Connect with us

EDITORIAL

Αναδίπλωση για το παράβολο

Published

on

Το θέμα των παραβόλων που θέσπισε η ομοσπονδία του χάντμπολ ενόψει των πρωταθλημάτων της περιόδου 2014-15, παραμένει καυτό…

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Για το απόγευμα της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη στη Μίκρα μία σύσκεψη των σωματείων της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς, προκειμένου να αποφασίσουν μαζικά αν θα πληρώσουν ή όχι τα παράβολα, με την τάση να είναι προς το «όχι».
Η ημερομηνία για την καταβολή του παραβόλου λήγει την Παρασκευή και σύμφωνα με την ΟΧΕ όποιο σωματείο δεν πληρώσει κινδυνεύει με αποβολή από το πρωτάθλημα.
Μπροστά στην προοπτική να πέσει η ομοσπονδία σε παγίδα και να της τεθεί το ζήτημα αν θα πρέπει να αποβάλλει από την Α1 ανδρών τους ΠΑΟΚ, Φοίβο, ΧΑΝΘ, Κιλκίς και τις υπόλοιπες ομάδες από τις άλλες κατηγορίες, στην ΟΧΕ αποφάσισαν να αναδιπλωθούν και να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων που εξέδωσαν πριν από λίγες μέρες.
Έτσι σήμερα η ΟΧΕ ανακοίνωσε ότι “προκειμένου να διευκολυνθούν τα σωματεία, η καταβολή του παραβόλου συμμετοχής στα πρωταθλήματα δύναται να γίνει και σε 2 δόσεις ως εξής: Α1 Ανδρών 750€ έως 18/7 και 750€ έως 31/12. Α1 Γυναικών- Α2 Ανδρών 250€ έως 18/7 και 250€ έως 31/12. Β’ Ανδρών – Α2 Γυναικών 100€ έως 1/8 και 100€ έως 31/12”
Μάλιστα προκειμένου να δικαιολογήσουν την απόφαση της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου για τα παράβολα, από την ΟΧΕ τονίζουν ότι “η καταβολή παραβόλων συμμετοχής στα πάσης φύσεως πρωταθλήματα εφαρμόζεται σε όλα σχεδόν τα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα εδώ και τουλάχιστον 3-4 χρόνια. Συνεπώς η απόφαση της ΟΧΕ για θέσπιση παραβόλων δεν είναι ούτε πρωτοφανές, ούτε πρωτάκουστο γεγονός και τουλάχιστον τα σωματεία που διαθέτουν και άλλα τμήματα ομαδικών αθλημάτων (και όχι μόνο) το γνωρίζουν ήδη. Το ίδιο ισχύει σχετικά και με την κατάργηση καταβολής οδοιπορικών εξόδων για τις μετακινήσεις των ομάδων στους αγώνες τους”.
Ωστόσο, η ομοσπονδία εξακολουθεί να μην ενημερώνει τα σωματεία για το σκοπό του παραβόλου. Πρόκειται με το ποσό που θα συγκεντρωθεί (περίπου 40.000 ευρώ) να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης των διαιτητών και ένα μέρος των οδοιπορικών που τους χρωστάει η ομοσπονδία ή αυτά τα χρήματα προορίζονται για κάτι άλλο;

Και σε αυτό το κομμάτι, επικοινωνιακά η ΟΧΕ δείχνει εντελώς αδύναμη. Αναμένονται εξελίξεις…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/