Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Το έγκλημα με την ΕΙΟ

Published

on

Καλημέρα! Έχουμε πει ότι η τρέλα δεν πάει στα βουνά. Στους ανθρώπους κατεβαίνει. Κι από τη στιγμή που επιβλήθηκε νέο σκληρό lockdown, το ρίξαμε στο γράψιμο.

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Αν και μας δίνονται και οι αφορμές. Βγήκε, για παράδειγμα, η απόφαση για το αίτημα να οριστεί προσωρινή διοίκηση στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια στις επικείμενες αρχαιρεσίες. Απέρριψε το δικαστήριο τη σχετική προσφυγή, που είχαν καταθέσει οι βασικοί όμιλοι που θέλουν «Φρέσκο Άνεμο» στο άθλημα. Κι εδώ συντελέστηκε ένα τεράστιο έγκλημα. Από αρκετό κόσμο. Αλλά πρωτίστως από την πολιτεία. Και θα σας το κάνω λιανά.

  • Η παγκόσμια ομοσπονδία της ιστιοπλοΐας, η World Sailing, στην πρόσφατη επιστολή της στον Λευτέρη Αυγενάκη είχε ζητήσει να πληροφορηθεί τις ενέργειες της ελληνικής πολιτείας, της κυβέρνησης για τις καταγγελίες που έγιναν από τους Έλληνες ολυμπιονίκες του αθλήματος. Θέλετε να σας θυμίσω τι απάντησε ο υφυπουργός αθλητισμού στις 28 Ιανουαρίου;

«Το ζήτημα που έχει ανακύψει, πέραν των ευρημάτων των Αρχών και της Δικαιοσύνης, αναδεικνύει και ένα ακόμα πολύ σοβαρό ζήτημα ηθικής φύσεως. Αυτό της ανεπηρέαστης διενέργειας των επικείμενων εκλογών της Ομοσπονδίας. Είναι αναγκαίο οι εκλογές να διεξαχθούν από προσωρινή διοίκηση που θα απαρτίζεται από εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητισμού και όχι από τους εναπομείναντες στο εν ενεργεία Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο είχε συνολικά την ηθική υποχρέωση να παραιτηθεί. Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως το Κράτος μας και το σύνολο της αθλητικής οικογένειας επιθυμεί διαφάνεια, δημοκρατικότητα και ηρεμία στα πανιά των ιστιοπλόων μας. Και αυτά μπορούν να εξασφαλιστούν μόνο εάν υπάρξει συντονισμένη δράση από πλευράς ελληνικής Πολιτείας και Δικαιοσύνης, Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και αθλητικής κοινότητας για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης που θα οδηγήσει την Ομοσπονδία σε διαφανείς, δημοκρατικές και ηθικά ακέραιες εκλογές. Αν αποφασίσετε να προβείτε σε αυτήν την ενέργεια να γνωρίζετε πως η ελληνική Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σας στην εφαρμογή της», έγραφε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Σφύριξε αδιάφορα

Πάμε τώρα στην πράξη. Εκεί που η πολιτεία έλαμψε δια της απουσίας της. Ούτε ως μάρτυρας στο Μονομελές Πρωτοδικείο δεν εμφανίστηκε κάποιος εκπρόσωπός της, για να στηρίξει την αλληλογραφία μεταξύ του υφυπουργού και της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Για να καταθέσει τη διαπιστωμένη ανάγκη διορισμού μίας προσωρινής διοικούσας επιτροπής. Για να εντάξει στα πρακτικά την αλληλογραφία με την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος. Τι σημαίνει πραγματικά το αδιάφορο σφύριγμα της πολιτείας; Ή ότι άλλαξε άποψη για όσα κατά καιρούς κατήγγειλε για την ΕΙΟ ή ότι κάποιοι τρύπησαν τον υφυπουργό Αθλητισμού. Όπως και να ‘χει, η ουσία δεν αλλάζει. Το έγκλημα τελέστηκε! Και η ήττα δεν πιστώνεται στον Γιάννη Παπαδημητρίου, αλλά προσωπικά στον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ακύρωσε την Μπεκατώρου

Θα σας το κάνω λιανά. Κι ας πονέσουν κάποιοι. Αλλά είναι η αλήθεια και η ουσία των εξελίξεων. Πώς δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις στην ΕΙΟ; Από τη δύναμη ψυχής που βρήκε η Σοφία Μπεκατώρου και αποκάλυψε όσα της μαύριζαν την ψυχή εδώ και 10ετίες. Έτσι, έπεσε φως στην ιστιοπλοΐα. Διότι μέχρι την αποκάλυψη της Σοφίας, όλα όσα κατήγγειλαν ο Νικόλας Κακλαμανάκης, ο Παύλος Καγιαλής, ο Παναγιώτης Μάντης και τα άλλα παιδιά του αθλήματος έμοιαζαν με αυτό που μας έμαθαν στα θρησκευτικά: φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ή για να το θέσουμε πιο λαϊκά, οι καταγγελίες έβρισκαν εμπόδιο του κουφού την πόρτα. 

Ήρθε, όμως, η Σοφία Μπεκατώρου και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Εκείνη, άλλωστε, υπέγραψε πρώτη την επιστολή προς τη World Sailing με τις καταγγελίες, για όσα συνέβαιναν στην ΕΙΟ. Και δεν βρέθηκε ούτε ένας εκπρόσωπος της πολιτείας στο Μονομελές Πρωτοδικείο να καταθέσει για την ανάγκη διορισμού προσωρινής διοίκησης. Αν αυτό δεν είναι ακύρωση της Σοφίας, από την ίδια την πολιτεία, τότε τι είναι; Ξέρω ότι θα ενοχληθούν πολλοί, αλλά γνωρίζουν καλά ότι γράφω πάντα αυτό που θεωρώ ότι προκύπτει μέσα από το ρεπορτάζ. Κι εδώ εκτιμώ ότι είναι έγκλημα από την πλευρά της πολιτείας. Κι επειδή δεν πιστεύω ότι μπορεί να τα προλαβαίνει όλα ο Αυγενάκης, καλό θα ‘ναι να ψαχτεί. Διότι γύρω του παίζονται παιχνίδια και στο τέλος αυτός τρώει το πολιτικό και κοινωνικό ξύλο. 

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες