Connect with us

INTERVIEW

Βόλεϊ λιγκ: Κόκι Vs Νόλε το ντέρμπι δύο φίλων

Published

on

Η αυλαία της 10ης αγωνιστικής πέφτει αύριο το απόγευμα (17:00) με το μεγάλο ντέρμπι της βόλεϊ λιγκ Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, όπου για πρώτη φορά θα βρεθούν αντίπαλοι οι δύο παλιόφιλοι Μενέλαος Κοκκινάκης, Νόβιτσα Μπιέλιτσα.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Κι όσοι απορούν πως προέκυψε η φιλία του Έλληνα λίμπερο με τον Σέρβο κεντρικό, η απάντηση έχει να κάνει με την Πουατιέ… Εκεί όπου συναντήθηκαν οι δρόμοι τους το καλοκαίρι του 2017 κι από την πρώτη στιγμή έδεσαν σαν παρέα (Βαλκάνιοι γαρ) και δημιούργησαν μια πραγματικά δυνατή φιλία.

Μόνο που αύριο θα την αφήσουν στην άκρη προσπαθώντας κι οι δύο να βοηθήσουν τις ομάδες τους να φτάσουν στη νίκη, σε ένα ματς το αποτέλεσμα του οποίου θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη της πρωτιάς στην κανονική περίοδο.

Κι οι δύο τους μίλησαν στο Sportsfeed.gr για αυτή τη ξεχωριστή μάχη, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Μπιέλιτσα ήταν συμπαίκτης στην Πουατιέ (την σεζόν 2016-2017) και με τον νυν πασαδόρο του Ολυμπιακού Έεμι Τερβαπόρτι.

«Κατ’ αρχήν θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω αντίπαλος με τον Νόβιτσα. Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας και στην Πουατιέ ήταν ο αρχηγός. Αύριο όμως είμαστε αντίπαλοι και πέρα από τη χαρά που θα τον συναντήσω, αυτό που θέλω είναι να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός», είπε ο… οικοδεσπότης του ντέρμπι Μένιος με τον φιλοξενούμενο Νόλε να συμπληρώνει: «Αυτή είναι η ζωή στον αθλητισμό. Φίλοι θα είμαστε και μετά το ματς, αλλά για δύο ώρες η φιλία μας θα μείνει στην άκρη. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς αφού τα τελευταία χρόνια ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός παλεύουν για τους τίτλους στην Ελλάδα. Κι όσο κι αν όλα κρίνονται τον Απρίλιο στα πλέι οφ και το αυριανό είναι ένα σημαντικό ματς».

Όταν τους ζητήσαμε να περιγράψει ο ένας τον άλλον, ήταν πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι χωρίς ιδιαίτερη σκέψη βγήκαν τα λόγια από το στόμα τους…

«Όπως είπα και πριν ο Νόλε είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ βόλεϊ κι ένας μεγάλος παίκτης. Έμαθα πολλά μαζί του κι είναι ένας αθλητής που σέβεται το βόλεϊ και το βόλεϊ σέβεται αυτόν. Έχουμε ανταλλάξει ήδη κάποια μηνύματα, αλλά θα τα πούμε όλα από κοντά», τόνισε ο Κοκκινάκης για να συμπληρώσει ο Μπιέλιτσα: «Ο Κόκι για μένα είναι ένας πραγματικός φίλος. Μπορεί να ήμασταν μαζί μόνο ένα χρόνο αλλά η δική του παρουσία στην Πουατιέ έκανε να κυλήσει η χρονιά πιο όμορφα Είναι ένα παιδί με τρομερή ενέργεια, που απολαμβάνει την κάθε στιγμή. Θα χαρώ που θα τον δω αύριο, αλλά ξέρει ήδη ότι κατεβαίνουμε για να ‘παλέψουμε’ σ’ ένα μεγάλο ντέρμπι».

Η φιλία, φιλία και το ντέρμπι, ντέρμπι με τους δύο πρώην συμπαίκτες να γνωρίζουν ότι αύριο διακυβεύονται πολλά.

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια νέα ομάδα με αρκετές αλλαγές, αλλά εμείς πρώτα απ’ όλα κοιτάμε τη δική μας ομάδα . Από την αρχή της σεζόν έχουμε δουλέψει σκληρά και το ίδιο έχουμε κάνει τις τελευταίες εβδομάδες μετά τη διακοπή για να είμαστε έτοιμοι τόσο σ’ αυτό το ντέρμπι όσο και για τα επόμενα που έρχονται προκειμένου ο Ολυμπιακός να πετύχει τους στόχους του» ήταν τα λόγια του Μένιου που μπορεί να έλειψε για μια διετία, αλλά έχει φάει με το κουτάλι αυτά τα ντέρμπι.

Από την πλευρά του ο Μπιέλιτσα στη δεύτερη του συμμετοχή στη βόλεϊ λιγκ (η πρώτη την περασμένη εβδομάδα κόντρα στον ΠΑΟ) δήλωσε: «Είναι ένα σημαντικό ματς γιατί πάντα μετράει να παίζεις όσο το δυνατόν περισσότερα ματς στην έδρα σου στα πλέι οφ. Έχουμε τρεις νέους παίκτες, ανάμεσα τους κι εγώ, έχουμε κάποιους τραυματισμούς και ίσως αυτό το ματς δεν έρχεται στην καλύτερη στιγμή, αλλά ο στόχος δεν αλλάζει και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/