Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ λιγκ, Φίλιππος Βέροιας-Ολυμπιακός 1-3: Υπόθεση ενός σετ

Published

on

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία ακόμη νίκη, επικρατώντας του Φίλππου στη Βέροια σ’ ένα ματς με σημαντικές απουσίες και για τις δύο ομάδες.

Ειδικά ο Φίλιππος ουσιαστικά έπαιζε με τη β’ ομάδα καθώς έλειπαν Μπίσετ, Φερέλ, Προύσαλης, Μαυροβουνιώτης, Γιώργος Τζιουμάκας και ο μοναδικός βασικός (Στουτζίνσκι) έπαιζε σε άλλη θέση (διαγώνιος αντί ακραίος) ενώ από τον Ολυμπιακός εκτός αποστολής ήταν ο Νίκολα Μιγιαΐλοβιτς.

Παρόλα αυτά οι Βεροιώτες στο πρώτο σετ κόντρα στον εκτός ρυθμού Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικοί και προηγήθηκαν με 21-16, αλλά ο Ολυμπιακός προσπέρασε 23-22 για να κλείσει όμως το σετ με 27-25 για τ0 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως ο Ολυμπιακός άλλαξε ταχύτητα, ο Φίλιππος δεν μπορούσε να ακολουθήσει και κυριαρχόντας απόλυτα πάνω στο φιλέ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν εύκολα στο τρίποντο.

Ο προπονητής του Φιλίππου Σωκράτης Τζιουμάκας είπε: «Σήμερα κάναμε ένα πρώτο σετ εκπληκτικό, μας βγήκαν όλα, σερβίς, άμυνα μπλοκ . Μετά λογικό ήταν η ομάδα του Ολυμπιακού που απαρτίζεται από παίκτες εγνωσμένης αξίας και με μεγάλων κασέ, έπαιξαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και μας κέρδισαν Αν και στο 4ο σετ προσπαθήσαμε πάλι , ήμασταν κοντά στο σκορ, μετά κάναμε κάποια λάθη και το ματς τελείωσε. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός, ακόμη και ο 14ος παίκτης θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Για μας το κέρδος από το σημερινό ματς ήταν τα παιδιά που δεν είχαν τόσο χρόνο συμμετοχής, μπήκαν, έπαιξαν είδα τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας και με ομάδες του επίπεδου μας αυτοί οι παίκτες θα βοηθήσουν πάρα πολύ.»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τον Φίλιππο Βέροιας. Παρότι είχε απουσίες σήμερα έπαιξε ένα πολύ ελεύθερο παιχνίδι. Νομίζω ότι το πρώτο σετ το δικαιούταν και το κέρδισε πάρα πολύ δίκαια. Από κει και πέρα, εμείς έχουμε διάφορα θέματα και προσπαθούσαμε να βρούμε ρυθμό και πώς θα προσαρμοστούμε και θα παίξουμε καλύτερα. Το ότι πήραμε τη νίκη είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς και μάλιστα την καθαρή νίκη. Αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί και η εμφάνισή μας σίγουρα ήταν κακή. Το γνωρίζουμε καλά αυτό. Από την άλλη είχαμε έναν αντίπαλο ο οποίος έπαιξε ελεύθερα παρά πολύ καλά παρά τις απουσίες. Η ομάδα είναι πολύ ταλαιπωρημένη αυτή την περίοδο και δυστυχώς προκύψανε και κάποιοι μυϊκοί τραυματισμοί. Οπότε δεν έκανα κάποια διαχείριση, όσον αφορά να ξεκουράσω. Ήταν κάποια προβλήματα μυϊκά, σε συνδυασμό με το ότι 20 ημέρες η ομάδα ταλαιπωρήθηκε. Είχαν όλοι αθλητές κορονοϊό και καταλαβαίνεται ότι η προσαρμογή είναι πάρα πολύ δύσκολη. Δεν έχω κάνει κάποια διαχείριση για να ξεκουράσω, αλλά ήταν προβλήματα της τελευταίας στιγμής που προκύψανε, από αυτό το σταμάτα-ξεκίνα, των αθλητών οι οποίοι φέτος έχουν στην κυριολεξία διαλυθεί από όλη αυτή την κατάσταση».

Αναφορικά με το επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ τόνισε τα εξής: «Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που παραμένει υγιής και μακάρι να είναι υγιής, εννοείται. Εμείς προσπαθούμε μέρα με την μέρα προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να βρούμε τον καλό μας εαυτό. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας στο οποίο θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη».

Τα σετ: 1-3 (27-25, 11-25, 13-25, 19-25) σε 89′
*Οι πόντοι του Φίλιππου Βέροιας προήθαν από 3 άσσους, 37 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 3 άσσους, 61 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων.

Α.Π.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Σωκράτης Τζιουμάκας): Γραμμενούδης 4 (1/2 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Μιχελάκης 2 (2/11 επ., 59% υπ. – 44% άριστες), Τζιουμάκας Στ. 8 (7/32 επ., 1 μπλοκ, 42% υπ. – 29% άριστες), Γάτσης 15 (8/14 επ., 1 άσσος, 6 μπλοκ), Βαρβεσιώτης 8 (4/7 επ., 4 μπλοκ), Στουντζίνσκι 16 (15/40 επ., 1 μπλοκ, 75% υπ. – 50% άριστες) / Μπουράκης (λ, 53% υπ. – 53% άριστες), Μπουτόπουλος, Μπότσης, Αρτακιανός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Δημήτρης Καζάζης): Φρομ 22 (18/29 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 48% υπ. – 38% άριστες), Στιβαχτής, Έγκλεσκανς 25 (21/38 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Βουλκίδης, Ριζόπουλος 7 (5/16 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 92% υπ. – 83% άριστες), Όκολιτς 17 (11/19 επ., 6 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 52% υπ. – 30% άριστες), Ανδρεάδης 5 (3/5 επ., 2 μπλοκ), Εφραιμίδης 3 (3/7 επ.).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/