Connect with us

BEIJING 2022

ΠΕΚΙΝΟ 2022: Η Νορβηγία θα είναι η πρώτη δύναμη

Published

on

Για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, η Νορβηγία αναμένεται να είναι η πρώτη δύναμη.

Μακράν της δεύτερης Ρωσίας, η Νορβηγία αναμένεται να κερδίσει συνολικά 45 μετάλλια, από τα οποία τα 22 θα είναι χρυσά, τα 12 αργυρά και 11 χάλκινα. Και στις τρεις κατηγορίες των μεταλλίων, ο αριθμός της Νορβηγίας είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλη χώρα.
To 2018 τα μετάλλια της Νορβηγίας ήταν 14-14 και 11 και τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Πεκίνο αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ της. Το αλπικό σκι και το δίαθλο θα είναι τα αθλήματα κλειδιά για τους Νορβηγούς προκειμένου να πετύχουν το ρεκόρ τους αφού μόνο από αυτά, διεκδικούν 30 μετάλλια. Ο Γιόχανς Τίνγκς Μπο (1 χρυσό και 2 αργυρά στο δίαθλο) με την Τερέζ Γιόχαουγκ στο αλπικό σκι που έμεινε εκτός το 2018 λόγω υπόθεσης ντόπινγκ είναι οι αθλητές που θα σηκώσουν μεγάλο βάρος για τη Νορβηγία.
Το ίδιο να πετύχει και η Ρωσία με 33 μετάλλια (13-10-10) που αν τα καταφέρει θα είναι η καλύτερη της συγκομιδή στην ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών είτε σαν ΕΣΣΔ είτε σαν Ρωσία. Το 2018 κέρδισε 17.
Στη μάχη της Βόρειας Αμερικής, η πρόβλεψη είναι υπέρ των ΗΠΑ με 24 μετάλλια (7-9-8) έναντι 23 του Καναδά (5-8-10).
Η Κίνα, προβλέπεται από τους αναλυτές να κερδίσει μόλις οκτώ μετάλλια (λίγα για διοργανώτρια) με τέσσερα χρυσά, ένα αργυρό και τρία χάλκινα.
Στην συνολική πρόβλεψη, με ένα τουλάχιστον μετάλλιο θα φύγουν από το Πεκίνο 27 χώρες.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/