Connect with us

ΒΟΛΕΪ

ΕΣΑΠ: Έστειλε πρωτόκολλο που προβλέπει τεστ πριν την… έναρξη των προπονήσεων

Published

on

Μία ακόμη απόδειξη της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει το… project restart της βόλεϊ λιγκ έρχεται να προστεθεί με την ιστορία των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Στις 22 Μαΐου η ΕΣΑΠ αποφάσισε να διεξαχθούν τα πλέι οφ, ωστόσο μόλις χθες Πέμπτη (4/6) οι ομάδες πήραν στα χέρια το προτεινόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο θα εφαρμοστεί στους αγώνες, αλλά πριν απ’ αυτούς θα εφαρμοστεί και στις προπονήσεις!

Οι οποίες προπονήσεις έχουν αρχίσει εδώ και δύο εβδομάδες και ειδικά την τρέχουσα εβδομάδα είναι πιο… μαζικές και λίγο πιο έντονες.

Για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, δεν πρόκειται για το επικυρωμένο από την Υγειονομική Επιτροπή Πρωτόκολλο, αλλά αυτό που προτείνει η ΕΣΑΠ να εφαρμοστεί και το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί στη ΓΓΑ και να εγκριθεί.

Ουσιαστικά λοιπόν οι 4 ομάδες έχουν ξεκινήσει προπονήσεις χωρίς να υπάρχει κανένα πρωτόκολλο, ενώ στο… προτεινόμενο αναφέρεται ότι «για να ξεκινήσουν προπονήσεις οι ομάδες, θα πρέπει οι αθλητές να υποβληθούν σε τεστ COVID-19».

Αυτό και μόνο αρκεί για να εξοργιστεί για να δικαιώσει τα όσα λέγαμε παραπάνω, ενώ η καθυστέρηση στην σύνταξη του πρωτοκόλλου αποδεικνύει ότι η ΕΣΑΠ μπορεί να έλεγε συνεχώς ότι επιθυμεί την επανέναρξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν έτοιμοι

Φυσικά σ’ αυτό το θέμα προκαλεί απορία και το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αντίδραση τόσο από τον ΠΑΣΑΠ όσο και από τους αθλητές μεμονωμένα για ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την υγεία τους.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/