Connect with us

STORY

Βραζιλία με 3000 ευρώ

Published

on

Μεγάλη η πρόκριση της Εθνικής στα τελικά του μουντιάλ, μεγάλη και η απόσταση μέχρι τη Βραζιλία για τους εκδρομείς. Πολυέξοδο το ταξίδι για όσους επιλέξουν να ακολουθήσουν την ομάδα του Σάντος στη Βραζιλία με το κόστος να ξεπερνά τις 3000 ευρώ , για μετάβαση, διαμονή, μετακινήσεις και διατροφή. Φυσικά υπάρχει και το θέμα των εισιτηρίων των αγώνων, όμως αυτά μπορούν και εξασφαλιστούν μέσω του διαδικτύου σε νορμάλ για παγκόσμιο κύπελλο τιμές.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Μετάβαση
Ο μοναδικός τρόπος για να φτάσει κάποιος στη Βραζιλία, είναι ο αεροπορικός. Φυσικά μπορεί να το κάνει και με πλοίο αλλά αν προτιμήσει αυτήν την ταξιδιωτική επιλογή καλύτερα να ξεκινήσει από τώρα προκειμένου να προλάβει τη σέντρα του Ιουνίου.
Τα περισσότερα δρομολόγια για τη Βραζιλία, γίνονται μέσω Λισαβόνας. Ανάλογα όμως σε ποια από τις πόλεις Νατάλ, Κουιάμπα, Ρεσίφε, Μανάους, Πόρτο Αλέγκρε και Κουριτίμπα θα είναι το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής, μπορούν οι φίλαθλοι που θα ταξιδέψουν μόνοι τους και όχι με κάποιο γκρουπ, να επιλέξουν είτε τη Ρώμη, είτε τη Ζυρίχη. Το κόστος ποικίλει από 1100 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 1300 ευρώ μόνο για τη μετάβαση. Για την επιστροφή, αν αυτή γίνει μετά το τρίτο παιχνίδι (Μπραζίλια, Κουριτίμπα, Κουιάμπα, Νατάλ, Μανάους, Πόρτο Αλέγκρε, Ρεσίφε, Μπέλο Οριζοντέ, Ρίο, Φορταλέζα ή Σάο Πάολο) το κόστος είναι περίπου το ίδιο.
Σίγουρα πάντως θα υπάρξουν πτήσεις τσάρτερ οι οποίες θα είναι σαφώς πιο ξεκούραστες καθώς δε θα έχουν στάσεις και πολύωρες αναμονές ενώ και το κόστος θα ειναι πολύ πιο φθηνό.
Σύνολο: 2.200 με 2.500 ευρώ.

Διαμονή
Αυτό το κομμάτι της εκδομής στη Βραζιλία είναι το πιο οικονομικό. Σε όλες τις πόλεις που θα διεξαχθούν οι αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου υπάρχουν καταλύματα των οποίων οι τιμές ξεκινούν από τα 60 ευρώ τη βραδιά (το δίκλινο). Εκτός όμως από τα ξενοδοχεία και τις… πανσιόν υπάρχει και μία άλλη επιλογή που είναι η ιδανική για παρέες. Εκείνη την εποχή θα νοικιάζονται σπίτια και διαμερίσματα από τους Βραζιλιάνους οι οποίοι ψάχνουν το επιπλέον εισόδημα. Υπάρχουν ιστοσελίδες όπου μπορεί να γίνει αναζήτηση τέτοιων περιπτώσεων όπως το airbnb.com όπου μπορεί μια παρέα πέντε ατόμων να νοικιάσει ένα ολόκληρο σπίτι με 100 ευρώ τη βραδιά.
Σύνολο: για τις 10 μέρες που θα διαρκέσουν οι όμιλοι 200 ευρώ το άτομο (αν επιλεγεί το σπίτι), 500 ευρώ αν επιλεγεί η λύση του ξενοδοχείου.

