Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Ο Βασιλακόπουλος προσπερνάει την επιχειρηματολογία του για τον Ολυμπιακό κύκλο

Published

on

Καλησπέρα σας, κύριοι! Παρακολουθώ στη βουλή τη συζήτηση για τα εργασιακά! Περιμένω, όμως, και με αγωνία τη συζήτηση για την τροπολογία που θα καθορίζει τον χρόνο διενέργειας των εκλογών στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Είναι φίλος μου ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, αλλά νομίζω ότι αυτή τη φορά υποπίπτει σε μέγα ατόπημα, για την εμπειρία του. Πώς μπορούν να γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο και, μάλιστα, στις 12 του μήνα,  όταν θα ‘χει ολοκληρωθεί ο Ολυμπιακός κύκλος; Προφανώς και δεν μπορεί να πάρει η ΕΟΚ τέτοια παράταση. Ειδικά από τη στιγμή που η επιχειρηματολογία του προέδρου στηρίζεται στους Ολυμπιακούς κύκλους. 

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δεν μπορούν να γίνουν οι εκλογές στις 30 Ιουλίου, καθώς εκείνη την περίοδο θα διεξάγονται στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Κάτι που νομίζω ότι παραβλέπουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ίσως εκεί χάσουν το παιχνίδι. Διότι μπορεί να επικαλεστεί ο Βασιλακόπουλος την απουσία του στο Τόκιο. Μέχρι τώρα, βέβαια, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν μπορεί να ταξιδέψει, αλλά αν περάσει η Εθνική ομάδα μπάσκετ, λογικά θα βρει έναν τρόπο. Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, είναι. Τι θα του πουν; «Κάνε εκλογές και ας λείπεις εσύ»; Προφανώς, δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Αλλά ούτε και τον Σεπτέμβριο μπορούν να γίνουν εκλογές. 

Χαμογελαστός ο Ζαννιάς

Σε αντίθεση με τον Βασιλακόπουλο, ο οποίος κάθεται σε… αναμμένα κάρβουνα, ο Σπύρος Ζαννιάς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος. Μίλησα μαζί του μετά από αρκετό καιρό. Αισθάνεται δικαιωμένος για τις επιτυχίες του τένις. Όχι επειδή έφτασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros και η Μαρία Σάκκαρη στον ημιτελικό. Άλλα πράγματα κάνουν χαμογελαστό τον Σπύρο. Στέκεται, για παράδειγμα, στην επιτυχία που είχε η Λάκη. Η μικρή μπήκε στους 16 του τουρνουά των τζούνιορ. Στην ηλικία της δεν υπήρχε άλλη παρόμοια επιτυχία στο παρελθόν. Κι όπως λέει ο φίλος μου ο Σπύρος, πίσω από τη Μιχαέλα υπάρχουν και άλλα παιδιά με προδιαγραφές. «Είναι το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομοσπονδίας», μου είπε και οφείλω να ομολογήσω ότι για χρόνια πάσχιζε να δει πιτσιρίκια με ρακέτες. 

Η επιτυχία του Καπράλου

Την περασμένη Πέμπτη εκμεταλλεύθηκα την απεργία και πήγα στο ξενοδοχείο που διεξαγόταν η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Στο ισόγειο η συνέλευση, στον 7ο η αφεντιά μου, με τον φίλο μου, τον Ανδρέα τον Ερωτοκρίτου. Εμείς απολαμβάναμε τα φιλέτα μας, αλλά συζητούσαμε και με όσους άφηναν τη ΓΣ για να τσιμπήσουν κάτι.

  • Όλοι ενθουσιάστηκαν από τη φιλοξενία, αλλά και από την ομιλία του Καπράλου. Το επισημαίνω διότι την Τρίτη που πέρασα από την ΕΟΕ είδα μεγάλη κινητικότητα. Περισσότερα από 500 ευχαριστήρια τηλεγραφήματα και emails έφτασαν από συμμετέχοντες στη συνέλευση.

Ευχαριστούσαν και τον νέο πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, αλλά και τον γενικό γραμματέα της ΕΟΕ, τον Μανώλη Κολυμπάδη και τον Στέλιο Αγγελούδη. Βρίσκονταν και αυτοί στο πάνελ της συνέλευσης, όπως διαπίστωσα δια ζώσης ως ο μοναδικός που κατασκόπευα την περιοχή. Είναι μεγάλη επιτυχία του Καπράλου η εκλογή του και θα το διαπιστώσουμε στο μέλλον. Διότι με βάση τα οικονομικά δεδομένα, μάλλον έρχονται δύσκολες μέρες, για όλους μας και όπως απέδειξε στα μέσα της προηγούμενης 10ετίας, ο Καπράλος θα βρει λύσεις προς όφελος των αθλητών και των ομοσπονδιών. Κι επειδή πολλοί θα πουν ότι του κάνω αγιογραφία, ας θυμηθούν τι έγινε με τις Ολυμπιακές υποτροφίες, τι συνέβη με τους 1ους ευρωπαϊκούς αγώνες στο Μπακού, αλλά και τον δρόμο προς το Ρίο. 

Έρχονται έσοδα

Πέρα από τη νίκη του Καπράλου και τα συγχαρητήρια για τη ΓΣ, στην ΕΟΕ έχουν και άλλο λόγο να χαμογελούν. Το ξενοδοχείο άνοιξε και, μάλιστα, με εντυπωσιακή πληρότητα. Ακόμα και το Καλλιμάρμαρο άρχισε να φέρνει έσοδα. Λίγα, αλλά όχι αμελητέα με βάση όσα ζήσαμε. Και πού να κάνουν το live στην Κίνα η Μαριάννα και η Σοφία…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/