Connect with us

STORY

«Σκαλώνει» το γκολφ

Published

on

Το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του γκολφ στο Ρίο ντε Τζανέιρο (δείτε εδώ) καλά κρατεί , καθώς οι αντιμαχόμενες πλευρές ζήτησαν εκ νέου παράταση από το δικαστήριο προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμβιβαστική λύση.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Τελικώς… αβεβαιότητα. Παρά την προθεσμία που είχε θέσει ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Εδουάρδο Κλάουσνερ, στην κατασκευάστρια εταιρεία και τον δήμο της πόλης του Ρίο προκειμένου να απαντήσουν αν μπορούν να συνεχίσουν τις εργασίες χωρίς να καταστρέψουν το οικοσύστημα της περιοχής, δεν συνέβη απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, οι εναγόμενες αιτήθηκαν περισσότερο χρόνο ώστε να εκθέσουν τα σχέδιά τους επί του θέματος, το οποίο έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στη ΔΟΕ λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που συνεπάγεται στην πρόοδο των Ολυμπιακών έργων. Μάλιστα ο πρόεδρος Κλάουσνερ είχε απειλήσει τις εναγόμενες ότι θα προχωρούσε κανονικά σε έκδοση απόφασης, ασχέτως αν οι δύο πλευρές κατέληγαν σε μία κοινώς αποδεκτή λύση ή όχι. Ωστόσο η απειλή του δικαστή δεν υλοποιήθηκε, αφού οι αντίδικοι παρακάλεσαν για μία μικρή ματαίωση, τονίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος ακόμη για να καταλήξουν.

Με δεδομένο ότι ο Κλάουσνερ δεν έθεσε συγκεκριμένη προθεσμία απάντησης, το μέλλον παραμένει αβέβαιο, αν και ο ίδιος έσπευσε να καθησυχάσει τους υπεύθυνους της διοργανώτριας αρχής, τονίζοντας ότι οι εργασίες μπορούν να συνεχιστούν με την προϋπόθεση να μην ενοχληθεί με νέες ανασκαφές ο βιότοπος της περιοχής. «Έχουμε αναλάβει μία υποχρέωση απέναντι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι δεδομένο. Όμως την ίδια στιγμή, μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας. Ό,τι χάθηκε, χάθηκε. Τώρα πλέον χρειαζόμαστε μία λύση που θα ικανοποιεί τις ανάγκες και των δύο αυτών ζητουμένων», κατέληξε ο πρόεδρος.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/