Connect with us

TOKYO 2020

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΚΙΟ: Ντουπλάντις χωρίς ρεκόρ

Published

on

Το πιο σίγουρο μετάλλιο σε έναν ανατρεπτικό τελικό χωρίς ρεκόρ. Αυτό είδαμε στο επί κοντώ των ανδρών.

Ο αγώνας ξεκίνησε στραβά με τον Ρενό Λαβιλενί να πέφτει άσχημα στο ζέσταμα και να χτυπά στο δεξιό του αστράγαλο. Ο Γάλλος σούπερ σταρ παρά τον πόνο, έδεσε το πόδι του και αγωνίστηκε για να περάσει τελικά μέχρι και το 5.70μ και να περιοριστεί στην 8η θέση.
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, Τιάγκο Μπραζ κατάφερε να περάσει το 5.87μ καια να τσεκάρει το χάλκινο μετάλλιο. Πολύ καλή εμφάνιση και ατομικό ρεκόρ από τον Κρις Νίλσεν που είχε 5.92μ και στον τελικό πήδηξε 5.97μ για να εξασφαλίσει το αργυρό μετάλλιο αντικαθιστώντας επάξια τον Σαμ Κέντριξ που δεν αγωνίστηκε λόγω κορονοϊού.
Το χρυσό μετάλλιο όπως αναμένονταν κατέληξε στον Μόντο Ντουπλάντις με 6.02μ. Ο Σουηδός προσπάθησε και για το παγκόσμιο ρεκόρ στο 6.19μ, όμως η πρώτη του προσπάθεια ήταν κατά 95%… πετυχημένη. Πέρασε ψηλά τον πήχη όμως στον κατέβασμα τον ακούμπησε ελαφρά με το στήθος και τον έριξε. Στη δεύτερη προσπάθεια δεν ανέβηκε καν και στην τρίτη πέρασε άτσαλα και τελικά έριξε τον πήχη. Θυμίζουμε ότι ο Εμμανουήλ Καραλής ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ (5.80μ) και ήταν 4ος.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/