Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ λιγκ: Κλήρωση με εξαγγελίες

Published

on

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση για τη βόλεϊ λιγκ της νέας αγωνιστικής περιόδου, όμως η πιο σημαντική είδηση που βγήκε δεν αφορούσε το επαγγελματικό πρωτάθλημα, αλλά τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θα γίνουν στην Ελλάδα…

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ είπε ακριβώς τα ίδια και φέτος, αλλάζοντας μόνο τα ονόματα, αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που μας έκαναν πιο δυνατούς, για το βόλεϊ που επιβίωσε και ετοιμάζεται να αλλάξει επίπεδο, εξηγώντας βέβαια ότι αυτό οφείλεται στα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος και ευχαριστώντας πολλές φορές τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ είπε ότι δεν υπάρχει η λογική της… αρπαχτής, τόνισε ότι έχει φτιαχτεί μια πολύ καλή προκήρυξη, στάθηκε στην επιστροφή των πέντε ομάδων στην Ευρώπη, εξήρε τους Έλληνες αθλητές και προπονητές λέγοντας μάλιστα σε μία από τις γνωστές υπερβολές του ότι «… συνεχώς αναβαθμίζουμε και την προπονητική»

Για τη βοήθεια του Λευτέρη Αυγενάκη μίλησε με ακόμη πιο θερμά λόγια ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος. «Η ομοσπονδία βασίζεται στον Αυγενάκη», είπε χαρακτηριστικά κι έβγαλε την είδηση καθώς η χώρα μας το 2024 θα διοργανώσει μόνη της το Ευρωπαϊκό Κ21 αγοπριών και θα πάρει και έναν όμιλο από την τελική στο Κ20 κοριτσιών.

Όσον αφορά τον Υφυπουργό προ(σ)κάλεσε Ταρνατόρο και Καραμπέτσο να διεκδικήσουν μεγάλες διοργανώσεις και τόνισε ότι θα δοθεί και στις ερασιτεχνικές ομάδες προκαταβολή από τα χρήματα που θα πάρουν από το στοίχημα.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα αυτό καθ’ αυτό ξεκαθαρίστηκε ότι στηξ β’ φάση οι ομάδες θα μπουν με το 50% της διαφοράς που έχουν μεταξύ τους και όχι με το 50% των βαθμών που κατέκτησαν.

Αν έχουμε καταλάβει σωστά αν η πρώτη ομάδα έχει 30 βαθμούς στο τέλος της κανονικής περιόδου, ο δεύτερος 28, ο τρίτος 26, ο τέταρτος 22 κι ο πέμπτος με τον έκτο έχουν 20, τότε στη Β’ φάση θα ξεκινήσουν με 5, 4, 3, 1 και 0 αντίστοιχα.

Ο 7ος και ο 8ος θα παίξουν πλέι άουτ με τον ηττημένο να δίνει αγώνα μπαράζ με την 3η ομάδα της πρι λιγκ για την 10η και τελευταία θέση της μεθεπόμενης περιόδου.

Το πλήρες πρόγραμμα του 54ου πρωταθλήματος της Volley League.
1η αγωνιστική – 8η αγωνιστική
Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Ο.Φ.Η. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – Π.Α.Ο.Κ.
Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Π. Κηφισιάς

2η αγωνιστική – 9η αγωνιστική
Παναθηναϊκός Α.Ο. – Ο.Φ.Η.
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας
Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων – Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Π.Α.Ο.Κ.

3η αγωνιστική – 10η αγωνιστική
Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας – Παναθηναϊκός Α.Ο.
Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Ο.Φ.Η. – Α.Ο.Π. Κηφισιάς

4η αγωνιστική – 11η αγωνιστική
Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Ο.Φ.Η. – Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Π.Α.Ο.Κ.
Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

5η αγωνιστική – 12η αγωνιστική
Π.Α.Ο.Κ. – Παναθηναϊκός Α.Ο.
Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – Ο.Φ.Η.
Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας – Α.Ο.Π. Κηφισιάς

6η αγωνιστική – 13η αγωνιστική
Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Ο.Φ.Η. – Π.Α.Ο.Κ.
Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας – Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Α.Π.Σ. Κηφισιάς – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

7η αγωνιστική – 14η αγωνιστική
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Παναθηναϊκός Α.Ο.
Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων – Ο.Φ.Η.
Π.Α.Ο.Κ. – Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας
Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – Α.Ο.Π. Κηφισιάς

Έγινε και η κλήρωση του Λιγκ Καπ
Μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος είχαμε και την κλήρωση του Λιγκ Καπ όπου φέτος δεν έχουμε ομίλους αλλά διπλούς αγώνες κι εκεί προέκυψε το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:
Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας – Α.Ο.Ν.Σ Μίλων
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Π.Α.Ο.Κ.
Ο.Φ.Η. – Παναθηναϊκός Α.Ο.
Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/