Connect with us

STORY

Περιοδεία το τρόπαιο

Published

on

Το μουντομπάσκετ, έγινε παγκόσμιο κύπελλο και η FIBA κάνει τα πάντα για να προμοτάρει τη νέα διοργάνωση. Μέσα στα… πάντα και η παγκόσμια περιοδεία του τρόπαιου “Νέισμιθ” που θα απονεμηθεί στο νικητή της διοργάνωσης.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Πρεμιέρα το τρόπαιο έκανε τον περασμένο μήνα στη Νέα Ορλεάνη κατά τη διάρκεια του All Star Game. Η FIBA το παρουσίασε στο κοινό του ΝΒΑ και ετοιμάζεται να ξεκινήσει την τουρνέ των 150 ημερών σε ολόκληρο τον πλανήτη προκειμένου να εκτεθεί σε όλες τις χώρες μέλη της FIBA. Σε κάθε στάση, οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν φωτογραφίες, ενώ το τρόπαιο θα “επισκεφτεί” μνημεία των πόλεων ενώ θα “εμφανιστεί” σε τηλεοπτικά σόου με συνοδεία παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών της κάθε χώρας.
Πρώτη στάση σήμερα, στην πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο Σαν Χουάν και στις 13 Απριλίου θα βρεθεί στην πόλη Πόνσε. Στις 22 και 23 Απριλίου θα πάει στην Πόλη του Μεξικό και στις 29-30 Απριλίου, στο Ρίο.
Στη συνέχεια θα βρεθεί στην Ευρώπη, με πρώτη στάση το φάιναλ φορ της ευρωλίγκας στο Μιλάνο (15-18 Μαΐου) και θα ακολουθήσουν η Σλοβενία, η Σερβία, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Κροατία, η Φινλανδία, η Λιθουανία και η Γαλλία. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε Ασία και Αφρική για να καταλήξει στην Ισπανία.
Στο μεταξύ ανακοινώθηκαν οι ώρες των αγώνων της Εθνική στο παγκόσμιο κύπελλο μπάσκετ.
Σάββατο 30 Αυγούστου
Ελλάς-Σενεγάλη 21:00
Κυριακή 31 Αυγούστου
Φιλιππίνες-Ελλάς
Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου
Πουέρτο Ρίκο-Ελλάς
Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου
Ελλάς-Κροατία 21:00
Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου
Αργεντινή-Ελλάς 23:00

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/