Μετακινήσεις
Η Βραζιλία είναι μία τεράστια χώρα. Έχει περίπου δύο φορές το μέγεθος της Ευρώπης και οι μετακινήσεις από πόλη σε πόλη δεν είναι ότι πιο απλό. Ανάλογα σε ποιον όμιλο θα κληρωθεί η Εθνική, οι φίλαθλοι που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν και τα τρία παιχνίδια θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν αεροπλάνο.
Στον πρώτο όμιλο, αυτόν που θα είναι επικεφαλής η Βραζιλία, η Εθνική θα κληθεί να δώσει (με αυτή τη σειρά), αγώνες στις πόλεις Σάο Πάουλο (στην πρεμιέρα με τη διοργανώτρια), Μανάους και Ρεσίφε. Από το Σάο Πάουλο στο Μανάους η… αεροπορική απόσταση είναι 1522 χιλιόμετρα και από εκεί στo Ρεσίφε 2.834 χιλιόμετρα. Το κόστος των αεροπορικών εισιτηρία είναι 199 ευρώ (από Σάο Πάουλο σε Μανάους) και 374 ευρώ (από Μανάους σε Ρεσίφε).
Σύνολο: 573 ευρώ.
Στο δεύτερο όμιλο, οι αγώνες της Εθνικής θα γίνουν σε Σαλβαδόρ, Πόρτο Αλέγκρε και Σάο Πάουλο. Σε αυτόν τον όμιλο οι αποστάσεις είναι σαφώς μικρότερες. Από το Σαλβαδόρ στο Πόρτο Αλέγκρε η απόσταση είναι 1431 χιλιόμετρα και το αεροπορικό εισιτήριο κοστίζει 125 ευρώ και από εκεί στο Σάο Πάουλο 529 χιλιόμετρα, όπου οι φίλαθλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο της γραμμής που κοστίζει 60 ευρώ ή το αεροπλάνο με 114 ευρώ.
Σύνολο: Από 185 μέχρι 239 ευρω.
Στον τρίτο όμιλο, οι αγώνες θα γίνουν σε Μπέλο Οριζοντέ, Νατάλ και Φορταλέζα. Από την πρώτη πόλη στο Νατάλ ή απόσταση είναι 1831 χιλιόμετρα και το εισιτήριο κοστίζει 257 ευρώ. Από το Νατάλ στην Φορταλέζα 529 χιλιόμετρα και το αεροπορικό εισιτήριο κοστίζει 165 ευρώ.
Σύνολο: 422 ευρώ.
Στον τέταρτο όμιλο, Φορταλέζα, Ρεσίφε και Μπέλο Οριζοντέ είναι οι τρεις έδρες των αγώνων. Για το πρώτο παιχνίδι η απόσταση είναι 629 χιλιόμετρα και το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου 182 ευρώ. Από το Ρεσίφε στο Μπέλο Οριζοντέ 1631 χιλιόμετρα και το κόστος 273 ευρώ.
Σύνολο: 355 ευρώ.
Στον πέμπτο όμιλο, οι έδρες είναι στο Μπραζίλια, την Κουριτίμπα και το Ρίο. Περίπου 1274 είναι τα χιλιόμετρα της απόστασης των δύο πρώτων πόλεων και το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου 178 ευρώ. Από την Κουριτίμπα στο Ρίο, η απόσταση είναι 675 χιλιόμετρα και το εισιτήριο του αεροπλάνου κοστίζει 133 ευρώ.
Σύνολο: 311 ευρω.
Στον έκτο όμιλο, οι αγώνες θα γίνουν σε Ρίο, Κουιάμπα και Σαλβαδόρ. Η αποστάσεις είναι 1575 και 1915 χιλιόμετρα και το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων 102 και 196 ευρώ αντίστοιχα.
Σύνολο: 298 ευρώ.
Στον έβδομο όμιλο, από τους χειρότερους όσον αφορά τις αποστάσεις, οι αγώνες θα γίνουν σε Σαλβαδόρ, Μανάους και Μπραζίλια. Οι αποστάσεις είναι 2605 και 1522 χιλιόμετρα και το κόστος 301 και 222 ευρώ.
Σύνολο: 608 ευρώ.
Στον όγδοο και τελευταίο όμιλο, Μπέλο Οριζοντέ, Πόρτο Αλέγκρε και Κουρίτιμπα είναι οι πόλεις των αγώνων, 1350 και 545 χιλιόμετρα οι μεταξύ τους αποστάσεις και το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων είναι 162 και 105 ευρώ.
Σύνολο: 267 ευρώ

Διατροφή
Οι περισσότερες από τις πόλεις που θα διεξαχθεί το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, είναι και τουριστικά θέρετρα. Ωστόσο όμως οι τιμές στην κατανάλωση φαγητού και ποτού δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές. Ένα γεύμα σε νορμάλ εστιατόριο κοστίζει 15-22 ευρώ το άτομο, ενώ στα ακριβά, κυριλέ εστιατόρια οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 37-52 ευρώ το άτομο. Όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, 0,7 ευρώ κοστίζει η μπίρα και 7,5 με 11 ευρώ τα ποτά και τα κοκτέιλ.
Σύνολο: Για διαμονή 10 ημερών το ποσό είναι μεταξύ 700 και 1000 ευρώ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/