Connect with us

STORY

Ένας Ironman του πάγου

Published

on

Η λαμπρή καριέρα του Απόλο Όνο στον πάγο έχει τελειώσει αλλά μία νέα ξεκινάει στο τρίαθλο. Ο οχτώ φορές Ολυμπιονίκης του πατινάζ έχει εγκαταλείψει τον πάγο για πιο ζεστές καταστάσεις.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Μία πολύ κόντρα καριέρα από αυτή στην οποία τον γνωρίσαμε έχει ξεκινήσει ο Απόλο Όνο. Από τον πάγκο και τους μικρούς σε διάρκεια αλλά γεμάτους ένταση αγώνες ταχύτητας στο πατινάζ, τώρα δοκιμάζει τις αντοχές του σε ένα άθλημα που χρειάζεται ώρες για να τερματίσεις και η ζέστη είναι συνήθως ένας μεγάλος αντίπαλος. Ο κάτοχος οχτώ μεταλλίων σε χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, κατάφερε να τερματίσει το Ironman της Καϊλούα-Κόνα, ένα ιδιαίτερα σκληρό αγώνα σε 9 ώρες, 52 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα. Κολύμπησε 3,86χλμ. ανοιχτής θάλασσας σε 1:00.29, ακολούθησαν 225,31χλμ. ποδηλασία σε 5:07.15 και τελείωσε με τον τρέξιμο καλύπτοντας απόσταση 41,195χλμ. σε 3:36.41. Αν αναλογιστούμε ότι η μέγιστη απόσταση που κάλυπτε ως αθλητής του πατινάζ ήταν 1.500μ. γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της διαφοράς. Πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια της προπονήτριάς του, Πόλα Φρέιζερ, η οποία έχει τερματίσει οχτώ φορές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ironman.

Για τον Απόλο Όνο η χθεσινή ημέρα κατά την οποία τερμάτισε στο Ironman ήταν ημέρα που άλλαξε η ζωή του και το είπε ο ίδιος. Στον λογαριασμό του στο instagram ανάρτησε ένα βίντεο από την τελετή λήξης, σχολιάζοντας: «Επικό τέλος σε μία ημέρα που άλλαξε τη ζωή μου. Τόσα πολλά ευχαριστώ σε ένα ατελείωτο γκρουπ ανθρώπων. Καταπληκτικό. Αυτό το νησί θα μπορώ για πάντα να το αποκαλώ σπίτι μου». Με τον ίδιο τρόπο ευχαρίστησε και την προπονήτριά του. «Χωρίς αυτή τη γυναίκα ούτε που θα πλησίαζα τη γραμμή τερματισμού. Κρατάς τα ηνία συνέχεια, με εμπιστεύτηκες και μου επέτρεψες να σου δώσω τον πλήρη έλεγχο, κάτι με το οποίο πάντα δυσκολευόμουν. Σου χρωστάω για πάντα», ήταν η ανάρτηση-αφιέρωση στην Φρέιζερ. Αυτό το οποίο μένει να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια του Όνο στο τρίαθλο ή αν θα μείνει στις δάφνες του τίτλου του Ironman, που κατέκτησε στη Χαβάη.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/