κόπο στη νίκη.
Ο Γιάννης Καλμαζίδης δεν χρησιμοποίησε καθόλου τις Ρουσό, Σαΐκοβα, ενώ έπαιξαν για λίγο στο πρώτο σετ τις Βάλκοβα, Μάασε, στο δεύτερο σετ έπαιξε με αμιγώς ελληνική επτάδα και ολοκλήρωσε τον αγώνα με μοναδική ξένη την Νικόλοβα.
Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί την Τρίτη 3/11 στα Σκόπια και η ομάδα της Κηφισιάς χρειάζεται και πάλι τη νίκη για να προκριθεί, καθώς σε περίπτωση ήττας (με οποιοδήποτε σκορ) όλα θα κριθούν στο χρυσό σετ.
Τα σετ: 3-0 (25-17, 25-15, 25-17)