Connect with us

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Δεσμεύσεις και δηλώσεις

Published

on

Συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό είχε η πρωταθλήτρια ομάδα νέων γυναικών υδατοσφαίρισης. «Συνάντηση ουσίας» τη χαρακτηρίζει η ΚΟΕ.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό και εκτός προγράμματος τον υπουργό παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, συνάντησε σήμερα η Εθνική ομάδα νέων γυναικών της υδατοσφαίρισης, που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Όστια της Ρώμης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε σύσσωμη η ομάδα, πλην των αδερφών Χαραλαμπίδου, που είναι στις ΗΠΑ και της Τερεφού, που βρίσκεται στη Γαλλία. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Μετά τα καθιερωμένα συγχαρητήρια οι δύο πλευρές μπήκαν στο… ψητό, με τους ανθρώπους της ομάδας να θέτουν επί τάπητος το καυτό πρόβλημα των κολυμβητηρίων και κυρίως του ΟΑΚΑ, του Ζαππείου και του καταδυτηρίου στον Άγιο Κοσμά. Αυτό που έλαβαν ήταν για μία ακόμα φορά δεσμεύσεις, με την ελπίδα αυτές να υλοποιηθούν και να πορευτούν υπό καλύτερες συνθήκες τα επόμενα δύο χρόνια ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, ο Γιάννης Ανδριανός τόνισε: «Δεν έχω την τάση να φωτογραφίζομαι με αθλητές. Αυτό που έχω την υποχρέωση να κάνω είναι να είμαι δίπλα τους και ειδικά μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι τομείς που έχουν πληγεί από την κρίση και προσπαθώ μέσα σε αυτές τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες να λύσω προβλήματα γιατί αυτό οφείλω να κάνω για το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού. Βλέπουμε ότι αυτά τα παιδιά μας κάνουν υπερήφανους για πολλοστή φορά μέσα σε μη συνηθισμένες συνθήκες, καθώς η αξία αυτών των μεταλλίων είναι διπλή μέσα σε περίοδο που δεν υπάρχουν παχιές αγελάδες στον ελληνικό αθλητισμό. Είμαι κοντά σε αυτά τα παιδιά και στους υπεύθυνους ώστε να λύνονται προβλήματα και με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, για τα οποία συζητήσαμε αρκετή ώρα τα οποία υφίστανται εδώ και δεκαετίες. Προσπαθούμε και στο ΟΑΚΑ να δώσουμε τις λύσεις και να φροντίσουμε για τις συντηρήσεις και τις αδειοδοτήσεις για τα κολυμβητήρια, με σχέδια νόμου καθώς έχουμε πλέον την ευθύνη για το ΟΑΚΑ,το ΣΕΦ, το Καυτατζόγλειο και τον Άγιο Κοσμά. Είμαστε σε συνεργασία με τον κ. Διαθεσόπουλο. Ξέρει ότι και φέτος παλέψαμε και χρηματοδοτήσαμε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι τις Ομοσπονδίες αλλά και κάποια σωματεία, καθώς βγήκαν επιχορηγήσεις και αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να χρηματοδοτηθούν όσα σωματεία δεν έχουν πάρει όσα τους αναλογούν. Μπορεί να είναι μικρές, συμβολικές οι επιχορηγήσεις, όμως δείχνουμε και σε αυτό το κομμάτι ότι δίνουμε μεγάλη σημασία και στο σωματείο που είναι ο πυρήνας του αθλητισμού. Πρέπει βεβαίως και οι Ομοσπονδίες μέσα σε αυτές τις συνθήκες να στηρίξουν ακόμη περισσότερο τους αθλητές μας σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, καθώς πολλές φορές γίνομαι δέκτης παραπόνων από αθλητές πολλών Ομοσπονδιών που διαμαρτύρονται ότι πληρώνουν μόνοι τους τα έξοδα συμμετοχής σε αγώνες. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Οι ομοσπονδίες παίρνουν χρήματα και πρέπει να γίνει σωστή διαχείρισή τους, εξορθολογισμός δαπανών, γιατί το βάρος πρέπει να πέσει στον αθλητή. Οι ομοσπονδίες συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν γιατί υπάρχουν τα σωματεία και ότι υπάρχουν γιατί υπάρχουν οι αθλητές».

