Connect with us

STORY

Μια πονεμένη ιστορία

Published

on

Η ιστορία του Παναγιώτη Βασιλόπουλου είναι μια πονεμένη ιστορία. Με την κυριολεκτική του όρου έννοια. Από το 2009 μέχρι και σήμερα ο διεθνής φόργουορντ έχει παίξει ελάχιστα, έχει πονέσει πολύ, έχει υποβληθεί σε πολύ σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις, πλήρωσε την ατυχία του, πλήρωσε την όχι σωστή πρόληψη, πλήρωσε ίσως και κάποιες λάθος αποφάσεις.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Τον Ιούλιο του 2012 ο Βασιλόπουλος υποβλήθηκε στην τελευταία του χειρουργική επέμβαση. Χρειάστηκε να ταξιδέψει στο Πίτσμπουργκ των Ηνωμένων Πολιτειών και στις 20 Ιουλίου μπήκε στο χειρουργείο του Δρ. Χάρνερ για να αποκαταστήσει την ρήξη πρόσθιου χιαστού και έκανε αναθεώρηση συνδεσμοπλαστικής. Από τότε μέχρι και σήμερα ο Βασιλόπουλος ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας υπό την επίβλεψη του Κώστα Χατζηχρήστου, ενός εκ των κορυφαίων γυμναστών στην Ευρώπη, ενώ από ένα χρονικό σημείο και μετά ακολούθησε πρόγραμμα και με μπάσκετ, έχοντας τον προπονητή Μιχάλη Καλαβρό υπεύθυνο των προπονήσεων αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος φόργουορντ, ο οποίος στο διάστημα της απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους, έκανε οικογένεια και έγινε σύζυγος και πατέρας, είναι ιατρικώς έτοιμος να μπει και να προπονηθεί με κάποια ομάδα και σταδιακά να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους. Άλλωστε γι’ αυτό έχει προκύψει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες για τον διεθνή φόργουορντ, ο οποίος εφόσον όλα πάνε καλά θα τον δούμε και πάλι στο παρκέ την φετινή χρονιά.

Το μαρτύριο του Βασιλόπουλου ξεκίνησε από τις ενοχλήσεις στη μέση του. Αυτό το πρόβλημα ουσιαστικά ήταν η βασική αιτία που υπέστη τον τραυματισμό στο γόνατο και την ρήξη χιαστών. Λόγω του προβλήματος στη μέση έχασε το φινάλε της περιόδου 2008-09, δεν έπαιξε καν στο φάιναλ φορ του Βερολίνου. Την επόμενη χρονιά η ομάδα ταξίδεψε στην Αμερική για να δώσει φιλικά με ομάδες του ΝΒΑ. Εκεί επισκέφτηκε έναν εκ των κορυφαίων ορθοπαιδικών ο οποίος του επεσήμανε ότι πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα στη μέση, γιατί το πρόβλημα αυτό θα… γυρνούσε σε τραυματισμό στα πόδια του. Ο Βασιλόπουλος προτίμησε να ακολουθήσει συντηρητική αγωγή και θεραπείες, προφανώς φοβούμενος ότι με το χειρουργείο θα χάσει σημαντικό χρονικό διάστημα. Η χρονιά 2009-10 είναι η τελευταία του “γεμάτη”, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Βασιλόπουλος δεν είναι ο γνωστός Βασιλόπουλος. Σε 17 αγώνες στην Ευρωλίγκα έχει μόλις 2,9 πόντους και 1,8 ριμπάουντ μέσο όρο σε κάτι λιγότερο από 13 λεπτά συμμετοχής. Στην Ελλάδα παίζει σε 28 αγώνες και έχει 5,4 πόντους και 2,8 ριμπάουντ σε κάτι λιγότερο από 17 λεπτά μέσο όρο.

Το καλοκαίρι του 2010 αποφασίζει να μπει στο χειρουργείο για πρώτη φορά. Επιστρέφει στις αρχές του 2011, αλλά προλαβαίνει να αγωνιστεί μόλις έξι παιχνίδια, τέσσερα στο πρωτάθλημα και δύο στην Ευρωλίγκα. Στις 7 Φεβρουαρίου 2011 η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι “η διάγνωση του ιατρού της ομάδας για τον τραυματισμό του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στο δεξί γόνατο είναι: Ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και ρήξη έξω μηνίσκου. Ο χρόνος αποθεραπείας του υπολογίζεται σε διάστημα έξι με εννιά μήνες”.

Την περίοδο 2011-12 αγωνίζεται μόλις σε πέντε αγώνες, έναν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τέσσερις στα πλέι οφ, όμως προφανώς και δεν έχει γίνει σωστή δουλειά στο γόνατό του, γιατί του τοποθετήθηκε μολυσμένο μόσχευμα. Αυτός ήταν και ο λόγος που τον Ιούλιο του 2012 αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αμερική και ουσιαστικά να επαναλάβει την επέμβαση που έκανε το 2011.
Έκτοτε ακολουθεί τον μοναχικό δρόμο του προγράμματος αποθεραπείας, προσπαθεί να επανέλθει όσο πιο ομαλά γίνεται και να δώσει στον εαυτό του άλλη μια ευκαιρία να συνεχίσει την καριέρα του. Άλλωστε από το 2010 μέχρι και σήμερα έχει αγωνιστεί μόλις σε 11 αγώνες…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/