Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Παρέμβαση ΓΓΑ για τα μοριακά τεστ στη βόλεϊ λιγκ

Published

on

Νέα δεδομένα προέκυψαν στο υγειονομικό κομμάτι της συνέχισης του πρωταθλήματος καθώς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απέρριψε ασυζητητί τα όσα αποφάσισε η ΕΣΑΠ.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

«Βόλεϊ λιγκ: Κορoνο-χαμένοι στη μετάφραση», είχαμε γράψει την περασμένη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου αναλύοντας τα όσα είχαν συμβεί στην τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα όσα είχαν συμβεί πριν τον αγώνα Φίλιππος-Κηφισιά.

Εκεί λοιπόν οι ομάδες εμφανίστηκαν χωρισμένες σε δυο γκρουπ ως προς τον τύπο των τεστ στα οποία πρέπει να υποβάλλονται οι αθλητές όταν προκύπτει θετικό κρούσμα σε μία ομάδα με τους Ολυμπιακό, Φοίνικα, Μίλωνα και Φίλιππο να ζητούν ράπιντ τεστ και τους ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Κηφισιά, ΟΦΗ να ζητούν μοριακά. Τελικά πέρασε η μεσοβέζικη λύση που ήθελε τις ομάδες να κάνουν μοριακά μετά την δεκαήμερη καραντίνα, αλλά εφόσον υπάρχουν θετικά κρούσματα μετά από 2 ημέρες θα κάνουν ράπιντ τεστ!

Αυτή η απόφαση όμως συνιστά αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και προφανώς αν δεν υπήρχαν τα δημοσιεύματα εκείνων των ημερών μπορεί και να έμενε ως θέμα εσωτερικής αλληλογραφίας. Ωστόσο η ΕΣΑΠ απέστειλε επιστολή με την οποία  ενημέρωσε τη ΓΓΑ για τη νέα διαδικασία που αποφάσισαν να ακολουθούν εφόσον βρεθεί θετικό κρούσμα σε μία ομάδα.

Η θέση της Γενικής Γραμματείας όμως δεν ήταν αυτή που περίμεναν κάποιοι, καθώς στην απάντηση της ξεκαθαρίστηκε πως τα όσα αναφέρει η ΕΣΑΠ δεν προβλέπονται στο Υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί πιστά.

Όταν λοιπόν μία ομάδα έχει θετικό κρούσμα (ή κρούσματα), μετά την καραντίνα επιστρέφει στις προπονήσεις όπου υπάρχει ενεργητική επιτήρηση και σ’ αυτό το διάστημα οι αθλητές μπορούν να υποβάλλονται σε ράπιντ τεστ. Όταν έρθει όμως η ώρα για τον αγώνα τότε είναι υποχρεωτικό το μοριακό τεστ.

Όλα αυτά περιγράφονται στην επιστολή που έστειλε η ΕΣΑΠ στις ομάδες, όπου κατά πως φαίνεται τελειώνει και η αστειότητα το να παίζουμε δύο αγώνες με ένα τεστ το οποίο ίσχυε από την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά λοιπόν αυτά που θα ισχύσουν από δω και πέρα:

-Ομάδα που έχει  έστω και ένα θετικό κρούσμα, υποχρεούται για τις επόμενες 10 ημέρες (ως 1η ημέρα θεωρείται η ημερομηνία που διενεργήθηκε το τεστ) να διεξάγει μόνον μοριακά τεστ για κάθε επόμενο αγώνα .

Το δεκαήμερο μετατοπίζεται αναλόγως εφόσον υπάρχουν μετέπειτα και άλλα θετικά κρούσματα.

-Το μοριακό τεστ θα πρέπει να διενεργηθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την έναρξη αγώνα που η φιλοξενούμενη ομάδα προέρχεται από έδρα που προϋποθέτει ταξίδι με διανυκτέρευση. Στις περιπτώσεις αυτές το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ θα πρέπει να έχει κοινοποιηθεί στην ΕΣΑΠ τουλάχιστον πριν την αναχώρηση για το ταξίδι της φιλοξενούμενης ομάδος από την πόλη που εδρεύει ή σε κάθε περίπτωση 48 ώρες πριν τον αγώνα.

-Εάν ο αγώνας πρόκειται να  διεξαχθεί μεταξύ ομάδων οπού οι έδρες τους βρίσκονται στην ίδια πόλη ή σε πόλη που η φιλοξενούμενη ομάδα δύναται να ταξιδέψει αυθημερόν για να αγωνισθεί, το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ θα πρέπει να κοινοποιείται στην ΕΣΑΠ τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του αγώνος. -Κάθε ομάδα που δεν έχει θετικό κρούσμα υποχρεούται να διενεργεί τεστ αντιγόνου 48 -24 ώρες πριν από κάθε αγώνα (άρα κάθε εβδομάδα θα πρέπει να διενεργούνται δύο τεστ, όταν έχουμε δύο αγώνες κοκ). Το 48ωρο ισχύει εφόσον η φιλοξενούμενη ομάδα πρέπει να ταξιδέψει με διανυκτέρευση και το 24ωρο, όταν έχουμε ομάδες που έχουν έδρες στην ίδια πόλη ή η φιλοξενούμενη δύναται λόγω απόστασης να ταξιδέψει αυθημερόν και να αγωνισθεί (π.χ. Βέροια-Θεσσαλονίκη).

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες