Connect with us

LIST

Απέμεινε…1,5 ενεργός παίκτης

Published

on

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ψάχνει με τον ΠΑΟΚ το δεύτερο πρωτάθλημά του έπειτα από εκείνο που πανηγύρισε στην κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Ο έμπειρος επιθετικός του «δικέφαλου» βίωσε ένα ονειρικό 2004, διότι κατέκτησε το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα. Συνεχίζει, όμως, να κυνηγά άλλον ένα στόχο. Ως ο ένας από τους δύο που συνεχίζουν να αγωνίζονται. Ο άλλος είναι ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος μετακόμισε στην Ινδία για λογαριασμό της Πούνε.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Οι υπόλοιποι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους και αναζητούν την επόμενη επαγγελματική ιδιότητά τους. Κάποιοι εντός ποδοσφαίρου, αλλά και ορισμένοι εκτός. Με κορυφαίο παράδειγμα της δεύτερης κατηγορίας τον αρχηγό της Εθνικής στο έπος του 2004, τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Έπειτα από αρκετά χρόνια στην προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τη συνεργασία του με τον Ιβάν Σαββίδη ως προσωπικός σύμβουλός του και την ενασχόλησή του με το πρακτορείο της ΟΠΑΠ, ο «Ζαγόρ» το γύρισε στην πολιτική και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωβουλή.
Πάμε να δούμε με τι ασχολούνται σήμερα τα υπόλοιπα μέλη της πιο επιτυχημένης φουρνιάς που έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Καραγκούνης κοστουμάτος
Κοντά στην Εθνική παραμένει πλέον μόνο ο Γιώργος Καραγκούνης. Αρχηγός από τα γεννοφάσκια του ήταν ο «τυπάρας». Μόνο στην Εθνική ανδρών κατέγραψε 139 συμμετοχές και όταν κρέμασε τα παπούτσια του και το περιβραχιόνιο μετά από τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα στους «16» του παγκοσμίου κυπέλλου δάκρυσαν μέχρι και τα πλακάκια των αποδυτηρίων. Αν και δεν έχει σκοτώσει μέσα του τον ποδοσφαιριστή, ο «Κάρα» υπέγραψε συμβόλαιο με την ΕΠΟ και ανέλαβε συνδετικός κρίκος του Κλαούντιο Ρανιέρι και της ομοσπονδίας με τους παίκτες. Μπας και σώσει την παρτίδα στα προκριματικά του Euro 2016…

