Connect with us

STORY

Δια χειρός Μυλωνάκη!

Published

on

Πραγματοποιώντας ένα καταπληκτικό comeback, καθώς βρέθηκε να κυνηγάει από νωρίς το σκορ, η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών κατέβαλε με γκολ του Μανώλη Μυλωνάκη κυριολεκτικά στην εκπνοή τη σκληροτράχηλη Ρουμανία με 10-9, για την 4η και προτελευταία αγωνιστική του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Βουδαπέστης.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Οι διεθνείς μας μπήκαν μουδιασμένα στην πισίνα, δείχνοντας να αιφνιδιάζονται από τους δραστήριους και εξαιρετικά εύστοχους από την περιφέρεια Ρουμάνους, με αποτέλεσμα να βρεθούν γρήγορα πίσω στο σκορ με 0-3. Ποδαρικό στο σκοράρισμα για την Εθνική μας έκανε γία μία ακόμη φορά ο εξαιρετικός Άγγελος Βλαχόπουλος, στον παίκτη παραπάνω, μειώνοντας σε 1-3. Το γκολ αφύπνισε τους διεθνείς μας, οι οποίοι με όπλο την καλή τους άμυνα και εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους πλεονέκτημα σκόραραν και πάλι με τον 23χρονο περιφερειακό του Ολυμπιακού, μειώνοντας σε 2-3, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα άτυχοι σε τρεις περιπτώσεις, καθώς είχαν ισάριθμα δοκάρια.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά από το πρώτο, με την ελληνική ομάδα να διατηρεί την πολύ καλή αμυντική της λειτουργία και να εκμεταλλεύεται ιδανικά τις αποβολές των αντιπάλων της. Έτσι, ισοφάρισε άμεσα το σκορ με δράστη τον Γιάννη Φουντούλη, πετυχαίνοντας το τρίτο της γκολ στον παίκτη παραπάνω σε πέντε απόπειρες. Παρότι ο Ντιακόνου έβαλε και πάλι μπροστά τους Ρουμάνους με μακρινό σουτ, η κατάσταση είχε πλέον αλλάξει, με τους διεθνείς μας να πραγματοποιούν την ολική ανατροπή σκοράροντας με τους Βαγγέλη Δελακά και Αλέξανδρο Γουνά για το 5-4. Το οκτάλεπτο έκλεισε με την ισοφάριση των Ρουμάνων, 19 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, στην πρώτη εύστοχη επίθεσή τους με αριθμητικό πλεονέκτημα. Η τρίτη περίοδος χαρακτηρίστηκε από τις πολύ δυνατές μονομαχίες που κράτησαν το σκορ απαράλλαχτο μέχρι και το 5ο λεπτό, οπότε ο συνήθης ύποπτος Ντιακόνου σκόραρε με ένα ακόμη πανίσχυρο σουτ από την περιφέρεια, διαμορφώνοντας το 5-6. Τη λύση στην αφλογιστία της Εθνικής μας έδωσε ο αρχηγός, Χρήστος Αφρουδάκης, που ισοφάρισε με έξυπνο σουτ στον παίκτη παραπάνω, με τους Ρουμάνους να μπαίνουν όμως και πάλι μπροστά στην επόμενη φάση, με πέναλτι του Ράντου. Το σκορ έκλεισε με το δεύτερο γκολ του Γούνα, που ισοφάρισε σε 7-7, λίγο πριν τη λήξη.
Η λύση του δράματος ήρθε στο τελευταίο οκτάλεπτο, με τους Κώστα Μουρίκη και Μανώλη Μυλωνάκη στον ρόλο… των από μηχανής θεών. Ο 26χρονος φουνταριστός ισοφάρισε αρχικά σε 8-8, «ακυρώνοντας» το προηγούμενο γκολ του Ματέι Γκούιμαν, και στη συνέχεια ο Μυλωνάκης έκανε το απίστευτο, αρχικά ισοφαρίζοντας στην κόντρα επίθεση το γκολ του Ντιακόνου, 28 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, και τελικά χαρίζοντας την πολύτιμη νίκη με 10-9, με άπιαστο μακρινό σουτ ακριβώς στην εκπνοή του αγώνα!

Το τελευταίο και πλέον κρίσιμο παιχνίδι για την Εθνική μας είναι αυτό της Δευτέρας (21/7, στις 20:00) κόντρα στην Ιταλία του παλιού μας γνώριμου Αλεσάντρο Καμπάνια, αφού θα κρίνει και το «ζευγάρωμα» στο χιαστί παιχνίδι των προημιτελικών.

Τα οκτάλεπτα 2-3, 3-2, 2-2, 3-2.
Ελλάδα (Σάκης Κεχαγιάς) Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Φουντούλης 1, Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Ποντικέας.
Ρουμανία (Ντέγιαν Στανόγιεβιτς) Στοενέσκου, Ράντου 2, Νεγκρεάν, Ντιακόνου 5, Κρέτου 1, Μπουσίλα, Ματέι Γκούιμαν 1, Τσιοβεάνου, Γκοάντα, Γκεόργκε, Γκίμπαν, Ποποβίτσιου 1.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/