Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ λιγκ: Έβαλε φωτιά η πρόταση της ΕΣΑΠ για μειώσεις

Published

on

Δέκα ημέρες μετά την απόφαση της για επανέναρξη του πρωταθλήματος, η ΕΣΑΠ έκρινε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να φέρει το προσκήνιο το ζήτημα των μειώσεων των συμβολαίων.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Το γιατί η διοργανώτρια αρχή έκρινε ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή να ενημερώσει τα σωματεία μέλη της για τις «προτάσεις» της είναι μια καλή ερώτηση, αλλά απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε, ωστόσο από τη στιγμή που το έγγραφο έγινε γνωστό στους παίκτες προέκυψε… αναστάτωση.

Κι αυτό γιατί η ΕΣΑΠ προτείνει στα μέλη της οριζόντιες περικοπές 30% για τις 6 ομάδες οι οποίες δεν θα αγωνιστούν από δω και πέρα (Κηφισιά, Ηρακλής, Παμβοχαϊκός, ΟΦΗ, Ελπίδα, Εθνικός Αλεξανδρούπολης) και 20% στις 4 ομάδες των πλέι οφ (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Φοίνικας Σύρου).

Καμία πρόβλεψη για τα μικρά συμβόλαια (κάτω των 10.000 ευρώ που είναι και η πλειοψηφία), καμία λογική για κλιμακωτές μειώσεις, ενώ όπως φαίνεται ξεκάθαρα η ηγεσία της ΕΣΑΠ αγνόησε πλήρως τις προτάσεις του ΠΑΣΑΠ τις οποίες ουδέποτε ανέφερε στις δύο κρίσιμες τηλεδιασκέψεις για την τύχη του πρωταθλήματος.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται όπως είχαμε σημειώσει στο σχόλιο μας στις 23 Μαΐου με τον τίτλο Το πρόβλημα δεν είναι ο κορωνοϊός και οι συνέπειες του: «Υπενθυμίζουμε ότι ο ΠΑΣΑΠ είχε ενημερώσει την ΕΣΑΠ πως η επανεκκίνηση σημαίνει 100% αποπληρωμή των συμβολαίων. Κι η ολική εξόφληση δεν αφορά μόνο το 1-4 και τα πλέι οφ αλλά και τους 10.».

Το ότι η ΕΣΑΠ προτείνει μειώσεις 20 έως 30% κι ο ΠΑΣΑΠ απαιτεί την εξόφληση των συμβολαίων σε όλες τις ομάδες από τη στιγμή που θα γίνουν ξανά οι αγώνες (μόνο για τις 4 πρώτες) δεν σημαίνει ότι η μία ή άλλη πλευρά έχει δίκιο και το πιο πιθανό (όπως συνέβη και στο ποδόσφαιρο) θα υπάρξει ξεχωριστή διαπραγμάτευση σε κάθε ομάδα (και ήδη λέγεται ότι στον Παναθηναϊκό υπάρχει συμφωνία παικτών-διοίκησης). Ωστόσο το όλο σκηνικό αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πόσο λάθος λειτουργεί ο οργανισμός που λέγεται ΕΣΑΠ και «επαγγελματικό βόλεϊ».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/