Connect with us

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Έρχεται το νέο αίμα

Published

on

«Υπάρχουν ταλέντα στη χώρα και θα πρέπει σιγά – σιγά να τα αξιοποιήσουμε γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να μιλάμε για μέλλον». Η απάντηση του Παναγιώτη Γκιώνη στην ερώτηση του Γιάννη Φάκαρου άνοιξε έναν κύκλο συζητήσεων για την επόμενη μέρα στο ελληνικό πινγκ πονγκ και για την πορεία της Εθνικής ομάδας που ένα χρόνο πριν έφτασε στη 2η θέση της Ευρώπης!

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Ο έμπειρος αθλητής στάθηκε στο κίνητρο που δίνει η εξασφάλιση της πρόκρισης για τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού το 2015 και η διεκδίκηση του εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς του Ρίο ένα χρόνο αργότερα. Ουσιαστικά ο Γκιώνης έριξε το σύνθημα της ανανέωσης. Μία λέξη που ακούγεται ωραία στα αφτιά όλων. Είναι εύηχη και για αυτό τη χρησιμοποιούμε όλοι πολύ συχνά. Άνοιξε, λοιπόν, η κουβέντα για την ανάγκη φρεσκαρίσματος της βιτρίνας που δεν είναι άλλη από την εθνική ομάδα, την «dream team» του αθλήματος.

Κάθε μεγάλη ομάδα χρειάζεται φρεσκάρισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αρκεί όλες οι κινήσεις να γίνονται προσεχτικά και προγραμματισμένα. Η ανανέωση γίνεται σταδιακά. Σε κάθε ομάδα μπαίνει ένας παίκτης δίπλα στους μπαρουτοκαπνισμένους. Μπολιάζεται
«Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να γυρίσει το πινγκ πονγκ στα πέτρινα χρόνια», χτυπάει το καμπανάκι ο Κώστας Βατσακλής. Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι βρίσκεται στη δεξαμενή των Ελλήνων αθλητών. Μία δεξαμενή που μετά βίας αγγίζει τα 2.000 άτομα όταν στην Κίνα υπάρχουν 10 εκατομμύρια εν ενεργεία αθλητές του πινγκ πονγκ, στην Ιαπωνία 3 εκατ., στην Κορέα 2 εκατ. και στη Γερμανία 1 εκατ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Βατσακλής όπως και όλοι οι άνθρωποι του πινγκ πονγκ στην Ελλάδα γνωρίζουν πως υπάρχει ταλέντο. Ατόφιο ταλέντο. Ο 25χρονος Λευτέρης Μάκρας (φωτογραφία), ο Γιώργος (20 ετών) και ο Κώστας Κωνσταντινόπουλος (19 ετών), αλλά και ο Γιώργος Φραγκούλης (21 ετών) δείχνουν πως διαθέτουν τη στόφα του πρωταθλητή. Τους λείπουν, όμως, οι παραστάσεις, οι εμπειρίες, το εκτόπισμα που έχουν τα μέλη της Εθνικής ομάδα. Μαζεύουν, όμως, εμπειρίες και περιμένουν να βγουν μπροστά.

Η προώθησή τους, βέβαια, θα γίνει με σταθερά βήματα. Για τη δική τους προστασία πάνω απ’ όλα. Μόνο έτσι θα μπολιαστούν τα νέα παιδιά με τη φιλοσοφία της Εθνικής και τη νοοτροπία του νικητή που διαθέτουν όλοι όσοι εκπροσωπούν τώρα το εθνόσημο και έβαλαν το Πινγκ Πονγκ στον χάρτη των ισχυρών σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η τετράδα των Παναγιώτη Γκιώνη, Καλλίνικου Κρεάνγκα, Κώστα Παπαγεωργίου και Τάσου Ρηνιώτη, άλλωστε, μπροστά της αρκετά χρόνια. Μην παραβλέπουμε ότι ακόμα και πιο επίπονα αθλήματα, όπως το μπάσκετ επιτρέπει σε ομάδες με μέσο όρο τα 36 και τα 37 χρόνια να διακρίνονται σε παγκόσμιο. Η Αργεντινή του Τζινόμπιλι, του Σκόλα, του Νοτσιόνι, του Πριτζιόνι αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Άρα, και η Εθνική ομάδα του πινγκ πονγκ μπορεί να πάει στο Μπακού και στην πορεία να γίνει το φρεσκάρισμά της, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός του Κώστα Βατσακλή και της ομοσπονδίας…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/