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος και επισημαίνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο καταδυτήριο του Αγ. Κοσμά όπου φιλοξενεί τις καταδύσεις και τη συγχρονισμένη κολύμβηση και παραμένει κλειστό, δυσκολεύοντας την προετοιμασία των αθλητών: «Εμείς, αναλογιζόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες δεν αναφερθήκαμε σε πολλά προβλήματα αλλά σε ένα και μοναδικό που είναι καταλυτικό και από τα στοιχειώδη που χρειάζονται για να υπάρχει Εθνική ομάδα και προετοιμασία. Λίγοι καλύτεροι όροι για να προετοιμάζονται καλύτερα οι Εθνικές ομάδες και τα σωματεία μας, γιατί και τα σωματεία αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα κολυμβητήρια. Και όπως σας είπε ο κ, Υφυπουργός, οι αθλητές δεν είναι μεταφυσικές έννοιες, ούτε τους παίρνουμε από το σουπερμάρκετ. Από τα σωματεία τους παίρνουμε, απλώς η Εθνική ομάδα τους δίνει το κάτι παραπάνω, το κάτι καλύτερο για να μπορέσουμε να υπάρχουμε σε Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια πρωταθλήματα και μεγάλες διοργανώσεις. Θέλουμε να έχουμε περισσότερους και καλύτερους αθλητικούς χώρους για να μπορούμε να προπονούμαστε. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε παραμονές Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τα παιδιά να προπονούνται σε «πράσινα» νερά. Πέρα από το ΟΑΚΑ για το οποίο τέθηκε ζήτημα, το βασικό μας πρόβλημα είναι το κλειστό καταδυτήριο του Αγ. Κοσμά γιατί είναι το μόνο που μπορεί να εξυπηρετήσει τις καταδύσεις και τη συγχρονισμένη κολύμβηση. Δε γίνεται να έχει βγάλει ο Υφυπουργός κονδύλι 60.000 ευρώ για να αγοραστούν νέες σανίδες, καθώς από το 2004 υπάρχουν ακόμη οι παλιές και το ζήτημα να παγώνει λόγω της επιτροπής διοίκησης γιατί δε ξέρει αν θα λειτουργήσει ο χώρος. Δεν είναι νοοτροπία αυτή, τα χρήματα πρέπει να δοθούν για να αξιοποιηθούν».

Ο Γιώργος Μορφέσης, ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξέλιξη της συζήτησης, με βάση όσα ειπώθηκαν: «Έγινε μια συνάντηση σε ένα κλίμα θετικό και ιδιαίτερα εποικοδομητικό. Ο Υπουργός είναι γνώστης των προβλημάτων και έχει δώσει τον τελευταίο καιρό αρκετές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο, το βασικότερο εκ των οποίων είναι το θέμα με τα κολυμβητήρια, με τον ίδιο να προσπαθεί να δώσει λύσεις τόσο με τον Άγιο Κοσμά και το Ζάππειο, όσο και με το ΟΑΚΑ. Η συνάντηση που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα κράτησε πάνω από μία ώρα και νομίζω πως ήταν ουσιαστική. Ο Υπουργός είναι γνώστης της προσπάθειας όλων μας και το ενδιαφέρον του να βρει λύσεις δείχνει απόλυτα ειλικρινές και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε γι’ αυτό».
Στη συνέχεια και εκτός προγράμματος, ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε να δει και να συγχαρεί ο ίδιος προσωπικά τα χρυσά κορίτσια. Στις δηλώσεις του προς την ελληνική αποστολή σημείωσε: «Είναι μεγάλη κληρονομιά για το ελληνικό πόλο και την κοινωνία στην οποία ζούμε, αυτό το χρυσό μετάλλιο . Παλιότερα οι αθλητές και αθλήτριες είχαν όλα τα στηρίγματα για να μπορούν να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, ενώ εσείς είστε όπως κάποιοι αθλητές πριν το 1981, όταν και υπήρχαν πενιχρά ποσά που δίνονταν για τον αθλητισμό. Από τη δική μας πλευρά κάνουμε ότι μπορούμε για να σας παρέχεται και η κατάλληλη μόρφωση. Σας ευχαριστούμε για τις επιτυχίες που μας χαρίζετε».
Από πλευράς των διεθνών μας, η Χρυσή Διαμαντοπούλου σχολίασε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη διότι η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, αναλύοντας ότι μας ταλαιπωρεί, και όχι μία εθιμοτυπική παρουσία ύστερα από επιτυχίες στον χώρο του αθλητισμού. Πιστεύω πως όλα θα πάρουν το δρόμο τους και σύντομα θα υπάρξουν βελτιώσεις κυρίως στις εγκαταστάσεις. Επίσης είναι πολύ σημαντικό πως για εμάς είναι κίνητρο η ψήφιση του «άνευ» στην εισαγωγή μας στα πανεπιστήμια καθώς σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει οικονομικό κέρδος».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/