Οι υπόλοιποι
Ο Αντώνης Νικοπολίδης αποτελεί συνεργάτη του Μίτσελ στον Ολυμπιακό. Με τον Ισπανό τεχνικό να προβλέπει την αναβάθμισή του σε πρώτο προπονητή των «ερυθρολεύκων» και, μάλιστα, άμεσα. Προκάλεσε αίσθηση και με την έκδοση της αυτοβιογραφίας του.
Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης διαθέτει ένα κατάστημα στο Μοναστηράκι, ενώ φέρεται να ετοιμάζει άλλο ένα. Παράλληλα μπαίνει στην τηλεόραση με συμμετοχή στις «Τρίχες» του Αντένα, ενώ παίζει το ενδεχόμενο να γίνει και ένας από τους επώνυμους χορευτές στο καθιερωμένο σόου του ίδιου καναλιού. Την αυτοβιογραφία του ετοιμάζει και ο Γιούρκας.
Ο Τραϊανός Δέλλας συνεργάζεται πλέον με την ΑΕΚ ως πρώτος προπονητής. Απέτυχε, άλλωστε, στις επιχειρηματικές δράσεις με συνέταιρο τον Βασίλη Μπορμπόκη, τον οποίο έχει τώρα βοηθό του.
Ο Άγγελος Μπασινάς διαφήμισε μία ιδιωτική εταιρία στοιχήματος μαζί με τον έτερο Άγγελο, τον Χαριστέα, αλλά δίχως να έχει να επιδείξει κάποια άλλη επαγγελματική δράση.
Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος πέρασε από την προεδρία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Δούλεψε ως προπονητής και γενικώς ψάχνεται για να βρει τα βήματά του στον χώρο.
Ο Άγγελος Χαριστέας έχει να επιδείξει μόνο μία διαφήμιση ιδιωτικής εταιρίας στοιχήματος. Από εκεί και πέρα «τρώει τα έτοιμα», όπως λένε οι κακές γλώσσες στη Θεσσαλονίκη.
Ο Τάκης Φύσσας συνεργάστηκε για τέσσερα χρόνια με την ΕΠΟ ως team manager της Εθνικής ομάδας. Το τελευταίο δίμηνο εργάζεται στον Παναθηναϊκό ως διευθυντής ποδοσφαίρου.
Ο Ζήσης Βρύζας πέρασε από όλες τις βαθμίδες του ΠΑΟΚ! Αντιπρόεδρος, πρόεδρος και τώρα τεχνικός διευθυντής. Ενδιάμεσα εργάστηκε και στην ΕΠΟ ως βοηθός του Φερνάντο Σάντος στις Εθνικές ομάδες.
Ο Μιχάλης Καψής έχει αποτραβηχτεί εντελώς από το ποδόσφαιρο. Εργάζεται στην πυροσβεστική και αφιερώνει όλο τον ελεύθερο χρόνο του στην οικογένειά του.
Ο Στέλιος Βενετίδης προσπαθεί να γίνει προπονητής. Έχει φτάσει σε επίπεδο UEFA Pro και συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στην ΑΕΚ Λάρνακας. Με προοπτική να γίνουν δίδυμο και στην επόμενη ομάδα που θα χτυπήσει την πόρτα του «Ελέ».
Ο Νίκος Νταμπίζας κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του και από το καλοκαίρι του 2013 αποτελεί τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού. Το ερώτημα είναι μέχρι πότε διότι αυξάνονται οι κριτικές για την αποτελεσματικότητά του.
Ο Βασίλης Τσιάρτας ασχολήθηκε με την εκπροσώπηση ποδοσφαιριστών, ενώ πέρασε και από την ΑΕΚ ως τεχνικός διευθυντής. Εσχάτως άρχισε να αυτοπροτείνεται και ως προπονητής.
Ο Κώστας Χαλκιάς πέρασε και αυτός από την προεδρία του ΠΣΑΠ. Κάτι ετοιμάζει στο μέλλον, αλλά δίχως να ανοίγει τα χαρτιά του.
Ο Φάνης Κατεργιαννάκης συνεργάστηκε με τις ακαδημίες του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη ως προπονητής τερματοφυλάκων, ενώ διαθέτει και πρακτορείο της ΟΠΑΠ.
Ο Παντελής Καφές ιδιωτεύει κάπου στη Θεσσαλονίκη. Από το καλοκαίρι ασχολείται και με ένα μαγαζί που άνοιξε στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής. Το λένε «Bro» και στο μενού περιλαμβάνονται καφές, κρέπες, σφολιάτες, κρύα σάντουιτς.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης πέρασε από πολλά πόστα του ΠΑΟΚ. Θεωρητικά ασχολείται ως τεχνικός διευθυντής στον Αιγινιακό. Με τη μορφή… δανεισμού από τον ΠΑΟΚ.
Ο Γιάννης Γκούμας έβγαλε το δίπλωμα UEFA PRO και βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορες ομάδες, κυρίως στη φούτμπολ λιγκ. Συνεργάστηκε με την Ξάνθη ως βοηθός προπονητή, ενώ έστειλε και βιογραφικό στην ΕΠΟ για τις Εθνικές ομάδες, αλλά ο Γιώργος Σαρρής και οι συνεργάτες του προτίμησαν τους… ημέτερους.
Ο Ντέμης Νικολαϊδης ασχολήθηκε επί πενταετία με την προεδρία της ΑΕΚ και παράλληλα έτρεξε διάφορα επαγγελματικά πρότζεκτ σε Αθήνα και Αλεξανδρούπολη, κυρίως στον τομέα της εστίασης. Κάποια στιγμή ίδρυσε την Eleven για τη διοργάνωση συναυλιών και όχι μόνο. Την τελευταία διετία δραστηριοποιείται στα ΜΜΕ με εκμετάλλευση εμπορικών δικαιωμάτων.
Ο Βασίλης Λάκης διατηρεί γήπεδα 5Χ5 και 8Χ8. Λειτουργούν ως ακαδημία ποδοσφαίρου με την επωνυμία «Βασίλης Λάκης» – Ατρόμητος Χαλανδρίου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/