Connect with us

STORY

Διώχνουν τον Μάικλ Τζάκσον

Published

on

Μόλις τρία χρόνια άντεξε το άγαλμα του Μάικλ Τζάκσον στο Κρέιβεν Κότατζ, την έδρα της Φούλαμ. Οι οπαδοί της ομάδας απαίτησαν την απομάκρυνση του και η διοίκηση κάνει πράξη το αίτημα τους.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Το ανέκδοτο της Πρέμιερ λιγκ, έτσι είχαν χαρακτηριστεί η Φούλαμ σύμφωνα με τους οπαδούς της, λόγω του αμφιλεγόμενου αγάλματος του βασιλιά της ποπ. Ο πρώην ιδιοκτήτης της Λονδρέζικης ομάδας, Μοχάμεντ Αλ φαγιέτ, ήταν αυτός που το πλήρωσε και το τοποθέτησε έξω από την κερκίδα Χάμερσμιθ το 2011. Δύο χρόνια μετά το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον από υπερβολική δόση φαρμάκων.

“Το Κρέιβεν Κότατζ σημαίνει πολλές για αρκετές γενιές οπαδών της ομάδας μας και τον τελευταίο καιρό ακούμε πολλά παράπονα για το συγκεκριμένο άγαλμα”, δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Φούλαμ Σαχίντ Καν ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Ιούλιο και συμπλήρωσε “Η άποψη των οπαδών μας για το θέμα είναι πολύ ξεκάθαρη. Σέβομαι απόλυτα τον κύριο Αλ Φεγιέτ και γνωρίζω καλά πως οι προθέσεις του ήταν καλές, ωστόσο όμως η απομάκρυνση του αγάλματος είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να γίνει για τη Φούλαμ”.

Ο Μάικλ Τζάκσον ήταν προσωπικός φίλος του Αλ Φαγιέτ. Μάλιστα είχε ανταποκριθεί και σε πρόκληση του Αιγύπτιου ιδιοκτήτη της Φούλαμ να παρακολουθήσει έναν αγώνα της ομάδας στο Κρέιβεν Κότατζ το 1999. Μετά το θάνατο του βασιλιά της ποπ, ο Αλ φαγιέτ αποφάσισε να τοποθετήσει το άγαλμα του έξω από το γήπεδο, όπου υπάρχει ακόμα ένα. Αυτό του Τζόνι Χάινς ο οποίος αγωνίστηκε 650 φορές με τη φανέλα της Φούλαμ τις 18 σεζόν που βρέθηκε στο Κρέιβεν Κότατζ. Και τότε οι οπαδοί είχαν ξεσηκωθεί, αλλά η αντίδραση του Αλ Φαγιέτ ήταν.. αποστομωτική. “Αν κάποιοι ηλίθιοι οπαδοί δεν καταλαβαίνουν και δεν εκτιμούν το δώρο που έδωσε ο Μάικλ στον κόσμο, να πάνε στο… διάολο. Δεν τους θέλω για οπαδούς της Φούλαμ”.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/