Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ λιγκ: Σερβίς στη σκιά του κορoνοϊού

Published

on

Το 53ο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών ξεκινά αύριο σ’ ένα γνώριμο σκηνικό, αλλά και σ’ ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Το γνώριμο σκηνικό έχει να κάνει με το ότι ήδη έχει αλλάξει δύο φορές η έναρξη της σεζόν (από 10/10 πήγε 17/10 και εν τέλει φτάσαμε στις 24/10), στο μεσοδιάστημα προέκυψαν δύο αποχωρήσεις ομάδων, η προκήρυξη του Λιγκ Καπ άλλαξε ανήμερα της έναρξης των αγώνων…

Το πρωτόγνωρο περιβάλλον προφανώς και έχει να κάνει με τον κορωνοϊό, καθώς η ΕΣΑΠ μπορεί να ολοκλήρωσε πέρσι τη σεζόν (προσπερνώντας με περίσσια ευκολία το γεγονός ότι οι ομάδες έπαιξαν χωρίς τα πλήρη ρόστερ τους), αλλά φέτος κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για το πως θα κυλήσουν τα πράγματα.

Δυνατή τετράδα, άδικο και παράλογο σύστημα
Αφήνοντας στην άκρη τις όποιες οργανωτικές και διοικητικές προχειρότητες αφορούν το φετινό πρωτάθλημα, η αλήθεια είναι ότι από την περσινή τριπλέτα Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, φέτος έχουμε κουαρτέτο καθώς στην παρέα προστέθηκε και ο Φοίνικας Σύρου.

Αυτοί οι τέσσερις (με πολλές αλλαγές όλοι, εκτός του ΠΑΟ που κράτησε την ίδια ομάδα με πέρσι) στην εκκίνηση είναι οι διεκδικητές του τίτλου, κι αν θέλαμε να μοιράσουμε πιθανότητες, μέχρι την περασμένη Δευτέρα θα σας λέγαμε Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι ένα κλικ πιο μπροστά από ΠΑΟ και Φοίνικα, έχοντας και οι 4 ομάδες τα συν και τα πλην τους.

Τι άλλαξε από την περασμένη Δευτέρα; Τόσο απλά το σύστημα διεξαγωγής το οποίο με 9 ομάδες είχε πλέι οφ και πλέι άουτ, αλλά τώρα έχει μίνι πρωταθλήματα…

Όπως αναφέρει η ΕΣΑΠ στην ανακοίνωση της: «Μετά την ολοκλήρωση του Β γύρου της κανονικής περιόδου (14 αγωνιστικές) οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και οι ομάδες των θέσεων 5-8 θα σχηματίσουν δύο γκρουπ.

Οι ομάδες του 1-4 θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων (6 συνολικά αγωνιστικές) και η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Επίσης οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους.

Το εναλλακτικό σενάριο των 8 ομάδων είχε αποφασιστεί από το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στα τέλη Ιουλίου 2020 και απορρίφθηκε αίτημα που έθεσε σήμερα ο Παναθηναϊκός για να μη μεταφέρεται η βαθμολογία.

Η 8η ομάδα της τελικής κατάταξης της Volley League θα αντιμeτωπίσει την 3η ομάδα της Pre League για μία θέση στη Volley League της σεζόν 2021-22.»

Η ΕΣΑΠ το σενάριο των 8 ομάδων το ανέφερε στο προσχέδιο της προκήρυξης που άρχισε να συζητά τον Αύγουστο (και όχι τον Ιούλιο) όπου βέβαια αφιέρωσε 10 διαφορετικά σενάρια για το αν θα αναδείξει πρωταθλητή σε περίπτωση διακοπής της σεζόν και σχεδόν κανείς δεν πίστευε τότε ότι μπορεί να έχουμε πρωτάθλημα με 8 ομάδες. Και τώρα που έγινε ελάχιστοι ασχολήθηκαν πάλι με την αλλαγή, ωστόσο είναι σίγουρα διαφορετικό το να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η κανονική διάρκεια (οποιαδήποτε απώλεια κοστίζει) και φυσικά το να μην έχουμε σειρά τελικών για την ανάδειξη πρωταθλητή.

Το ποιον βολεύει ή όχι θα το πούμε ξεκάθαρα μετά τις αλλαγές του Ιανουαρίου (γιατί θα γίνουν σίγουρα τέτοιες).

Πέρα από τους 4 πολύ ισχυρός είναι ο νεοφώτιστος Φίλιππος Βέροιας με έμπειρους αθλητές, αλλά και η Κηφισιά με τον ελληνικό κορμό, ενώ Μίλωνας και ΟΦΗ δείχνουν ότι θα παλέψουν για τις πιο κάτω θέσεις…

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Σάββατο 24 Οκτωβρίου
Κροίσος Πέρσης Νέα Σμύρνη, 19.00 (V.L. T.V.): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων – Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Γεωργιάδης Στ., Βαρατάσης, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Αγίου Θωμά 20.30 (V.L. T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Ο.Φ.Η.
Διαιτητές: Κουτσούλας, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Κατερλή, Αρβανίτης, Γραμματεία: Μπίτσικα.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου
Δ. Βικέλας Σύρος 16.00 (V.L. T.V.): Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας

Διαιτητές: Βουδούρης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Βρούτσης, Μπαρμπούνης, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου
Ζηρίνειο Κηφισιά 18.00 (Ε.Ρ.Τ.): Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Φραγκάκης, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Τόλιος, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/