Connect with us

STORY

Ανάσα για τον αθλητισμό

Published

on

Η πίεση του Σπύρου Καπράλου και της ολομέλεια της ΕΟΕ απέδωσε καρπούς. Η χρηματοδότηση στον ελληνικό αθλητισμό θα επανέλθει στα περσινά επίπεδα, δίνοντας ανάσα στους αθλητές που έδειχναν να ασφυκτιούν από τις πρώτες εξαγγελίες.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Επικοινωνιακά, είναι παραπάνω από σίγουρο πως την επιτυχία της αύξησης της επιχορήγησης θα προσπαθήσει να την πιστωθεί η κυβέρνηση. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και η ολομέλεια ήταν αυτοί που πίεσαν τις καταστάσεις, προς όφελος του αθλητισμού για να επιτευχθεί τελικά η αύξηση της επιχορήγησης που αποτελεί σημαντική ανάσα για τις ομοσπονδίες.
Στη συνάντηση που είχε ο Σπύρος Καπράλος με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά (παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού) τέθηκαν εκ νέου τα ζητήματα και οι ανάγκες του ελληνικού αθλητισμού. Η συγκυρία της εξόδου της χώρας στις διεθνείς αγορές βοήθησε στις διαπραγματεύσεις καθώς κανένας από την πλευρά της κυβέρνησης δε θα ήθελα μία μέρα σαν και αυτή, να υπάρξουν νέες δηλώσεις περί “ταφόπλακας” στον αθλητισμό.
Τελικά δόθηκαν εγγυήσεις πως η επιχορήγηση προς τις ομοσπονδίες θα φτάσει τα περσινά επίπεδα (20.149.500 ευρώ) και τα χρήματα θα δοθούν μετά το Πάσχα. Να θυμίσουμε πως η επιχορήγηση που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση λίγους μήνες πριν, ήταν 11.242.400 ευρώ (διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/