Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Οι ανεξήγητες αποφάσεις των λοιμωξιολόγων

Published

on

Καλημέρα! Εκεί που με έψαχναν και δεν με έβρισκαν, τους βλέπω να με… βαριούνται. Αλλά δεν γίνεται να απουσιάσω τέτοια μέρα.

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Κάπου πήρε το μάτι μου τον Άγγελο Βλαχόπουλο να χαρακτηρίζει «ντροπή» την απόφαση των ειδικών για διακοπή του πρωταθλήματος πόλο. Νομίζω ότι το παλικάρι έχει απόλυτο δίκιο. Με κάθε σεβασμό προς τους λοιμωξιολόγους και στην προσφορά τους τον χρόνο της πανδημίας. Νομίζω, όμως, ότι στην περίπτωση του αθλητισμού ισχύει αυτό που έλεγαν οι παλιοί ότι «μαθαίνουν στου κασίδη το κεφάλι». Για όσους δεν γνωρίζουν, η φράση παραπέμπει στους μπαρμπέρηδες, που μάθαιναν, τάχα μου, την τέχνη του κουρέματος στο κεφάλι των καραφλών. Διότι ο κασίδης είναι ο καραφλός.

  • Κάπως έτσι λειτουργούν και οι λοιμωξιολόγοι στην περίπτωση του αθλητισμού, τον οποίο διαχώρισαν σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό. Με ποιο σκεπτικό έκαναν τον διαχωρισμό όταν σε όλες τις περιπτώσεις είχαν επιβληθεί τα ίδια πρωτόκολλα. Πώς γίνεται οι μεν να ‘ναι παιδιά και οι δε αποπαίδια όταν  κάνουν τα ίδια τεστ, όταν λαμβάνουν τα ίδια μέτρα και ακολουθούν τις ίδιες οδηγίες; Νομίζω ότι απλά τσουβάλιασαν τα αθλήματα σε δύο κατηγορίες. Χωρίς κάποιο σκεπτικό. Απλά βρήκαν ένα διαχωρισμό και τον χρησιμοποίησαν χωρίς να εξετάσουν τις λεπτομέρειες.

Βόλεϊ μόνο για… άνδρες

Θα σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να αντιληφθείτε το τρελό της εισήγησης που έκαναν οι λοιμωξιολόγοι και υιοθέτησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Οι άνδρες μπορούν να παίζουν βόλεϊ στην Α1, επειδή είναι επαγγελματική η κατηγορία. Αντίθετα, οι γυναίκες δεν μπορούν να αγωνιστούν. Στο ίδιο άθλημα και με ακριβώς το ίδιο πρωτόκολλο. Με ποιον τρόπο διαχώρισαν τα δύο φύλα; Κι επειδή αναφέρθηκα στην Πολιτική Προστασία, να ξεκαθαρίσω ότι οι άνθρωποι δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη, καθώς είναι υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν τις εισηγήσεις των ειδικών. Που στην πράξη και σε ό,τι αφορά στον αθλητισμό, μάλλον είναι… ανειδίκευτοι. 

Μπάχαλο και στο ποδόσφαιρο

Με την κλασική… μπαλίτσα δεν καταπιανόμαστε στο Sportsfeed. Αν και στο αρχικό στάδιο, η αφεντιά μου είχε βγάλει απίστευτα θέματα. Αλλά ας μη σταθώ εκεί. Θέλω απλά να αναδείξω άλλη μία τρελή εισήγηση. Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του ποδοσφαίρου, υπάρχουν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες: η Σούπερ Λίγκα 1, η Σούπερ Λίγκα 2 και η Φούτμπολ Λιγκ. Τα γράφω ελληνικά μη γίνει κάποια παρανόηση. Στις δύο πρώτες επιτρέπεται να παίζουν, στην 3η, όμως, απαγορεύτηκε η αγωνιστική δράση. Με ποιο σκεπτικό, άραγε;

Κανονικά προχωράει η ΟΧΕ

Κι όλα αυτά μέσα στην προετοιμασία των ομοσπονδιών για τις εκλογές. Κάποιες, μάλιστα, εμφανίζονται έτοιμες από κάθε άποψη. Στην ΟΧΕ, για παράδειγμα, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει στις 21 Μαρτίου. Όπως λένε, όλα τα χαρτιά και η διαδικασία έτρεξαν κανονικά και μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Εντάξει, θα ‘χουν ένα πρόβλημα επειδή δεν θα μπορούν να απομακρυνθούν από τα Μελίσσια, αλλά και η κυρά – Χρυσάνθη μια χαρά μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της πραγματικότητας. 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/