Connect with us

STORY

Έκπληξη από τα ερείπια

Published

on

Μόλις τη δεύτερη μέρα του αμερικάνικου όπεν στο τένις, σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη έκπληξη. Η 17χρονη Βικτόρια Ντουβάλ (Νο 296 στην παγκόσμια κατάταξη), απέκλεισε την πρώην κάτοχο του τίτλου, Σαμάνθα Στόσουρ (Νο 11).

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Αν και βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ με 7-5 από την Αυστραλέζα, η Ντουβάλ βρήκε τη δύναμη να ανατρέψει την κατάσταση και τελικά να πάρει τα δύο επόμενα σετ (6-4, 6-4) και να αποκλείσει τη νικήτρια του τουρνουά του 2011. Αν μη τι άλλο, η Ντουβάλ έδειξε ότι διαθέτει μέταλλο, απέναντι σε μία από τις πιο δυνατές τενίστριες του αμερικάνικου όπεν.

Από πολύ μικρή η Ντουβάλ, βρέθηκε αντιμέτωπη με ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις. Σε ηλικία επτά ετών, βρέθηκε αιχμάλωτη μαζί με ξαδέλφια της σε μία ληστεία όπου ανταλλάχθησαν πυροβολισμοί.
Ο πατέρας της, Ζαν Μορίς Ντουβάλ ο οποίος είναι γυναικολόγος-μαιευτήρας έχει το προσωνύμιο “Miracle Doc”. Το απέκτησε όταν πριν από περίπου τρία χρόνια υπήρξε θύμα του μεγάλου σεισμού στην Αϊτή καθώς βρέθηκε θαμένος ζωντανός κάτω από τα ερείπια του σπιτιού του. Έδωσε μεγάλη μάχη και τελικά κατάφερε να βγει ζωντανός από τα συντρίμια έχοντας πολλαπλούς τραυματισμούς με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτο το αριστερό του χέρι. Παρ’ ολ’ αυτά, λίγο μετά τον απεγκλωβισμό του και έχοντας μετατοπισμένους σπονδύλους, διάτρητο πνεύμονα και πέντε σπασμένα πλευρά (συν το παράλυτο αριστερό χέρι) κατάφερε να σώσει έναν συνάθρωπο του, εγχειρίζοντας τον στην αυλή ενός γκρεμισμένου σπιτιού.

Ήδη οι Αμερικανοί στο πρόσωπο της πολιτογραφημένης συμπατριώτισας τους, βλέπουν μια νέα αγαπημένη (american sweetheart) και της έχουν χαρίσει πολλά περισσότερα από τα 15 λεπτά δημοσιότητας που δικαιούται. Η Ντουβάλ δε φαίνεται πάντως να είναι ένα απλό πυροτέχνημα, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της ακαδημίας του Νικ Μπολετιέρι. Ο 82χρονος Ιταλός προπονητής, είναι αυτός που έχει βγάλει μερικούς από τους πιο πετυχημένους αθλητές του τένις όλων των εποχών, όπως ο Αγκάσι, οι αδελφές Γουίλιαμς και η Σαράποβα.
Επόμενος αντίπαλος για τη Ντουβάλ στο αμερικάνικο όπεν είναι το Νο48 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανιέλα Χαντούτσοβα, επίσης αθλήτρια του Μπολετιέρι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/