Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ λιγκ, ΑΟΠ Κηφισιάς-Φίλιππος Βέροιας 0-3: Άλωσε και το Ζηρίνειο

Published

on

Μετά το διπλό στην έδρα του ΟΦΗ, ο Φίλιππος εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα προβλήματα της Κηφισιάς και πήρε μία νίκη που τον κάνει φαβορί για την 5η θέση.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Με 12 μπλοκ, 7 άσους, και σχεδόν 60% στην επίθεση η ομάδα της Βέροιας δεν άφησε πολλά περιθώρια στον ΑΟΠΚ που πέρα από τις απουσίες λόγω κορωνοϊού ( Αχιλλέας Μπάσης, Φρίξος Κωτσάκης, Θανάσης Ζαρωτιάδης, Νίκος Μελλές) είχε και το θέμα που προέκυψε με τον Δημήτρη Νικολάκη (ζήτησε να φύγει καθώς έχει πρόταση από τον Ολυμπιακό).

Η αλήθεια είναι ότι ψυχολογικά είμασταν απόλυτα προετοιμασμένοι για το παιχνίδι. Δυστυχώς σωματικά, αλλά και σε επίπεδο συνεργασιών που αναπτύσσονται μέσα από την προπόνηση δεν είμασταν στο επιθυμητό επίπεδο. Είπαμε να χρησιμοποιήσουμε το πρώτο σετ ώστε να «προπονηθούμε» και να βρούμε τον ρυθμό μας. Στη συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοσή μας και μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το 2ο σετ. Δεν σταθήκαμε τυχεροί, σε ένα παιχνίδι που κάτω από αυτές τις συνθήκες χρειαζόμασταν και τύχη. Θέλω να ευχηθώ περαστικά στους συμπαίκτες μου και τους περιμένουμε το συντομότερο δυνατό κοντά μας δυνατούς και υγιείς. Όλη την εβδομάδα η διοίκηση έκανε κινήσεις υπέρ του δέοντος για να μας προστατέψει. Πραγματικά της το αναγνωρίζω καθώς όλοι μας νιώσαμε μεγάλη ασφάλεια και ενδιαφέρον. Δεν έγινε καμία βιαστική κίνηση κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Από Δευτέρα, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συγκεντρωθούμε περισσότεροι στο γήπεδο, θα βάλουμε το κεφάλι κάτω και θα δουλέψουμε», είπε ο ακραίος της Κηφισιάς Παναγιώτης Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε:

«Έχουμε μπροστά μας δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας. Για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε πόσο σημαντική είναι η προπόνηση και πόσο σημαντικό είναι οι αθλητές να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο. Εύχομαι να μη χτυπηθεί καμία ομάδα από τον κορωνοϊό και να έχουμε την υγειά μας. Όσον αφορά στην ένταση που υπήρχε στο παιχνίδι σήμερα την θεωρώ φυσιολογική.Η ένταση μένει μέσα στο γήπεδο και σίγουρα δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους παίκτες του Φίλιππου. Τέλος κάνω έκκληση να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό προπονήσεις και οι αθλητές που αγωνίζονται σε μικρότερες κατηγορίες, πάντα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Οι αθλητές πρέπει να ξεφύγουν από τον «βάλτο» της καραντίνας».

Ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας Σωκράτης Τζιουμάκας είπε από την πλευρά του: «Ήταν η καλύτερη φετινή μας εμφάνιση και περάσαμε χωρίς καμία απώλεια από μία δύσκολη έδρα, στην οποία όλοι έχουν αφήσει κάποιο σετ ή βαθμούς. Είπαμε ότι για εμάς το πρωτάθλημα ξεκινά από την 5η αγωνιστική. Σε όλους τους τομείς είμασταν καλοί και θυμίσαμε την ομάδα της προετοιμασίας. Είναι μία σημαντική νίκη και συνεχίζουμε».

Τα σετ: 12-25, 22-25, 19-25.
*Οι πόντοι της Κηφισιάς προήλθαν από 4 άσσους, 31 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων και του Φίλιππου Βέροιας προήλθαν από 7 άσσους, 35 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων.

Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Νίκος Ζαλμάς): Νικολάκης, Ζουπάνι 15 (12/28 επ., 3 άσσοι), Σπηλιώτης 5 (2/5 επ., 3 μπλοκ), Τσαμπερλέιν 3 (2/6 επ., 1 μπλοκ), Σπυριούνης 13 (12/21 επ., 1 άσσος, 48% υπ. – 19% άριστες), Παπαδόπουλος Π. 3 (3/14 επ., 58% υπ. – 31% άριστες) / Κοντοστάθης (λ, 55% υπ. – 9% άριστες), Παπαδόπουλος Γ.

Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Μπισετ 15 (12/20 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 45% υπ. – 27% άριστες), Προύσαλης, Γάτσης 13 (6/10 επ., 3 άσσοι, 4 μπλοκ), Τζιουμάκας 11 (9/18 επ., 2 μπλοκ), Στουντζίνσκι 10 (6/10 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 53% υπ. – 20% άριστες), Φερέλ 5 (2/4 επ., 3 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 88% υπ. – 53% άριστες), Γραμμενούδης, Βερβεσιώτης.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/