Connect with us

STORY

Βουλιάξαμε την «αρκούδα»

Published

on

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών έκανε το καθήκον της, επικρατώντας εύκολα της Ρωσίας με σκορ 12-6 , για την 3η αγωνιστική του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Βουδαπέστης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Οι παίκτες του Σάκη Κεχαγιά μπήκαν ψυχωμένοι στην πισίνα, καθώς γνώριζαν ότι με νίκη θα κλείδωναν την υπόθεση πρόκριση στον 1ο όμιλο. Με γκολ του πολύ φορμαρισμένου Άγγελου Βλαχόπουλου από τα… αποδυτήρια, η Εθνική μας πήρε γρήγορο προβάδισμα με 1-0 στον παίκτη παραπάνω, το οποίο έχασε όμως στην ακριβώς επόμενη φάση. Οι Ρώσοι ισοφάρισαν με σκόρερ τον Ντμίτρι Κολόντ, και όλα προμήνυαν μία αμφίρροπη συνέχεια. Ωστόσο οι διεθνείς μας επανέφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, και με δύο αναπάντητα γκολ των Κώστα Μουρίκη και Χριστόδουλου Κολόμβου έκλεισαν το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενοι με σκορ 3-1, ενώ είχαν και δύο δοκάρια με «θύτη» τον Γιάννη Φουντούλη. Στη δεύτερη περίοδο, οι Ρώσοι μπήκαν αποφασισμένοι και μείωσαν σε 3-2 με τον Ιβάν Σουχόφ. Παρόλα αυτά, οι διεθνείς μας βρήκαν τις λύσεις να κρατήσουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, εκμεταλλευόμενοι άριστα το αριθμητικό τους πλεονέκτημα σε δύο περιπτώσεις, με σκόρερ τον Αλέξανδρο Γουνά, καταφέρνοντας να συντηρήσουν το προβάδισμά τους στα δύο γκολ διαφορά (6-4).
Στα δύο τελευταία οκτάλεπτα οι παίκτες μας έκαναν συντήρηση για τη συνέχεια, κρατώντας τους αντιπάλους τους στα χαμηλά, καθώς με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα δέχθηκαν από ένα μόλις γκολ στην 3η και στην 4η περίοδο (το τελευταίο μάλιστα στην εκπνοή του αγώνα), πετυχαίνοντας παράλληλα άλλα 4 γκολ, για να τελειώσουν πανηγυρικά το ματς με το πειστικό 12-6.
Αύριο στις 15:30 η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη Ρουμανία, στο πλαίσιο της τέταρτης και προτελευταίας αγωνιστικής του ομίλου.

Τα οκτάλεπτα 3-1, 3-3, 1-1, 5-1.
Ελλάδα (Σάκης Κεχαγιάς) Τσαλκάνης, Μυλωνάκης, Φουντούλης, Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος, Γουνάς, Βλαχόπουλος.
Ρωσία (Ερκίν Σαγκάεφ) Κορνέεφ, Σουχόφ, Οντιντσόφ, Ζινατούλιν, Ντερεβιάνκιν, Ναγκάεφ, Στέπανιουκ, Κολόντ, Γιανκόφ, Σεπέλεφ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/