Connect with us

ΑμεΑ

«Έχω πολλά να δώσω»

Published

on

Ο Στράτος Νικολαΐδης είναι ο αθλητής που χάρισε στην Ελλάδα, την πρώτη διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ. Στο αγώνισμα της σφαιροβολίας στην κατηγορία F20, ο αθλητής του ΑΣ Θεσσαλονίκης «Ελπίδα» κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, δημιουργώντας προσδοκίες για ακόμα περισσότερες επιτυχίες.

του Αριστομένη Νικολόπουλου
[email protected]

Εντοπίσαμε τον Έλληνα πρωταθλητή στο Σουόνσι της Ουαλίας και μας μίλησε για την μεγάλη επιτυχία του αλλά και τους στόχους που ακολουθούν.

Στρατό συγχαρητήρια για αυτή σου την επιτυχία. Πως αισθάνεσαι;
Αισθάνομαι όπως κάθε αθλητής μετά από την επίτευξη του στόχου του. Ικανοποίηση, χαρά ή μάλλον πολλές χαρές μαζί. Το ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο.

Που αφιερώνεις την επιτυχία σου αυτή;
Το αφιερώνω στους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμένα, στους γονείς μου, στους φίλους μου, στα αδέρφια μου, τους συγγενείς μου και φυσικά στον προπονητή μου Ηλία Αθανασιάδη, που με την δουλειά που κάνουμε γινόμαστε κάθε φορά καλύτεροι. Έχω πολλά να προσφέρω στον αθλητισμό.

Γιατί το λες αυτό το «έχω πολλά να προσφέρω στον αθλητισμό»;
Γιατί στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λιόν δεν πήγα και τόσο καλά αυτό μου στοίχησε. Προερχόμουν από μία τέταρτη θέση στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 και το 2013 στη Λιόν παρά το ατομικό ρεκόρ που έκανα με 14.51μ. είχα πολλές άκυρες προσπάθειες με αποτέλεσμα να περιοριστώ στην πέμπτη θέση. Ήθελα κάτι παραπάνω. Κυνηγούσα το μετάλλιο και επείδη έμεινα εκτός βάθρου αυτό μου στοίχησε.

Τώρα όμως τρίτη θέση και χαλκινο μετάλλιο.
Από την Λιόν και μετά άρχισα να μαζεύω τα κομμάτια μου. Κομβικό σημείο ήταν η αλλαγή προπονητή και για το λόγο αυτό του αφιερώνω το μετάλλιο.

Επόμενοι στόχοι;
Πρώτα διακοπές να ξεκουραστώ γιατί η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη. Ο μεγάλος στόχος μου είναι το παγκόσμιο στο Κατάρ το 2015. Εκεί θα στοχεύσουμε και πάλι στην τριάδα των μεταλλίων. Φυσικά ο απώτερος στόχος είναι οι Παραολυμπιακοί του Ρίο όπου και εκεί θέλουμε το μετάλλιο. Την πρωτιά. Να είμαστε καλά μέχρι τότε, να μην έχουμε τραυματισμούς και όλα θα γίνουν.

Στράτο σε ευχαριστούμε.

Η απονομή του Στράτου ΝΙκολαΐδη.
[youtube id=”9aCSSCNMdn0″ width=”620″ height=”360″]

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/